Meme Reddi
679 görüntüleme
M
Merve M.
28 Aralık 2025 01:14
Bebeğim 50 günlük ilk doğduğunda sarılık olmuştu o zaman onun telaşıyla sütüm de gelmeyince mama verin dedi doktor meme reddi nedir bilmiyordum biberonla verdim daha sonra ne yaptım ne ettiysem bir türlü emmek istemedi çok çabaladım hatta meme uçlarım yara olup yarılana kadar ama olmadı şuan sağıp veriyorum ama çok zorluyor.. sizin meme reddine çözümünüz var mı yaya bir yönteminiz en azından denemediklerimi deneyim de içim rahat etsin istiyorum
S
Sena S. ..
28 Aralık 2025 01:39
Bebeğim 20 haftada ara ara memede kalmak istemiyor sakinleştiği sürece tekrar vermeye çalışıyorum yani bu bilgi ne kadar yararı olur bilmiyorum
N
Nur M. Ç. ..
28 Aralık 2025 13:44
Emzirme danışmanı bol temasöneriyor. Özellikle göğsüneyatir çıplakvaziyette kokunualsın.
M
Merve M.
28 Aralık 2025 21:54
Sık sık ten tene temas yapıyorum ama memeyi gördüğü an kafayı çevirip ağlıyor
R
Rukiye K. D.
28 Aralık 2025 21:56
EDSyi araştırın derim daha yolun başındasınız hem sütünüzün artmasına yardımcı olur hem de memeye geri döner umarım
R
Rabia K. ..
31 Aralık 2025 15:30
Tek taraflı red başladı bizim onu sakinleştirip arkandan beyaz gürültü yada herhangi bir ses açıp deniyorum yada ayakta yürürken tutturup sonra oturup devam ediyorum belki işinize yarar
M
Merve M.
31 Aralık 2025 15:38
Eds nedir?
İ
İlayda A.
2 Ocak 2026 12:44
Bende aynı şeyleri yaşadım sağ tarafı tuttu sol tarafı tutmadı sonra doktorumuz eds deneyelim dedi sütü sağıyorum ince uzun plastik boru gibi bir ucunu göğüs ucuna banliyorsunuz diğer açık yerden bir kişide şırıngayla sütü içine sıkıyor göğüsunuzu hem tutması hemde doymasi için mamyida bu yöntemle verebilirsiniz
Ö
Özlem D.
13 Ocak 2026 10:40
Merve hanım biliyorum çok yorucu ve yıpratıcı. Ancak bir şey olmuyorsa çok da zorlamamak yıpratmamak gerek kendinizi. Bende aynı şeyleri yaşadım 5. Aya kadar sağdım . Sedef hastalığı çıktı göğüs uclarımda da olunca artık sagamamaya da başladım . Şimdi düşünüyorum keşke kendimi hic bu kadar sıkmasaydım meme reddi oldu diye. Demem o ki kendiniz iyi iseniz bebekte iyi olur sakın emmiyor diye sıkılmayın 🙏 her bebek bir şekilde büyüyor💐
N
Nurcan ..
7 Mayıs 2026 00:21
Geçici meme reddi yaşayan var mı? bebeğim 55 günlük memeyi görünce ağlamaya itmeye ve başını çevirmeye çalışıyor. Uykuda emiyorsa geçici meme reddi midir? Yaşayan var mı fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olur musunuz
N
Nur ..
7 Mayıs 2026 00:34
Aynı şey bende de vardı sürekli sağıp biberonla veriyodum sütü bebeğim 38. Günde memeyi tuttu tutturana kadar ne çektim anlatamam. 36 gün boyunca memeyi teklif ettim almayınca biberonla içmesi gereken cc yi verdim onu içti ama hata etmişim doğru uygulamayla tuttu bebeğim. 36. Gün kesin karar verdim bebeğimin memeyi tutması gerekiyordu memeyi teklif ettim almadı enjektörle 5 10 cc sadece o an onu yatıştıracak kadar süt verdim sonrasında tekrar teklif ettim yani 1 saatte 3 4 kez teklif etmiş oluyodum ve her seferinde pilates topunun üstünde zıplarken emzirmeye çalıştım. Aç kaldığı için yavaş yavaş emmeye başladı. 2 gün boyunca hiç vazgeçmeden bu döngüye devam ettim 2. Gün pilates topu olmadan memeye aldığım gibi emmeye başladı. Belki sizde faydasını görürsünüz 🌸
N
Nurcan ..
7 Mayıs 2026 20:09
Sizin bebeğinizde uykuda mı emiyordu sadece her yolu denedim sadece pilates topunu denemedim ama onun yerine yatağın başında zıplayıp emzirmeye çalıştım yine olmadı. Kol pozisyonundan bile anlıyor her pozisyonu denedim kabul etmiyor
N
Nur ..
14 Mayıs 2026 16:05
Sizin bebeğinizde uykuda mı emiyordu sadece her yolu denedim sadece pilates topunu denemedim ama onun yerine yatağın başında zıplayıp emzirmeye çalıştım yine olmadı. Kol pozisyonundan bile anlıyor her pozisyonu denedim kabul etmiyor
R
Rukiye S.
14 Mayıs 2026 19:54
Ben de 2 aylıkken yaşadım biberon falan da vermiyordum neden oldu bilmiyorum uykuluyken vermeye çalışın. Ya uykuya dalarken ya da uyandiginda tam Ayılmadan ayakta emiyordu benimki biraz şimdi altı aylık olduk yeni yeni geçmeye başladık gibi yatarak emziriyorum şu anda da sessiz bu ortamda siz pes etmeyin biraz zor yıpratıcı bir süreç ama yavaş yavaş geçiyor inanın benimki de ara ara hâlâ yapıyor sakin kalmaya çalışın beşinci aydan sonra emiyor artık diye biberon vermeye başladım şu an günde bir kez belki veriyorum belki vermiyorum
N
Nurcan ..
20 Mayıs 2026 21:30
Halledemedik bir türlü emzik yüzünden olabilir 11 günlükken bir akrabamız önerdi öylece bebeğim meme reddi yaptı. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hepinize🌸
İ
İrem Y.
20 Mayıs 2026 21:45
Benim bebeğim yoğun bakıma alındı doğar doğmaz 12 gün kaldı orda da asla tutmadı mememi silikon uç aldım onunla zar zor ittire ittire 1 buçuk ay emzirdim tamamen bıraktı memeye yaklaşınca bile çığlıklar atıyordu ,geçen hafta [2.ay](2.ay) aşısı olduk sakinleşsin diye denemek istedim mucizevi bir şekilde tuttu tabi ki yine uçsuz asla tutmuyor ama umurumda bile değil sütüm kesilmek izereydi resmen size de umut olsun siye yazıyorum asla pes etmeyin memeyi her anında teklif edin mutlaka nerde isteyip tutacakları belli olmuyor
R
Rahime K.
20 Mayıs 2026 22:04
Silikon başlık alın meme ucu yara oluncada istemez çocuk hem ona hem size zararlı sürekli temiz tutun ılık suuyls ara ara memenzi yıkayın hep kurutun bebeğinize öyle teklif edin ve muhakkak başlık alın inşallah çözüm o olur
E
Esmanur E.
Premium Üye
20 Mayıs 2026 22:11
Benim bebeğim 33 gün yoğun bakımda kaldı çıktı biberonla çok iyi içiyordu sırf insanların meme meme diye baskısından emzirme hemşiresi tuttum memeye alıştı ama az içtiği için kilo kaybı oldu kaşık biberonla destekledim almadı şimdi biberonla içmesi için yalvarıyorum içmiyor beslenme reddi yapıyor demem o ki tutmuyorsa tutmuyordur rahat bırakın keşke hiç meme diye tutturmasaysım da düzenimiz bozulmasaydı en az 1 kg kaybımız var ve zaten düşük ağırlıkşı bir bebekti
Yükleniyor...