Meme Reddi

108 görüntüleme
E

Ebru

26 Aralık 2025 15:52
Bebeğim 45 günlük sütüm az geldiği için meme+mama ilerledik fakat son haftalarda meme reddi yaşıyorum solu 5-7 dk sağı 2-3 dk emiyor biraz sıkıp tekrar memeye getiriyorum ama yine ağlayarak ayrılıyor . Mamaya geçiyoruz . Ne yapmalıyım memeyi bitene kadar emmesi için önceden 10-30 dk arası istediği kadar emerdi
Yasemin K.

Yasemin K.

26 Aralık 2025 16:34
Sütünüzün az geldiğine sizi çevreniz mi ikna etti? Ben de öyle oldu da ondan, şimdi hiç emmiyor bebeğim
Tuğba A.

Tuğba A.

26 Aralık 2025 16:45
İlk bebeğiniz sanırım çünkü 45 günlük bir bebekiçin süreler gayet ideal. Benim oğlum 3 aylık ve bir memeyi 7-8 dk emip doyuyor. Sadece bir memeyle doyuyor hemde. Bunun için endişe etmeyin. Ayrıca meme+mama bebekte kafa karışılığı yapar. Biberondan 3-5 dk da çekip bitiriyor daha kolay geliyor. Eğer ağzında pamukçuk vs de olmadıysa muhtemelen biberon kolaylığından meme reddi yaşiyor. Ayrıca memede süt bitmez. Sağarsanız bir süre sonra gelmez ama bebek emerse ardı arkası kesilmeden süt gelmeye devam eder. Ben de sarılık dolayısıyla mama ve meme veriyordum. Sonra sizin başınıza gelen bana da oldu ve yavaşça mamayı kestim. Sadece gece iki kez verdim. Birinci gece uykuya geçmeden hemen önce diğeri de gece uyanınca. Ama 3. Asla olmadı. 2-3 gün sonra 1 mamaya düşürdüm onu da gece verdim uyumadan önce. Geceleri uykuluyken bebeklerde meme reddi olmuyor alıyolar. Sonra tamamen mamayı kestim ve memeyle devam ettim ama en geç 1.30 saatte bir verdim hatta bazen 40 dk dabir. Çünkü çok acıkınca sabırlı olamıyor ve hemen doymak istiyolar.
Tuğba A.

Tuğba A.

26 Aralık 2025 17:05
Ayrıca sütünüz az yada yetmiyor değil bunu lütfen kafanızdan silin. Emdikçe daha da artacak hatta bir süre sonra fışkırarak akacak. 2.5 aydan sonra özellikle.
E

Ebru

26 Aralık 2025 20:18
Dediğiniz gibi biberon yada kaşık biberon daha hızlı doyuyor . Az mama verdiğimde kilo verdi . Şimdi de huzursuzluğu gazdan mı açlıktan mı bilemiyorum o yüzden mama azaltma ya da vermeme yapamıyorum . Bebeğimde bizim yanlış uygulamalarımızdan huysuz bir hale büründü . Onun açlık sinyalini anlayamıyorum bazen mama fazla geliyor kusuyor buda onu rahatsız ediyor .Uykuya bile ağlıyor uğraşarak uyutuyoruz . Bazı emzirme danışmanlığı yapanlar sağın artar diyor bazıları meme+mama olanlar sağım size göre değil diyorlar . Bazı annelerde sağımdan sonuç almış öyle yazıyorlar. bende napacağımı şaşırdım
Tuğba A.

Tuğba A.

27 Aralık 2025 08:24
Eğer huysuzluğu akşam 18-21 saatleri aralığında oluyorsa açlıktandır. Çünkü ikindi vaktinden sonra süt üretimi azaları. Bebek memede yeterince doyamaz ve çabuk acıkır. Geceye doğru uyku ve açlık birbirine girerse çabuk doyma isteğinden dolayı ekstra rahatsız olur. Mama da bebekte fazla gaz yapar. Alttan ve üstten muhakkak gazını alın her beslenme sonrası. Sonrasında ten temasıyla sakinleştirmeye çalışın. Süt konusunda çok haklısınız her kadının fizyolojisi farklıdır. Mesela kimi çok tatlı yer sütü çok olur bende hiç öyle olmadı. Bol yeşillik ve su bende çok süt yapıyor. En iyisi siz herkese kulak tıkayıp iç güdüsel davranın. Bu süt konusunda anneyi bu denli bunaltan başka bir konu yok zaten. Ama stresten ne kadar uzak durursanız o kadar iyi sizin için. Sakin kalınca bebeğin derdini de anlamaya başlıyosunuz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir