Meme Reddi
122 görüntüleme
D
Damla
9 Aralık 2025 18:01
Son günlerde emzirme konusunda gerçekten çok zorlanıyorum. Kızım memeyi neredeyse tamamen reddediyor. Açtır diye veriyorum ama memeyi görünce daha da çok ağlıyor. Emziği alıyor ama memeyi almıyor.
Onu rahatlatmak için her şeyi yapıyorum: kucağımda tutuyorum, sakinleştiriyorum, gazını çıkarıyorum, altını değiştiriyorum. Farklı pozisyonlar deniyorum. Yürüyerek, yatarak emziriyorum vs. Sonra tekrar deniyorum ama ya hiç almıyor ya da bir dakika içinde kopup ağlamaya başlıyor.
Bu durum beni o kadar yoruyor ki… Ne zaman aç, ne zaman değil anlayamıyorum artık. Her seferinde içim parça parça oluyor. Emzirmek bile stres ve kaygı dolu bir şeye dönüştü. Kendimi çok tükenmiş hissediyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Artık emzirmek bile istemiyorum. Her seferinde 30-40 dakika cebelleşiyoruz resmen. Bebeğimde ağlıyor ben de. Onunda ağlamasını istemiyorum artık. Tavsiyesi olan var mı
Onu rahatlatmak için her şeyi yapıyorum: kucağımda tutuyorum, sakinleştiriyorum, gazını çıkarıyorum, altını değiştiriyorum. Farklı pozisyonlar deniyorum. Yürüyerek, yatarak emziriyorum vs. Sonra tekrar deniyorum ama ya hiç almıyor ya da bir dakika içinde kopup ağlamaya başlıyor.
Bu durum beni o kadar yoruyor ki… Ne zaman aç, ne zaman değil anlayamıyorum artık. Her seferinde içim parça parça oluyor. Emzirmek bile stres ve kaygı dolu bir şeye dönüştü. Kendimi çok tükenmiş hissediyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Artık emzirmek bile istemiyorum. Her seferinde 30-40 dakika cebelleşiyoruz resmen. Bebeğimde ağlıyor ben de. Onunda ağlamasını istemiyorum artık. Tavsiyesi olan var mı
B
Büşra T.
9 Aralık 2025 18:02
Atak donemi olabılır kaç aylık
D
Damla
9 Aralık 2025 18:02
2,5 aylık
P
Pelin A.
9 Aralık 2025 18:04
Benim kızımda 3 aylık 2 haftadır bu durumdayız. Ben uyuduktan 15 dk sonra gidip uyandırır gibi yapıp memeyi veriyorum o şekilde içiyor. Çok yoruldukları içinde içemiyorlar i. En mantıklısı uyurken içirmek
B
Büşra T.
9 Aralık 2025 18:05
3 ay atagı olabılır atak donemi geçici oluyo bıkac gün sabredın
B
Büşra T.
Az az sık sık besleyin
D
Damla
@Pelin Altundağ teşekkür ederim. Deneyeceğim. Dediğiniz gibi gece uykuluyken emzirmek daha kolay oluyor bizde de
D
Damla
9 Aralık 2025 18:07
@Büşra Türker yaklaşık 2 haftadır bu durumdayız. İlk başta ben de ataktır dedim ama geçmiyor bir türlü. Daha da kötüleşiyor günden güne 😔
P
Pelin A.
9 Aralık 2025 18:07
Çok kısa emdikleri için bu zamanlarda sadece ön sütü alıyorlar. Tavsiyem emzirmeden önce memeniz doluysa 5 dk sağım yapın sonra emzirmeyi deneyin. O zaman arka sütü almış olur kilo alımını da desteklersiniz. Bende bunları sürecin içerisinde yeni yeni öğreniyorum.
P
Pelin A.
9 Aralık 2025 18:10
Gündüz uykularında da deneyin. Uykuda kıpırdatırken Gözünü kapatıyorum bir mendille memeyi veriyorum. Benim kızımda bunlar işe yarıyor.
B
Büşra T.
9 Aralık 2025 18:10
Ben mama verdıgım ıcın emzıren arkadaşlar daha iyi bılır
D
Damla
9 Aralık 2025 18:15
@Pelin Altundağ @Büşra Türker teşekkür ederim.Tavsiyelerinizi deneyeceğim. Umarım işe yarar
C
Ceren ..
9 Aralık 2025 18:46
Merhaba bebeğim tam 2,5 aylık benimde geceleri hala meme için uyanıyor emip uyuyor ancak gündüzleri sürekli memede olan ve çoğunlukla orada uyuyan oğlum meme de uyumuyor ve ağlıyor meme teklif ediyorum istemiyor ağlıyor kucağımda pışpışlıyorum uyuyor uyanıyor rahatlıyor aradan2,5 3saat geçiyor meme teklif ediyorum azcık sıkıp ucuna gelince alıyor demem o ki sakinlikle almadığında asla zorlamayarak uyutarak gibi gibi çözümlerle ben düzeleceğini düşünüyorum zaten meme reddi diye bir şeyin olmadığını söylüyor çoğu dr bunun yerine çevresine algısınarttığı için daha çok grev gibi olduğunu söylüyorlar ve tabii kilo alımı iyi ise hiç kendinizi üzmeden sakinlikle deneyebilirsiniz