Meme Reddi
172 görüntüleme

Bensu Ç. D.
5 Aralık 2025 18:06
Merhaba ,bebeğim 32 haftalık doğduğu için doğumdan itibaren 23 gün küvezde kaldı bu süreçte biberonla beslemeye alıştı eve geçiş sürecindede kilo alımının artması için sütümü sağıp biberonla beslemeye devam ettim. Şuan düzeltilmiş yaşı 63 günlü memeye dönsün istiyorum ama memeyi asla kabul etmiyor .Herkes benimle bağını emerek kurabileceğini söylüyor çok üzülüyorum.Sizce buradan döner mi ? Benzer şeyler yaşayan arkadaşlar var mı ?

Emel C.
5 Aralık 2025 18:11
Merhaba kendinizi strese sokmayin bu konuda herkes ustunuze geliyor gibi hissetmeniz cok normal benim bebegimde 1 hafta yogun bakimda kaldi ayni durumlari yasadim benim bebegim donmedi 2.5 ay sagim yaparak verdim mama destekli suan 7.5 aylik mamayla devam ediyoruz sizinle bag kurmasinin tek yolu bu degil illa emmesine gerek yok gosunuzde yatirin ten tene temas yapin dusunu kucaginizda aldirin benim bebegim emeklemeye basladi mesela asla pesimden ayrilmiyor hic boyle seylerle moralinizi bozmayin ama tabiki memeye donerse cok iyi olur insallah dondurebilirsiniz saglikla buyusun insallah

Bensu Ç. D.
5 Aralık 2025 18:13
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıkla büyüsün bebeşiniz .
E
Emine Y.
5 Aralık 2025 18:28
Bunu size söyleyen insanlarla aranıza biraz mesafe koymanızı tavsiye ederim. Yeterince zor günler atlatmışsınız. Bebeğiniz çok şükür sağlıklıve yanınızda. Bağ kurmanın tek yolu elbetteki emzirmek değil. Lütfen takılmayın onu bol bol kucaklayın öpün koklayın
G
Gdkmc
5 Aralık 2025 18:31
Merhaba öncelikle geçmiş olsun insanların ne dediğini takmayın sizin bebeğiniz sizin anneliğiniz 6 ay sağımla besledim şu an da mama veriyorum gayette anne bebek bağı var aramızda insanlar sizin ne zorluk çektiğiniz bilmiyor siz sadece bebeğinizin karnını doyurmaya bakın..

Duygu T. K.
5 Aralık 2025 18:33
Emzirmek konusu üzerinden yeni annelere resmen şiddet boyutunda baskı var. Benim bebeğim erken doğdu, benim bebeğim de 4 gün yoğun bakımda kaldı. Benimki de memeyi reddetti. Sütün gelmez dediler 4 günnboyunca sürekli sağıma zorlandım göğüs uçlarım yara oldu ödem oldu bebeğim yeniden memeye alışsın diye ağlayarak uğraştım 2 saatte bir.emzirme danışmanlarından destek aldım kendim hemşireyim . Bazen olmayınca olmuyor. Hala çok zor tutuyor hatalı tutuyor memeyi. Şu an bebeğim 45 günlük . Demem o ki yalnız değilsin. Kalbinden gelene göre hareket et. Kimseyi dinleme.

Emel C.
5 Aralık 2025 18:43
Gerçekten öyle çok haklısınız duygu hanım bende ağlaya ağlaya emzirmeye calisiyordum gitmedigim doktor ebe emzirme uzmanı kalmadı bazen gercekten olmayinca olmuyor ama insanlar disaridan bunlari gormuyorlar belkide gormek istemiyorlar inadina yapar gibi benimde söyle sutum vardi boyle sutum vardi inek gibiydim diyeni bile gordum bu övünülecek birsey degil ve kimseyi zorbalamayı gerektirmez en iyisi boyle davranan insanlarla muhattap olmamak cunku iyi niyetli hicbir yanı yok mamayla beslenen bebekte besleniyor sonuc olarak stres yapmaya gerek yok

Bensu Ç. D.
5 Aralık 2025 18:47
İyiki varsınız canım anneler, hepinize desteğiniz için teşekkür ederim

Deniz T.
5 Aralık 2025 19:14
Merhabalar öncelikle gecmis olsun. Emzirme yontemlerinden eds yontemini deneye bilirsiniz ya da mumkunse bir emzirme danısmani dan destek alabilirsiniz. Ama her yontemden sonra bebeginiz sizi emmesze inanin bu dunyanin sonu degil onunla bağ kuracaginiz birlikte vakit gecireceginiz zamanlariniz var opup oksamak bile bir bağdır. Sizi olumsuz etkileyen insanlardan lutfen uzaklasin. Siz stres yaptikca bebiginiz stresi farkeder o yuzdn stres ortamindan yada kisilerden uzak kalin. Bebeginiz ve siz bu sureci en iyi sekilde atlatmaniz dilegiyle

Bensu Ç. D.
5 Aralık 2025 19:30
merhabalar Deniz Hanım eds ne yazık ki fayda sağlamadı. Son çare emzirme danışmanı sanırım sadece geç mi oldu diy düşünüyorum. Çok teşekkür ederim
Ç
Çağla Ö.
5 Aralık 2025 19:37
Biz meme reddi konusunu silikonla emzirerek aştık özellikle atak dönemlerinde onuda istemiyordu sağıp biberonla veriyordum bebeğim şu an 5 aylık silikonu bıraktırmak istiyorum tek eksisi ona alışınca memeye dönemiyor

Bensu Ç. D.
6 Aralık 2025 09:34
silikon göğüs ucunu nasıl yerleştiriyorsunuz ben bir türlü tutturamıyorum göğüslerim büyük pozisyon almakta çok zorlanıyoruz çıkıp duruyor hep
Ç
Çağla Ö.
10 Aralık 2025 17:15
Bi kaç farklı marka var kenarlarından ellerimle tutuyorum wee marka kullanıyorum ben ama mamajoo markanın kullanımı daha kolay benim bebeğim o silikonu beğenmedi o yüzden wee kullanıyorum
Ç
Çağla Ö.
10 Aralık 2025 17:15
Biraz kenarlarını nemlendirebilirsiniz ama yinede kayıyor o yüzden elimde tutuyorum. emdikçe vakumlanıyor ve yapışıyor