Meme Reddi

206 görüntüleme
Ö

Özge ..

17 Temmuz 2025 15:31
Bebegim 2,5 aylık sütüm aksamları bitiyor gun içinde hiç uyumadıgı için ben de dinlenemiyorum ve tekrar üretemiyorum diye mamaya basladım son öğünü mama olacak şekilde , malesef kendimi sucluyorum yastıkta yatarak biberona alıştı tek öğün olsa bile ve suan şiddetli meme reddi basladı kucagımda durmuyor kucagımda biberonu bile reddediyor yastıga yatırmazsam ağlama krizleri var her seyi deniyorum napabilirim
Büşra T.

Büşra T.

17 Temmuz 2025 15:55
Beraber ılık duş duşta iken emzirme yapabilirsiniz ben de biraz işe yaramıştı. Uyku aralarında boşluk bulup emzirmeye çalışabilirsiniz aynı sorunları ben de yaşıyorum meme reddi.  düzenli sağım yaparsanız sütünüz artar.Bestlak ve humana çayı kullanmanızı da tavsiye ederm
Büşra T.

Büşra T.

17 Temmuz 2025 15:55
Şu an biberon reddi bende de var aynı zamanda meme reddi de bu şekilde yenmeye çalışıyorum
Ö

Özge ..

17 Temmuz 2025 15:58
Bestlak kullanıyorum çayı da deneyecegim kesinlikle tesekkurler duşta emzirmeye korkuyorum nedense pilates topunu ve yuruyerek emzirmeyi denemiştim
B

Bahar K. K.

17 Temmuz 2025 16:23
Bestlak kesinlikle kullanmayın içerisinde rezene var ve çocuğun karaciğerlerini yoruyor doktor bey de bir videosunda rezene çayı içmeyin rezeneli şeyler içmeyin demişti
Hilal Ö. .

Hilal Ö. ..

Bebek Hemşiresi ve Emzirme Danışmanı

17 Temmuz 2025 16:45
Prolaktin hormonu özellikle geceleri çalışıyor , sabahları uyandığınızda göğsünüzdeki doluluğu çok net hissedebiliyorsunuz. Ancak gündüz yaşanan tempo, dinlenememek belki yemek için vakit bulamamak buradaki deponun sirkülasyonunu azaltabiliyor. Bebişiniz de emerek memeyi uyarmıyorsa yaşadığınız çok normal. Bol su içmek özellikle bu aylarda , beslenmeye dikkat etmek , memede keyif için bile olsa vakit geçirmek sürece yardımcı olacaktır. Büşra hanıma katılıyorum. Tedbirleri alıp duşta iken deneyebilirsiniz. Kullanacağınız takviyeleri mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririm. Bontaa isimli bir şat var. ( Mutlaka doktorunuza danışınız. Ve öyle kullanınız. ) İncir çekirdeği özünden yapılmış bir süt arttırıcı. Bunu önerebilirim. Meme reddinin başladığı yerde memeyle olan bağlantımızı değiştirmemiz gerekiyor. Sevgiler…
Gülcan A.

Gülcan A.

17 Temmuz 2025 17:44
Umarım memeye geri döner bence pes etmeyin, biberon hızlı akış ve eforsuz olduğu için kolayına gelmiştir. Benim bebeğim doğduğu günden beri meme tutmadı. Emzirme danışmanlarını bile denedim inat etti. Aç kalsa da ağlama krizleri oluyor gene de tutmuyordu. Suan 12 aylık. 12 ay boyunca sütü sagarak verdim. Sagımları çok sık tutunca hatta mama vermeme gerek kalmadı . Ama çok zorluydu. Belki yavaş akışlı bir biberon yardımcı olur. Ya da emzirme destek sistemi de iş görebilir. İnternetten bakın mutlaka bebeği memeye çekiyor. Ama korkmayın en kötü sağıp anne sütünü gene verirsiniz. Bunlar için kendinizi strese sokmayın tadını çıkarın anneliğin. Aylarca kafaya takmış biri olarak söylüyorum tutmadı meme aç mı kaldı hayır. Anne sütünü aldı mı evet. Almasa mama verir miydim evet vicdan yapar mıydım hayır. 12 aydan söylüyorum bunu size. Tok bebek mutlu bebektir. Öcü olarak görmeyin mamayı da gerekirse. Ama dilerim memeye geri döner 😇
Ö

Özge ..

17 Temmuz 2025 20:32
Tesekkur ederim hepinize yorumlarınızı dikkate alacagım ve arastıracagım
B

Birşen G. S.

18 Temmuz 2025 09:00
Gülcan hanım bende sizin gibiyim benimkide meme hiç tutmadı tutmuyor şu an iki aylık bende hep sağıp veriyorum inanın emzirmekten daha zor . Çok zorlanıyorum fakat sütüm çok azaldı siz ne yaptınız acaba 12 ay sağıp verdiniz maşallah ben 6 ay çıkarmanın derdindeyim bitecek dşye çok korkuyorum açıkcası
Büşra T.

Büşra T.

18 Temmuz 2025 09:54
Duşta ben oturuyorum bebeğimide kucağıma alıyorum korkmayın bir şey olmaz
G

Gamze P.

18 Temmuz 2025 10:07
İlk 1 ay benim bebeğim de hiç emmedi zor alıştı kullandığınız biberonun ucu anne ucune uygun olsun ve akışı yavaş olsun bide bebek biberonu çekmediği sürece süt gelmesin çabuk alışiyolar süt ben uğraşmadan geliyor ben neden efor sarf edeyim ki diyo bebek bide uyku halinde deneyin emzirmeyi
Gülcan A.

Gülcan A.

18 Temmuz 2025 10:21
Birşen hanım bende sizin gibiydim. 6 ayı görsek şükür diyordum. 12 ay dolmak üzere hala sağıp veriyorum ama kesme sürecindeyim sagımları azalttım. Yaşını biraz geçsin tamamen bırakacağım. Ben Solgar Brewers Yeast with Vitamin B 12 250 Tablet kullandım. 3 ay aralıksız ciddi süt artışı yaptı. Beslenmeye dikkat etmeye çalıştım yeşillik protein gibi . Süt arttırıcı çay kullandım. Hünnap markalı. Ve bol sagım. Başlarda 2 saatte 1 , sonra 3 saatte 1 sagım. Gece ama 3 de son sagım 8 e kadar başka sagım yoktu uyumaya çalışıyordum. Eşim çok yardımcı oldu. Uyku da gerçekten süt arttırıyor. Bol su tüketimi. Birde kimseyi dinlemeyin . Sağımla çocuk beslenmez, Bir süre sonra sütün biter, Yeteri kadar süt artmaz, Gibi gibi pekçok şey duydum bu süreçte. Hepsine kulağınızı kapamanız gerekiyor. Tabii ki bir çocuğun emmesi kadar kolay artmıyor sağımla. Ama gerçekten belli bir disipline bu işi yaparsanız bir süre sonra artış sağlıyorsunuz ve çocuğunuza yetiyor, mamaya gereksinim duymuyorsunuz eğer ekstre iştahlı bir çocuk değilse. Bir de ne kullanıyorsunuz sağım makinası olarak bilmiyorum ama ben de elektrikli Philips vardı. O şekilde sağım yapmak çok zordu ve beni çok eve kapatan bir durum yaratıyordu. Ben sonrasında eller serbes makine aldım iki tane ve iki memeyi de aynı anda sağdım hem sağımlarım 15 dakika surdu hem de iki meme aynı anda uyarıldığı için bence bu süt artışını sağladı. O yüzden size tavsiyem eğer yoksa mutlaka eller serbes bir pompa edinin. Dışarıda yürüyüş yaparken bebeğinizle parka gittiğinizde bile sağıma devam edebilirsiniz ya da bir arkadaşınızla kahve içerken bile sağım yapabilirsiniz bu sizi psikolojik olarak da çok rahatlatır. Sizi çok iyi anlıyorum çok zor sağım. makinasını yıkamak biberonu yıkamak sürekli çıkan sütü gördüğünüzde az çıktığı zaman moral bozukluğu yaşamak işte sütleri güvenli koşullarla saklayıp çocuğa verebilmek. Dolaba giren sütü doğrusu bir şekilde ısıtmak. Gibi gibi . Çok zor. Gerçekten çok zor bir süreç çok iyi anlıyorum sizi ama geçiyor. 12 ayımızın bitmesine çok az kaldı. Ve inanın işim gereği olmasa ben 4-5 ay daha sağımı götürebilirdim çok sıkılmama ve çok yorulmama rağmen. Çünkü bebeğim anne sütü aldı elimden geleni yaptım vicdanım çok rahat bu açıdan. İnanın siz de o noktaya geleceksiniz. Ama siz ne yaparsanız yapın süt artmazsa ya da koşullar farklı işler süt veremezsiniz da bence asla kendinizi suçlamayın ve vicdan yapmayın. Olmazsa formül mamayla da devam edilebilir sürece. Ben şimdi mecburiyetten keseceğim önümüzdeki günlerde ve geri kalan 5-6 aylık süreci 18 aya kadar mecburen formül mamayla götüreceğiz ek gıdası iyi olmasına rağmen sıvı gıda ihtiyacı olduğu için mama vereceğim. Siz elinizden geleni yapın sakin olun kendinize inanın bebeğinize bolca vakit geçirin. Sütünüz bir şekilde artacaktır ama atmasa da mama vermekten çekinmeyin kendinize stres yüklemeyin bence. İnşallah sizde 15 ay 17 vb ayları görürsünüz 🙏
B

Birşen G. S.

18 Temmuz 2025 18:09
Gülcan hanım bende lansinoh eller servest makinasını almıştım ama ben tekli aldım bir göğüsümle emzirirşm ötekini sağarım diye düşündğm ama işler öyle yürümedi maalesef. Evet gelsn süt az olunca gerçekten moralim bozuluyor ve gitgide azalıyor gibi geliyor. Dediklerinizi uygulayacağım ve inşallah sütüm artar gerçekten çok üzülüyorum üzüldükçede sütümün daha çok etkilendiğini biliyprum ama elimde değil maalesef inşalalh bende sizin gibi uzun bir süre bebeğime süt verebilirim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir