Meme reddi
159 görüntüleme
H
Hatice K.
30 Mayıs 2025 12:54
Bebeğim 44 günlük doğumdan ilk 20 gün gayet güzel emdi fakat meme ucu yaralarım vardı ve gittikçe derinleşti ve sütüm kanlı oldu bebeğim ilk başlarda o memeyi emdi fakat hep kustu kanlı kanlı sonra o memeyi almadı üzerine mastit oldum zorla emzirmeye çalıştım sütümü sağdım bir şekilde üretim olsun diye sonra emmemeye başladı danışma aldım şimdi bir emiyor bir emmiyor emzirmeye çalıştığımda çığlık kıyamet ağlıyor elleriyle itiyor her yöntemi denedim fakat olmadı emzirmeye çalışırken kendini o kadar kasıyor boynunu ittiriyor ki zarar vermekten korkuyorum artık🥹🥹🥹
M
Melike K.
30 Mayıs 2025 19:18
Bu süreçte tekrar yardım almanızı tavsiye ederim. Eğer alamayacaksanız muhakkak sütünüzü 2-3 saatte bir sağmaya devam edin. Bebeğe biberon vermeyin, kaşık biberon, şırınga yahut çay kaşığıyla verebilirsiniz sütünüzü
H
Hatice K.
30 Mayıs 2025 20:01
Kendim hemşireyim ilk başta enjektörle besledik bayağı ama sonra zaten çalışmaya başlayacağım için biberon verdim sanırım bizim sorunumuz farklı bir şey red olsa hiç almaz diyor çoğu kişi. Tekrar yardım alacağım fakat etraftan çocuğun ağız anotomisinden kaynaklı olabileceğini söylüyorlar doğruluk payını merak ediyorum
G
Güray
4 Haziran 2025 21:33
Hiperlaktasyon olabilir mi? Oğlumda yaşadım emdikçe ağlıyordu. Ilk süt daha sulu ve hızlı geliyor diye onu biraz sağıp veriyordum işe yaramıştı biraz. Uzmanla ilerlemeniz daha doğru olur.
H
Hatice K.
7 Haziran 2025 16:58
Başta hiperlaktasyon vardı emzirme öncesi sağım yapıp öyle başlıyordum fakat ciddi bir enfeksiyon geçirdikten sonra sütüm azaldı yani öncesi gibi kıyafet ıslatan sütüm yok 🥹
G
Güray
7 Haziran 2025 23:38
Bebeğim doğduğunda ilk ay 3. Ay 6. Ay vb. Meme redleri çok yaşadım. Bazıları çok uzun sürüyordu. Uykuda emzirerek emmediği zamanı dengelediğimi düşünüyordum. Dün Osman hocanın bu yöntemi doğru bulmadığını okudum. Biberon ve mamayı da kesinlikle almadığı için emzirmeye mecburdum. Hiperlaktasyon çok etkendi çoğuna. Uzun süre uğraştım derken bugün 22 aylığız. Hepsi geçeceğini keşke biri söyleseydi diyorum. Mama alıyorsa biberon alıyorsa bir nebze avantajlı olabilirsiniz süreçte. Ama pes etmemek en önemli olay. Anneler hisseder garip bir durum hissederseniz de lütfen tekrar destek alın.