Meme de Şişlik

197 görüntüleme
C

Ceylan A.

27 Ağustos 2026 02:11
Herkese merhabalar. Arkadaşlar benim meme ucunda tomurcuklar çok fazla ve yaklaşık bir haftadır çok ağrıyor morarma veya yara gibi bir durum yok sadece çok hassas. emzirdiğikten sonra memenin şu kahverengi kısım şişiyor neden? Yaşayan var mı

Çeşitli lanolin içeren kremler kullandım ama fayda etmedin zeytinyağ bile kullandım ama memeleri atletle kapatamiyorum acıyorlar çıplak geziyorum o yüzden.

Yaşayan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Ağustos 2026 02:23
Merhaba, meme ucundaki şişlik ve hassasiyet oldukça yaygın bir sorun.

Bunun birkaç olası nedeni var:
Meme ucu tahrişi: Emzirme sırasında meme ucunun tahriş olması şişliğe ve hassasiyete neden olabilir.
Mastit: Emzirme döneminde meme dokusunun iltihaplanması sonucu şişlik ve ağrı ortaya çıkabilir.
* Meme ucu çatlakları: Emzirme sırasında meme ucunda çatlaklar oluşabilir. Bu çatlaklar şişliğe ve hassasiyete neden olabilir.

Kullandığın lanolinli kremler ve zeytinyağı doğru ürünlerdir. Bunlar meme ucunu nemlendirerek tahrişi azaltmaya yardımcı olur.

Ayrıca şu önerilerde bulunabilirim:
1. Meme ucunu temiz tut: Emzirme sonrası meme ucunu ılık suyla temizle.
2. Meme ucunu nemlendir: Lanolinli krem veya zeytinyağı kullanarak meme ucunu nemlendir.
3. Emzirme pozisyonunu değiştir: Emzirme sırasında bebeğin doğru emmesi ve meme ucunun tahriş olmaması için pozisyon değiştir.
4. Atlet veya sütyen kullan: Meme ucundaki şişliği azaltmak için atlet veya sütyen kullanabilir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir