Meme Bıraktırma

230 görüntüleme
L

Lina ..

25 Temmuz 2025 19:12
Kızım 21 aylık anne sütüne cook aşırı düşkün bu yüzden ek gıda sorunu yaşıyoruz 5 çeşit yediremiyorum. Kg ve boy uzaması durdu, memeyle arasindaki bağ çok farkli ve cook güçlü onu öpüyor seviyor kokluyor bebeklerini getiriyor onlar da istiyor diye oyuncaklarına meme bitti egg oldu diyor ama birakmiyor herkese surekli meme bitti diye anlatıyor beni sikayet ediyor gibi, oyuncak gibi oynuyor onunla ve tek meme aliyor sadece sebebi ne olabilir ne yaptıysam tiksindiremedim. Sinir krizi sanki geçiriyor vermeyince Neler sürdüm üstüne ıslak mendili getirip sil onu diye ağlıyor inandiramiyorum gece gündüz emiyor sabahları bel boyun ağrısıyla uyanıyorum hep ben de cook yoruldum ne yapabilirim?
E

Elif M. Ç.

25 Temmuz 2025 20:59
Sabır taşı kullanımı öneriyorlar denediniz mi
K

Kübra P.

16 Şubat 2026 19:22
Bende bu konu için başlık açayım dedim ama açılmış başlıklar ama sonuçta ulaşanı göremedim . Siz bıraktırabildiniz mi acaba ? 19 aylık ve 2 aydır uğraşıyorum gündüz bir şekilde oyalıyorum bıraktık sayılır hatırlıyor ağlıyor ama emzirmiyorum ayakta sallayınca uyuyor ama gece uykuya asla geçemiyor annem yardımcı olmaya çalıştı artık onu görüncebile ağlıyor. Artık herkes tabiki aglıcak bizimkiler de ağladı 3 günde alıştı dediği için sabrettim belki 1 saat ağladı içim gitti yinede gitmedim yanına annem vardı ama yinede olmadı asla susmadı bayılacaktı artık çocuk. Resmen travma oldu bende ki çocuğu düşünemiyorum . Gerçekten doktorların söylediklerini de yapmaya çalıştım ama olmuyor olmuyor. Çok uykusuz kalıyoruz gece 5-6 kere en az kesin uyanıyor ve meme de yatıyor. Yok mu çagre bulan . Sabır taşı da sürdüm yinede emdi öyle diyim .
Y

Yadigar Ş.

18 Şubat 2026 22:25

Kübra Parlak

Bende bu konu için başlık açayım dedim ama açılmış başlıklar ama sonuçta ulaşanı göremedim . Siz bıraktırabildiniz mi acaba ? 19 aylık ve 2 aydır uğraşıyorum gündüz bir şekilde oyalıyorum bıraktık sayılır hatırlıyor ağlıyor ama emzirmiyorum ayakta sallayınca uyuyor ama gece uykuya asla geçemiyor annem yardımcı olmaya çalıştı artık onu görüncebile ağlıyor. Artık herkes tabiki aglıcak bizimkiler de ağladı 3 günde alıştı dediği için sabrettim belki 1 saat ağladı içim gitti yinede gitmedim yanına annem vardı ama yinede olmadı asla susmadı bayılacaktı artık çocuk. Resmen travma oldu bende ki çocuğu düşünemiyorum . Gerçekten doktorların söylediklerini de yapmaya çalıştım ama olmuyor olmuyor. Çok uykusuz kalıyoruz gece 5-6 kere en az kesin uyanıyor ve meme de yatıyor. Yok mu çagre bulan . Sabır taşı da sürdüm yinede emdi öyle diyim .

Merhaba, biz 18 aylıkken gece emmesini bıraktık biraz zor oldu tabi. Önce "

gece meme yok sabah günaydın diyene kadar" diyerek uyuttum(gece en az 3 kere emmeye kalklardi) 3-4 gün çok zorlandık çok ağladı ama ben hep kucağıma omzuma aldım bazen odanın içinde dolaştık artık meme yok diye tekrar ederek uykuya geçirmeye çalıştım (sallıyorum) bazen su teklif ettim. Bir haftanin sonunda kabullendi 21 aylık oldu hala gece bir kere uyanır meme der ben şimdi meme saati değil derim uyuturim. Ben bir anda kestim artık gece meme yok dedim ve vermedim. Yavaş yavaş bırakın diyen uzmanlar da var ama ben ona sabredemezdim. Naçizane tavsiyem yanında olmanız birlikte çözmeniz. Ben sadece geceyi bıraktım şuan gündüz devam ediyoruz ve bırakma surecindeyim. Keşke aynı anda biraksaydim diyorum. Çok zorlanıyorum gece vermediğim için gündüz daha da düştü şuan azalttik tabi ama tam anlamıyla bitiremedik. Herhangi birşey sürmek bana hiç mantıklı gelmiyor çünkü her çocuk farklı kabul etmeyenler olur. Siz şimdi süreci baştan ele alıp tekrar bir plan yapın o şekilde devam edin bence. Umarım kolaylıkla bitirirsiniz. (Biz de gündüzü bitiririz inşallah)
Y

Yadigar Ş.

18 Şubat 2026 22:30
Lina bebeklerimiz aynı yastalar. Şuan gündüz emme bırakma surecindeyim çok zorlanıyorum ben de. Emerken sürekli oynuyor genellikle eline oyuncak veriyorum ki onu tutsun memeyle oynamasin diye.Emmek onlar için güven bağı olduğundan ayrılmak zor oluyormuş. Kendilerini yalnız hisstme olabiliyormus. Okuduğum yazılara göre şuan anneye tam bağımlı hissettiği için bu aglamalar yas ağlaması oluyormuş. Ağladıkça istediği yerine geliyorsa da devam ediyorlar tabi. Çok kararlı olmamız lazım meme yok dedikten sonra dikkatini dağıtmak lazım çok zorlu bir surecteyiz ve ben de çok yoruldum ama en kısa zamanda biraktirip biz de rahatlicaz inşallah. Her zaman bebeğine karşı net olmaya çalış en önemlisi bu sonra dikkatini dağıt oyuncak, baksa bir yiyecek sevdiği birşey, dışarı çıkmak gibi şeyler yapmaya çalış. Söylemeyi kolay ama uygulaması zor biliyorum. Aynı süreçte olduğumuz için seni çok iyi anlıyorum umarım en kısa sürede hallederiz.
K

Kübra P.

19 Şubat 2026 07:41

Yadigar Şahin

Merhaba, biz 18 aylıkken gece emmesini bıraktık biraz zor oldu tabi. Önce "

gece meme yok sabah günaydın diyene kadar" diyerek uyuttum(gece en az 3 kere emmeye kalklardi) 3-4 gün çok zorlandık çok ağladı ama ben hep kucağıma omzuma aldım bazen odanın içinde dolaştık artık meme yok diye tekrar ederek uykuya geçirmeye çalıştım (sallıyorum) bazen su teklif ettim. Bir haftanin sonunda kabullendi 21 aylık oldu hala gece bir kere uyanır meme der ben şimdi meme saati değil derim uyuturim. Ben bir anda kestim artık gece meme yok dedim ve vermedim. Yavaş yavaş bırakın diyen uzmanlar da var ama ben ona sabredemezdim. Naçizane tavsiyem yanında olmanız birlikte çözmeniz. Ben sadece geceyi bıraktım şuan gündüz devam ediyoruz ve bırakma surecindeyim. Keşke aynı anda biraksaydim diyorum. Çok zorlanıyorum gece vermediğim için gündüz daha da düştü şuan azalttik tabi ama tam anlamıyla bitiremedik. Herhangi birşey sürmek bana hiç mantıklı gelmiyor çünkü her çocuk farklı kabul etmeyenler olur. Siz şimdi süreci baştan ele alıp tekrar bir plan yapın o şekilde devam edin bence. Umarım kolaylıkla bitirirsiniz. (Biz de gündüzü bitiririz inşallah)

Bende dediklerinizi yapmaya çalıştım en başta belki 1 ay karanlık olunca süt biticek, ay dede çıktı artık meme yok gibi cümlelerle alıştırmaya çalıştım sonrasında da vermedim ve oyalamaya çalıştım gezdik dolaştık ama omzumda bile durmuyor iktiriyor ne camdan bakıyor ne eline suyunu alıyor o anda gözü hiç bir şey görmüyor zaten yatıp sallamak mümkün değil. O yüzden artık geceyi bari 2 yaşına kadar emsin diyorum en azından yanındayım uykusuz işe gideceğim artık napıyım. Çünkü bu kadar ağlaması bence normal değil her çocuk ağlıyormuş evet ama görenler bu kadar aglamıyordu diyor yani. Ben bile çok kötü etkilenmeye başladım
L

Lina ..

22 Şubat 2026 03:56
Kızım şu an 28 aylık, biz zor olsa da 25 aylık iken şükür bırakabildik ha ek gıdada bir gelişme yook hatta 5 çevirin altına düştük, meme biraktirmasi oldukça zor oldu dediğiniz gibi ilk hafta cook ağladı konuştum anlattım bırakmadı, belki yanlis gelecek ama en sonunda siyah bant yapıştırıp ruj sürdüm bak memeyi ısırdın meme kanadi hasta oldu diyerek tiksindirdim çocuğuma suçluluk duygusu yükledigimi düşündüm ama başka çarem yoktu. Şu an hala meme ile bağı var ama asla istemiyor sütüm kesildi ztn, ama sürekli açıp ustunde uyumak istiyor bir eli hep orda hala duygusal bağı var öpuyor kokluyor, ama sütüm kesildiği için talep de edemiyor. Kolay bir süreç değil vicdanını yaşayabiliyoruz belki ama çocuğumuzun gelişimi ek gida için yapmak zorundayız. Ve memeyi bıraktıktan sonra gece uyumalı şükür uzadı uyanmalari pek kalmadı sadece kucak sevgi temas anneden kopacağını düşünüyorlar onu anladım, meme gitse bile ben senin yanındayım diyip hissederse kolay vedalasbilir belki, kolaylıklar diliyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir