Meme Bırakma 👩🏻‍🍼

201 görüntüleme
Merve D.

Merve D.

30 Ocak 2026 23:19
Merhabalar anneler. Kızım 6 aylık ve memeyi yavaş yavaş kesip ek gıda ve mama ile devam etmek istiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum 🥰🥰
A

Arzu.G

30 Ocak 2026 23:23
Merhaba , emzirmeyle ilgili bir sağlık sorununuz ya da sizi zorlayan bir durum yoksa bence kesmeyin hiçbir mama anne sütünün sağladığı faydaları veremiyor bebislere maalesef ki mama hazırlamak daha zor iştir gece gündüz. 6 ay çok erken bir zaman diye düşünüyorum tabii anne özelinde şartlari bilmeden yorum yapmak zor ama tercihen düşünüyorsanız bence yapmayın
Merve D.

Merve D.

30 Ocak 2026 23:24
Teşekkürler cevabınız için. Sürekli emzik gibi kullanılıyorum. Ondan dolayı yavaş yavaş kesmek istiyorum. Tabi önce demeyimli annelere sormak istedim 🌸
A

Arzu.G

30 Ocak 2026 23:34
Evet o emziren annelerin kaderi her hastalığında canı sıkıldığında dişi kasindiginda memeye sarılıyor bebeler .Her anne sevmeyebiliyor emzirme dönemini anlayabiliyorum sizi de ama bence en azından yaşını bekleyin .ikisini de fazlasıyla denemis 18 aylık bir anneyim .ilk 3 ay meme reddiyle savaştık mamayla karışık devam ettik ama ben pes etmedim hala da emziriyorum mamayı ek gıdaya başlayınca bıraktık zaten hevesli de değildi zorla içiyordu .yeniden dogursam yine emzirmeye çalışırdım bence siz de bu nimetten evladınızi mahrum bırakmayın 🌹
Merve D.

Merve D.

30 Ocak 2026 23:45
Teşekkürler deneyiminiz için. Ek gıda başlangıcı her anne aynı fikirde memeyi bırakıyorlarmış. Bende yaşayıp göreceğim. Tekrar teşekkür ediyorum
C

Cerennn

30 Ocak 2026 23:52
Benım oğlum 17 aylık tam bir meme düşkünü şuanki aklım olsa yaşına girdiğinde bıraktırırdım emzirmeyi. Ek gıda ile kesınlıkle arası yok üstüne geceleri sürekli emmek için uyanıyor. 6 ay belki biraz erken olabilir ama yaşından sonra çok daha iyi olur. Tabi bu bebekten bebeğe değişebilir. Mesela şuan bıraktıramıyorum çünkü kış ve emzırmeyi kesince hasta olur korkum var o yüzden bahar başlangıcına kadar devam etmeyi düşünüyorum.
B

Billur O.

30 Ocak 2026 23:52

Merve D

Teşekkürler deneyiminiz için. Ek gıda başlangıcı her anne aynı fikirde memeyi bırakıyorlarmış. Bende yaşayıp göreceğim. Tekrar teşekkür ediyorum

Annenin isteği ve konforuda önemli çok fazla yorgunuz ve ben cok saygı duydum size gönlünüzce olsun 🌺
E

Emel

31 Ocak 2026 00:07
Maleseff cok zor emzik gibi kullanilmak😅emzik hic kullanmadım birakması zor olur diye ondan memeye cok duskundu bebegim doktorumuzla bir plan yapmıştık mamaya geciste ancak bebegim mama kabul etmiyor sagim+ek gıda yapıyorum ben biberonla devam ediyoruz suan mamaya gecilecegi zaman mutlaka doktorla bir plan yapilmalı diye biliyorum umarım zorlanmayacaginiz bir surec olur
Ö

Özge H.

31 Ocak 2026 00:12
Kesinlikle bebek karar veriyor bence de. Biz baştan beri mama meme gittik. Bir memeyi emekli etti 4aylıkken. 6aydan sonra ek gıdayla azaldı ama sabh ve gece gayet emerdi. 10aylık şu an ve kendi hür iradesiyle bıraktı sanırım😂 öğle akşam ve gece mama destekle devam bizde.
Merve D.

Merve D.

31 Ocak 2026 05:27

Özge Hacılar

Kesinlikle bebek karar veriyor bence de. Biz baştan beri mama meme gittik. Bir memeyi emekli etti 4aylıkken. 6aydan sonra ek gıdayla azaldı ama sabh ve gece gayet emerdi. 10aylık şu an ve kendi hür iradesiyle bıraktı sanırım😂 öğle akşam ve gece mama destekle devam bizde.

Kendi hür iradesi ile bıtakması çok güzel olurdu 😁
Merve D.

Merve D.

31 Ocak 2026 05:29

Billur Onuk

Annenin isteği ve konforuda önemli çok fazla yorgunuz ve ben cok saygı duydum size gönlünüzce olsun 🌺

Teşekkürler 🌹
Merve D.

Merve D.

31 Ocak 2026 05:29

Emel

Maleseff cok zor emzik gibi kullanilmak😅emzik hic kullanmadım birakması zor olur diye ondan memeye cok duskundu bebegim doktorumuzla bir plan yapmıştık mamaya geciste ancak bebegim mama kabul etmiyor sagim+ek gıda yapıyorum ben biberonla devam ediyoruz suan mamaya gecilecegi zaman mutlaka doktorla bir plan yapilmalı diye biliyorum umarım zorlanmayacaginiz bir surec olur

Emzk önemli onu anladım 😁😁
M

Mehtap Ş.

4 Şubat 2026 00:21

Arzu.G

Evet o emziren annelerin kaderi her hastalığında canı sıkıldığında dişi kasindiginda memeye sarılıyor bebeler .Her anne sevmeyebiliyor emzirme dönemini anlayabiliyorum sizi de ama bence en azından yaşını bekleyin .ikisini de fazlasıyla denemis 18 aylık bir anneyim .ilk 3 ay meme reddiyle savaştık mamayla karışık devam ettik ama ben pes etmedim hala da emziriyorum mamayı ek gıdaya başlayınca bıraktık zaten hevesli de değildi zorla içiyordu .yeniden dogursam yine emzirmeye çalışırdım bence siz de bu nimetten evladınızi mahrum bırakmayın 🌹

Merhaba, meme reddini nasıl aştınız acaba? Bebeğim 1.5 aylık sadece geceleri emiyor gündüz emmiyor
A

Arzu.G

4 Şubat 2026 00:32
@Mehtap Ş meme reddi ilk haftada emzik verdikleri için oluşmustu bir de dilbagi varmış zorlandığı için silikon uç kullandım bir süre .silikonu bıraktırma süreci daha da zor olduğu için mecbur değilseniz tavsiye etmem . Mama takviyesi veriyorsaniz her zaman mamadan önce memeyi sunun .belki akış hızı tatmin etmiyordur emme sırasında mama ya da sağılmış süt damlatma deneyebilirsiniz yoğun süt geleceği için emmesi de güçlü olur bu yöntem silikonu bıraktırma sürecinde de çok işime yaradı.gunduz pilates topu gibi birşeyin üzerinde sallanırken emzirmeyi deneyin ya da ayakta gezinirken . pozisyon da önemli memeyi rahat kavrayabilecegi bebeği yormayan rahat bir pozisyon olsun her zaman .asla pes etmeyin 2 ay sonra gözü açılınca döndürmek daha zor olur şuan çok daha rahat alışır memeye
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

4 Şubat 2026 18:49
Sütünüzü sağıp biberonla verin bir süre daha alsın bebiş hem siz yorulmazsiniz en azından gece için deneyebilirsiniz yok onu da istemiyorum derseniz göğsünüze birşeyler sürebilirsiniz genelde öyle yapiyolar
Merve D.

Merve D.

4 Şubat 2026 18:50

Ayşe Vural

Sütünüzü sağıp biberonla verin bir süre daha alsın bebiş hem siz yorulmazsiniz en azından gece için deneyebilirsiniz yok onu da istemiyorum derseniz göğsünüze birşeyler sürebilirsiniz genelde öyle yapiyolar

Gögüse bişi sürmek istemiyorum ama biberonu denemeye başladım
Merve D.

Merve D.

4 Şubat 2026 18:51

Arzu.G

@Mehtap Ş meme reddi ilk haftada emzik verdikleri için oluşmustu bir de dilbagi varmış zorlandığı için silikon uç kullandım bir süre .silikonu bıraktırma süreci daha da zor olduğu için mecbur değilseniz tavsiye etmem . Mama takviyesi veriyorsaniz her zaman mamadan önce memeyi sunun .belki akış hızı tatmin etmiyordur emme sırasında mama ya da sağılmış süt damlatma deneyebilirsiniz yoğun süt geleceği için emmesi de güçlü olur bu yöntem silikonu bıraktırma sürecinde de çok işime yaradı.gunduz pilates topu gibi birşeyin üzerinde sallanırken emzirmeyi deneyin ya da ayakta gezinirken . pozisyon da önemli memeyi rahat kavrayabilecegi bebeği yormayan rahat bir pozisyon olsun her zaman .asla pes etmeyin 2 ay sonra gözü açılınca döndürmek daha zor olur şuan çok daha rahat alışır memeye

Haklısınız. Teşekkürler bu yazını için
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

4 Şubat 2026 18:54

Merve D

Gögüse bişi sürmek istemiyorum ama biberonu denemeye başladım

Biberon baya rahatlatır sizi ona alisirsa yavaştan mamaya geçersiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir