Meme Bağımlısını Bıraktırma

172 görüntüleme
E

Elif T.

26 Haziran 2025 04:47
Merhabalar. 20 aylık kızım. Normalde öğlen bir kere gece de maksimum 3 kere emen bi bebekti. Son 2 haftadır sürekli meme istiyor ve artık inanılmaz bunaldım. Bıraktırmaya çalışınca kendini ağlatıyor ve finalde kusturuyor. Boğazını tahriş ediyor bağırmaktan ve biz ilaç kullanmak zorunda kalıyoruz. Tiksindirerek yapmak istemiyorum ama çaresizim. Nasıl bıraktıracağım ben bu memeyi? Süt kesilsin diye ilaç içmeyi bile düşünüyorum artık.
E

Eda K.

27 Haziran 2025 00:28
Bende tam aynı konudan çare arıyordum oğlum 20 aylık sayamadığım kadar çok emiyor gündüz belki 50 den fazladır gece de muhakkak uyanıp emmek istiyor tek memeyi de kabul etmiyor uykuda dahi olsa 10 sn birini 10 sn birini emmek istiyor sürekli böyle nasıl bıraktırıcam bilmiyorum günlerdir araştırıyorum bende tiksindirmek istemiyorum 2.5 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum ama en azından gece beslenmesini bıraktırmam gerekiyor kesintisiz uyuyabilmesi için bilemiyorum kafam çok karıştı bu konuda önce gece beslenmesini yavaş yavaş kesip daha sonra desteksiz uyku olayını çözmeyi düşünüyorum ne kadar doğru ve ne kadar işe yarar bilmiyorum ama duyduğum iki yöntem var 1. Bebeği emzirirken canımız acıyormuş gibi ufak tepkiler vermek yani “ ay canım acıdı ama sen devam et “ gibi cümleler kurup emmesi bitince göğüs ucuna hafif kırmızı birşey sürerek bebeğimize “ bak biraz yara olmuş gel krem sürelim “ diyip zararsız birşeyi bebeğin parmağına biraz koyup sürmesini sağlamak ve ona “ iyileşene kadar süt içmememiz gerekiyor “ gibi birşey söylemek ama tabi bizim bebeler bu kadar cümleyi anlamdırabilir mi bilemiyorum bu yöntem çocuktaki merhamet duygusunu uyandırıyormuş. 2. Olarak da günde 4 kere 10 ar dk emiyor bunu ilk gün 3 kere 7 8 dk sonraki gün 2 kere 5 6 dk olarak yavaş yavaş hem emme sayısını hem emme süresini azaltarak sonlandırabilirmişiz. %100 işe yaradığını söylüyor dinlediğim kadın çocuk gelişim doktoru instagram adı da @uzm.busrayuksel ben henüz başarılı olamadım ikinci yöntemde biraz daha denemem lazım siz de eğer başka bir yöntem biliyorsanız ya da duyarsanız yardıma açığım 😊
D

Duygu Ç.

27 Haziran 2025 15:39
Merhaba bizde 27 aylığız gündüz çalışıyorum o yüzden sadece işten gelince ve gece emiyor ama bende bırakmak istiyorum artık hafta sonları çok istiyor. Uykuya memede geçiyor yerine alternatif ne olabilir bilmiyorum . Doktor demir eksikliği var bırak dedi ama bir şey sürmeden çevremde bırakan görmedim doktorda sürerek bıraktırma dedi ama nasıl olacak ki
E

Elif T.

27 Haziran 2025 15:40
Bana da doktoru tiksindirme bir şey sürme dedi ama nafile. Dün yara bandı yapıştırdım gece yine krizlere girdi. Sabah zaten emmiyor. Bir tek gece. Bugün sirke sürdüm tiksindi kokudan gece ne olacak bilmiyorum.
F

Fatma S. ..

27 Haziran 2025 15:46
Evet Eda hanımın dediği uzmanı bende takip ediyorum daha 7 aylığız ama bırakma günü geldiğinde denenebilir herkeste işe yaramış çünkü 🙂
E

Elif T.

27 Haziran 2025 15:48
Bende o da pek işe yaramadı dediğim gibi sadece gece istiyor ve asla anlamıyor dinlemiyor. Üzülüyorum ama sabrımın sonundayım artık😞 Gündüz meme hasta diyorum kendisi de diyor ama gece yok imkansız.
E

Eda K.

27 Haziran 2025 23:35
Aslında 9. Ayında gece beslenmesini kesmek gerekiyormuş ama işte o bilgi bende o ara yoktu 😭
A

Aslı D.

28 Haziran 2025 18:48
Merhaba benim oğlum da 19 aylık ve son 7-8 aydır geceleri ıinanılmaz memeye düştü her gece en az 7-8 kere uyanıyor ve benim psikolojim çöktü. Emzirmeyi nasıl sonlandranilirim bilmiyorum çünkü her yyağa girişimiz ağlayarak bağırarak oluyor istediği olmayınca feryat figan..
E

Elif T.

28 Haziran 2025 21:35
Yok arkadaşlar asla bırakmıyor kafayı yiyeceğim ben artık. Şu geceleri asla bırakmıyor delireceğim. Sirke bile sürdüm artık çaresizlikten. Eşim de bu konuda destek olmuyor niye ağlatıyorsun çocuğu ver diyor gerçekten bir tane patlatasım var ona da . İç döktüm resmen .
N

Nesrin N. A. ..

29 Haziran 2025 09:13
19. ayın içindeyiz koli bandıyla bantladım meme hasta olmuş iyileşene kadar emmeyelim dedim arada gelip açıyor bantı elleyip geri kapatıyor ama geceleri sabaha kadar meme diye ağlıyor dayandım emzirmedim. Bu seferde mastit oldum hala çok sütüm var sağmak zorunda kaldım sağmazsam ağrıdan acıdan duramıyorum sağdıkçada yeni süt üretiliyor sütümü kesmek için bir yöntem var mıdır acaba
E

Elif T.

29 Haziran 2025 09:19
Doktora gidin bir ilaç reçete ediyor kesiliyor süt. Genelde bırakıp mastit olanlar öyle yapıyor. Arkadaşlarım da ilaçla bitirdiler.
N

Nesrin N. A. ..

29 Haziran 2025 09:20
Acaba hangi bölüme gitmek gerekiyor
E

Elif T.

29 Haziran 2025 09:21
O zaman asmler kısıtlanmamıştı orada yazdırmıştı uzman doktora ama şimdi nasıl bilmiyorum yakınsanız bi sorun derim
N

Nesrin N. A. ..

29 Haziran 2025 09:34
Çok teşekkür ederim sorayım
S

Selin Ö. ..

29 Haziran 2025 11:33
Ada çayı içmekte sütün azalmasını sağlıyor ben suan ada çayı içmeye başladım 18 aylık kızım birden bıraktırmaya çalışınca krizlere girdi asla uyumadı kucağımdan inmedi kimseye gitmedi en son kafasını sert yerlere vurmaya başlayınca geri emzirmek zorunda kaldım ve azaltarak emdirmeyi sonlandırayım diyorum onu da belki sütüm azalırsa emdikçe az sütü görünce kendiliğinden bırakır mı diyorum memede uyuyoruz gündüz çok güzel oyalayıp unutturyorum ama uykusu geldiğinde meme istiyor ve sonrası tam bir kriz hali 🥲

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir