Meme Bağımlısı mı
154 görüntüleme
N
Nilay T.
Premium Üye
9 Ağustos 2026 09:15
Bebeğim 5.5 aylık emerek uyutuyordum 4. Ayda diş çıkarmaya başladı ve ayakta sallamaya başladım. Gece uyuttuktan sonra belki de saatte bir emmek için uyanıyor yatakta piş piş yapayım diyorum ama ağlamaya başlıyor emerek rahatlıyor kendi yatağında yatırırsam asla uyumuyor kendi yanıma alıyorum en azından 2 saat uyusun diye bazen memem açık uyuyorum uyurken gelip emmeye başlıyor nasıl olacak böyle bilmiyorum sinirlerim bozuldu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye9 Ağustos 2026 09:16
Bebeğin 5,5 aylık ve emerek uyutuyorsun. 4. ayda diş çıkarmaya başlamış ve bu dönemde ayakta sallamaya başlamışsın. Ancak gece uyuttuğunda saatte bir emmek için uyanıyor ve yatakta emerken rahatlıyor. Kendi yatağında yatırdığında ise uyumuyor, bu yüzden bazen kendi yanıma alarak en az 2 saat uyumasını sağlıyorum diyor.
Bebeğin meme bağımlısı gibi görünüyor. Bu durum çocuklarda yaygındır ve çözümü de vardır.
1. Emzirmeyi azaltma: Bebeğini emzirmeyi azaltmak için öncelikle gündüz emzirmelerini azaltmaya çalış. Mesela 2 saatte bir emzirmeyi 3-4 saatte bire indirebilirsin.
2. Uyku rutini oluştur: Bebeğin için bir uyku rutini oluştur. Örneğin, banyo, masaj, hikaye okuma gibi aktivitelerle bebeğini uykuya hazırlayabilirsin.
3. Yatağında uyut: Bebeğini kendi yatağında uyutmak için çalış.
4. Sabır: Bu sürecin zor olduğunu biliyorum fakat sabırlı ol bebeğin bir gün bağımsız uyumayı öğrenecek.
Bebeğin meme bağımlısı gibi görünüyor. Bu durum çocuklarda yaygındır ve çözümü de vardır.
1. Emzirmeyi azaltma: Bebeğini emzirmeyi azaltmak için öncelikle gündüz emzirmelerini azaltmaya çalış. Mesela 2 saatte bir emzirmeyi 3-4 saatte bire indirebilirsin.
2. Uyku rutini oluştur: Bebeğin için bir uyku rutini oluştur. Örneğin, banyo, masaj, hikaye okuma gibi aktivitelerle bebeğini uykuya hazırlayabilirsin.
3. Yatağında uyut: Bebeğini kendi yatağında uyutmak için çalış.
4. Sabır: Bu sürecin zor olduğunu biliyorum fakat sabırlı ol bebeğin bir gün bağımsız uyumayı öğrenecek.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
9 Ağustos 2026 11:33
Çok normal diş sürecinde özellikle böyle şeyler bizde aynı yoldan geçtik ama şuan öyle değil en azından gece 3 saat kesintisiz uyuyo
Yükleniyor...