Meckel Divertikülü

48 görüntüleme
Ş

Şenay N.

19 Haziran 2025 21:23
Doğumsal bir anomali olan Meckel Divertikülü 8 aylık oğlumda (tahminen) belirti verdi. Bezini açtığımda tamamı abartısız söylüyorum arkadan öne tamamı bordo renkle boyanmıştı. Yanlış yönlendirme sonucu tahminen diyorum çünkü bayramın ilk günü oldu olay. Acildeki doktor da tahlile bakıp amip dedi eve gönderdi. Eğer o an büyük bir şehre gidip hastaneye gitseydik kanama devam ettiği için tespit edilebilecekti. Günlerce hastaneleri gezdik bir sonuca ulaşamadık. En son gittiğimiz gastroenteroloji doçenti bunu anlamanın tek yolunun bezinde kan görürsek oraya gitmemiz olduğunu söyledi. Bunu anlamanın başka hiç mi yolu yok?
F

Fatma S. ..

19 Haziran 2025 21:56
Daha önce hiç duymamıştım o yüzden merak edip baktım da sintigrafi çekilir yazıyor diğer görüntüleme yöntemlerinde belli olmuyormuş.
Ş

Şenay N.

20 Haziran 2025 08:14
Yanıtladığınız ve ilginiz için teşekkür ederim Fatma Hanım. Sintigrafinin de kanama anında çekilmesi gerektiği söylendi. Gözümüz bezinde geziyoruz tekrar olacak mı olmayacak mı diye. Böyle de çok yıpratıcı oluyor maalesef :(
F

Fatma S. ..

20 Haziran 2025 08:51
Çok haklısınız çok geçmiş olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir