Mayalanan Yoğurt Saklama Süresi

167 görüntüleme
K

Kübra Ü. ..

30 Ağustos 2025 18:48
Merhaba bebeğim bugün katı gıdaya geçiş yaptı doktor önerisi ile yoğurtla başladık küçük kavanozda mayalanmış yoğurdu kullandım kapağı bugün açıldı bu yoğurdu yarında kullanabilir miyim yani 2 gün fazla bir süre mi olmuş olur kapağı açılan yoğurt günlük mü kullanılmalı
M

Melike Ö.

30 Ağustos 2025 19:19
Bir yerde okumuştum ilk gün mayalanan yoğurt ile 7. Gün mayalanan yoğurt arasında %2 ilk bi probiyotik kaybı varmış. Yani yenebilir diyorlar bende bebeğimde tüketiyoruz
Z

Zeynep E. O. ..

30 Ağustos 2025 19:38
Aynı yoğurt 3 gün kullanılabilir diye biliyorum. Ama başlangıçta günlük mayalayıp verin bence hem daha tatlı oluyor hem probiyotik kaybı yok
A

Asli B.

30 Ağustos 2025 20:05
Bizim doktorumuz yoğurt en fazla 2 günlük olsun demişti. Sonradan araştırdığıma göre 2 günden sonra yoğurttaki laktik asit bebeklerin sindiremeyeceği bir forma dönüşüyormuş. Sanırım bu nedenle günlük veya 2 günlük mayalamak gerekiyor. Gerçi ben bazen 3 günlük yoğurt da veriyorum bi sıkıntı yaşamadım bebeğim 9 aylık.
K

Kübra Ü. ..

30 Ağustos 2025 20:07
Yorumlar için çok teşekkür ederim sayenizde bilgilenmiş oldum 🙏
Esma U.

Esma U.

30 Ağustos 2025 20:09
Merhaba bizde yeni başladık. Doktorumuz her gün yeni yoğurt yapmamı söyledi. Beklemiş yoğurt pişikte yapabiliyormuş. Zaten pastörize sütten yaptığımız için kaynatmaya gerek yok. Yeterli ısıya gelince mayalayıp bekletiyorum 5 saat sonra dolaba kaldırıyorum 😊
C

Ceren A.

31 Ağustos 2025 05:46
Bana 3 küçük kavanoz mayala hergün birini ver dedi bizde yeni başladık o şekilde yaptım. 3 gün bitince sebzeye geçtim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir