Mayalanan Yoğurt Saklama Süresi
167 görüntüleme
K
Kübra Ü. ..
30 Ağustos 2025 18:48
Merhaba bebeğim bugün katı gıdaya geçiş yaptı doktor önerisi ile yoğurtla başladık küçük kavanozda mayalanmış yoğurdu kullandım kapağı bugün açıldı bu yoğurdu yarında kullanabilir miyim yani 2 gün fazla bir süre mi olmuş olur kapağı açılan yoğurt günlük mü kullanılmalı
M
Melike Ö.
30 Ağustos 2025 19:19
Bir yerde okumuştum ilk gün mayalanan yoğurt ile 7. Gün mayalanan yoğurt arasında %2 ilk bi probiyotik kaybı varmış. Yani yenebilir diyorlar bende bebeğimde tüketiyoruz
Z
Zeynep E. O. ..
30 Ağustos 2025 19:38
Aynı yoğurt 3 gün kullanılabilir diye biliyorum. Ama başlangıçta günlük mayalayıp verin bence hem daha tatlı oluyor hem probiyotik kaybı yok
A
Asli B.
30 Ağustos 2025 20:05
Bizim doktorumuz yoğurt en fazla 2 günlük olsun demişti. Sonradan araştırdığıma göre 2 günden sonra yoğurttaki laktik asit bebeklerin sindiremeyeceği bir forma dönüşüyormuş. Sanırım bu nedenle günlük veya 2 günlük mayalamak gerekiyor. Gerçi ben bazen 3 günlük yoğurt da veriyorum bi sıkıntı yaşamadım bebeğim 9 aylık.
K
Kübra Ü. ..
30 Ağustos 2025 20:07
Yorumlar için çok teşekkür ederim sayenizde bilgilenmiş oldum 🙏

Esma U.
30 Ağustos 2025 20:09
Merhaba bizde yeni başladık. Doktorumuz her gün yeni yoğurt yapmamı söyledi. Beklemiş yoğurt pişikte yapabiliyormuş. Zaten pastörize sütten yaptığımız için kaynatmaya gerek yok. Yeterli ısıya gelince mayalayıp bekletiyorum 5 saat sonra dolaba kaldırıyorum 😊
C
Ceren A.
31 Ağustos 2025 05:46
Bana 3 küçük kavanoz mayala hergün birini ver dedi bizde yeni başladık o şekilde yaptım. 3 gün bitince sebzeye geçtim