Mastitim Gecmek Bilmiyor
244 görüntüleme
A
Aylin G. Ç. ..
6 Ağustos 2025 18:42
3.5 ay once digum yaptim, 10gunlukken atesli mastit oldum antibiyotik kullandim, onun uzerine 4 5 kere daha mastit oldum simdi 2 3 haftada bir mastit ola ak gibiyim, bugun mememin birinde sutekli ince ince agrilar oldu ucuyla birlikte, buna benzer surekli mastit olup cozebilen var mi, bebegim bazen bosaltiyor bazen bosaltmiyor memeyi ama duzenli emiyor. Geceleri sagiyorum sutumu, pompa da bebegin cektigi gibi bisaltamiyor, genel cerrah bu kadar sık mastit olman normal degil dedi, ultrason cektiricem bir ara :/
G
Gamze ..
6 Ağustos 2025 18:57
Bir kere mastit olup iki kere eşiğinden dönen bir anneyim, 13. Ayda neredeyse tekrarlıyordu son seferi...ağrı ve ateşi fark edince sabaha kadar tek göğsü emzirdim sorun ondaydi sadece zaten, sürekli masaj yaptım, süt biriken yerleri eritmeye çalıştım emzirirken, sabahında da pompa ile sağıp duşta sıcak suyla da sıkarak boşalttım süt biriken son noktayı da fikir olsun size de...

Melike G. P.
6 Ağustos 2025 19:05
Mastit ile ilgili bilinenlerin yanlış olduğunu, sıcak uygulama yerine soğuk uygulama, sürekli sağım yapmak yerine kanalları dinlendirmenin daha iyi olduğunu, masaj şeklinin daha minimal olması gerektiğini söylemişti bir doktor (ismini hatırlayamıyorum). Bunun yanında kullanılan antibiyotiklerin işe yaradığını da söylemişti. Bu şekilde araştırırsanız belki güzel bir sonuç bulabilirsiniz.

Sena O.
6 Ağustos 2025 19:05
Bende yaşadım hastanelere verilen sağım makinası var çok kuvvetli güzel sağım yapıyor 11 ay önce haftalık 500 tl idi kiralaması ona bakabilirsiniz
S
Sümeyye N. D. Ç. ..
6 Ağustos 2025 19:20
Ben de çok sık mastit olan bir anneydim antibiyotik kullanmak belli bir zamandan sonra işe yaramamaya başlamıştı herkes sıcak duş diyordu ama sıcak duş beni açmıyordu beni açan şey sıcak su torbasını göğsümde 10 dk bekletip hemen ardından sağım yapmak oluyordu siz de bir deneyin isterseniz
A
Aylin G. Ç. ..
6 Ağustos 2025 19:25
Hastanelere verilen makinayi ilk mastitimde kullandim ve meme uclarima cok zarar verdi, sut kanallarina da zarar verebilirmis, belki de verdi :(, fazla vakumladigi icin :/
D
Duygu O. T. ..
7 Ağustos 2025 07:29
Merhaba genel cerraha gittiğimde bana bir ilaç verdi onunla geçmişti
A
Aylin G. Ç. ..
7 Ağustos 2025 08:55
Ilacin ismini bulabilcek misiniz 🙏
E
Ezgi E. ..
7 Ağustos 2025 09:29
Merhaba, duşta önce sıcak su sonra soğuk su ile masaj yapın. Masajı yaparken memeyi ayni anda sağ ve sol elle tutarak ters yöne nazik hareketlerle cekistirerek uygulayın. Bir YouTube videosunda görmüştüm. İşe yarıyor. Önce sıcakla yapın masajı sonra soğuk suyla.

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
7 Ağustos 2025 09:36
Bir emzirme danışmanından da destek almanızı öneririm.
Sağım yapmak, sürekli o memeyi emzirmek ve sıcak uygulamalar maalesef hatalı uygulama olabiliyor. Doktorunuzun da önerisi ile bir emzirme danışmanından destek alırsanız daha rahat geçirirsiniz bu süreci. Bilinçsiz masaj, göğüsü sıkma, zorla boşaltmaya çalışma yapmayın bence 🙏🏼
Sağım yapmak, sürekli o memeyi emzirmek ve sıcak uygulamalar maalesef hatalı uygulama olabiliyor. Doktorunuzun da önerisi ile bir emzirme danışmanından destek alırsanız daha rahat geçirirsiniz bu süreci. Bilinçsiz masaj, göğüsü sıkma, zorla boşaltmaya çalışma yapmayın bence 🙏🏼
A
Aylin G. Ç. ..
7 Ağustos 2025 09:40
Emzirme danismanim da var ayni zamanda ebem idi, bazen o gelip masaj yapip sagiyor ama ben de kendi kendime bi seyler yapmaya calisirken belki zarat veriyorum :/
Z
Zeynep Ö.
7 Ağustos 2025 10:20
Korkutmak gibi olmasın ama 6 buçuk aylıkken sütüm yavaş yavaş dengelendi şu an 7 aylık hala arada taş kesiliyor göğüslerim. Mastit olmamak için emzirme öncesi sertliğine göre en az 40 en fazla 60-70ml sağıp öyle emziriyorum. Özellikle sabah kalkınca göğsü sağıp rahatlatırsanız bebek daha rahat çekip boşaltıyor öbür türlü doluyken zorlanır.
A
Aylin G. Ç. ..
7 Ağustos 2025 11:38
Ya benim sutum de oyle cok degil hele gunduz nerdeyse pek sismiyor memelerim mama da veriyorum baska turlu kilo almiyor, memelerim de kucuk oyle cok sutum de yok yine de mastit olup duruyorum
A
Alime K. ..
7 Ağustos 2025 11:47
Merhaba bende ondan çok zorlandım canım sıkılsa hemen ağır ateş buz kare dikdortgenler oluyor ya ya da dolabında buzlukta poşetli bisey edildikten sonra onu altına üstüne yanlarına 1 iki dakika tut erdikten sonra daha çok uretmeliyim mesajını durduruyor pompa da çoğaltır pompa da kullanma elinle taş lasmis yerleri elinle yavs yavs ov ve yavs yvs sağ fışkıracak şekilde sıkma o zmn da çoğalır yavs yvs elinle boşalt az bi şekilde tümünü boşaltılan yine yenisi uretmeli diye daha çok üretecek az ini seni rahatlatacak kadarını eline bi bileklik al hangisini emzirdin o eline al sorasini şaşma ondan da oluyor
A
Alime K. ..
7 Ağustos 2025 11:49
Ben şuan sütten kestim aynısı oldu buz tutma sert yerleri olma ile şuan 3 gün deyim daha iyiyim o zmnlar gibi kötü olmadım ilk 3 gün üşenme gece emzirirken sonra bile buz koymaya calis fark edersin ins geçmiş olsun
D
Duygu O. T. ..
8 Ağustos 2025 07:35
Merhaba suprax vermişti genel cerrah ama siz yine de doktorunuza sorun lütfen
A
Aylin G. Ç. ..
8 Ağustos 2025 07:36
Tabi tesekkurler sormadan kullanmam
N
Nazlınur T.
8 Ağustos 2025 13:41
Farklı emzirme pozisyonu deneyip kanallarınızın o şekilde açılmasını sağlayabilirsiniz belki. Örneğin ters futbol topu tutuşu
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 13:44
Hemen emzırme danısmanı tugba kavaladan destek alın ben 2 ay gece gunduz mastıttım gemel cerrah saglıkocahı doktorları hıcbırı cozemedı tugba hanimdan allah razı olsun sıradan emzıren bı anne oldum onun sayesınde
A
Aylin G. Ç. ..
8 Ağustos 2025 13:53
Farkli emzirme pozisyonu gercekten iseyariyor yapiyorum, bazen ona ragmen atesleniyor, simdi yine antibiyotik kullanicam lenf kanallarim biraz tikaliymis, oradaki enfeksiyonu kurutmak icin.
B
Büşra G. S.
9 Ağustos 2025 09:28
25.günlük anneyim. 19.günümde ben de çok ağır mastit oldum, hala da daha tam geçmedi. Odun büyüklüğünde sertlikler oldu. Yavaş yavaş geçirmeye çalışıyorum. En fazla 3 saatte bir önce elle sağıyorum sonra pompayla çekiyorum. Günde 1 sefer sıcak duş alıyorum. Yabancı forumlarda mastite “Lesitin” iyi geldiğini yazmışlar. Eğer süt çok yağlıysa o da kanalları tıkıyormuş. Günde 4 sefer almaya başladım. Pompayla çektiğim zaman biberonun içine pıhtılar, jöle kıvamında sütler geliyor. Pompanın zar zor çektiğini bebeğim nasıl çeksin? 5 gündür bununla uğraşıyorum ve şu an azaldı gibi. Şimdi odun büyüklüğünde sertlikler bezelye tanesine dönüştü. Solgar Lesitin almanızı tavsiye ederim