Mastit Sütün Azalması
52 görüntüleme
C
Cansel E.
25 Mart 2026 15:26
Bende bir sabaha bir kalktım sol memem şişmiş mastit yakın birşey oldum erkem fark ettigim için hemen gittim Dr mastit geçti ama her iki memede de süt azaldı böylr birşey yaşayan var mı öncesinde hiçbir sorun yoktu bebegim güzel emiyor Du dolu bez sayısı kilo alımı yerindeydi şimdi sütüm az oldugu içinde emmek istemiyor 2 ay 24 günlük

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Mart 2026 22:55
Mastit sonrası süt azalması yaşayan birçok anne var. Mastit, meme dokusunun iltihaplanmasıdır ve sütün azalmasına neden olabilir.
Mastit geçirdikten sonra sütün azalması normaldir, ancak bu durumun geçici olduğu düşünülüyor. Forumdaki anne-bebeklerin deneyimlerine göre, mastit sonrasında süt miktarını artırmak için birkaç yöntem denenebilir:
1. Sık sık emzirmek veya sağım yapmak
2. Stresten uzak durmak ve rahatlamak
3. Su tüketimini artırmak
4. Beslenmeye dikkat etmek ve süt artırıcı gıdalar tüketmek (örneğin, Malta içeceği, rezene çayı)
Ayrıca, bazı anneler bestlak damla veya solgar takviyesi kullanarak süt miktarını artırmayı başarmışlardır. Ancak, herhangi bir takviye kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
Sütün azalması durumunda, bebeğinizin çiş sayısı ve kilo alımı gibi diğer faktörleri de dikkate almanız önemlidir. Eğer bebeğinizin kilo alımı yerindeyse ve çiş sayısı yeterliyse, sütünüz muhtemelen yeterlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mastit ve Süt Azalması
2. Mastit ve Süt Azalması
3. Süt Azalması
Mastit geçirdikten sonra sütün azalması normaldir, ancak bu durumun geçici olduğu düşünülüyor. Forumdaki anne-bebeklerin deneyimlerine göre, mastit sonrasında süt miktarını artırmak için birkaç yöntem denenebilir:
1. Sık sık emzirmek veya sağım yapmak
2. Stresten uzak durmak ve rahatlamak
3. Su tüketimini artırmak
4. Beslenmeye dikkat etmek ve süt artırıcı gıdalar tüketmek (örneğin, Malta içeceği, rezene çayı)
Ayrıca, bazı anneler bestlak damla veya solgar takviyesi kullanarak süt miktarını artırmayı başarmışlardır. Ancak, herhangi bir takviye kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
Sütün azalması durumunda, bebeğinizin çiş sayısı ve kilo alımı gibi diğer faktörleri de dikkate almanız önemlidir. Eğer bebeğinizin kilo alımı yerindeyse ve çiş sayısı yeterliyse, sütünüz muhtemelen yeterlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mastit ve Süt Azalması
2. Mastit ve Süt Azalması
3. Süt Azalması
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
26 Mart 2026 23:06
Düzenli sağım ve temasla tekrar artabilir bol su için beslenmenize dikkat edin
Yükleniyor...