Mastit Acil !!!

154 görüntüleme
E

Esra Y.

2 Ağustos 2025 21:01
Mastite ne iyi gelir , süt pıhtı gibi gelmeye başladı . Ağrı ve ateşte var hemen etki edecek en iyi çözüm ne olur ??
E

Elif Y. A. ..

2 Ağustos 2025 21:06
Makine varsa makine ile, yoksa elle sağım yapın rahatlayacaksınız.
Ö

Öznur Ç.

2 Ağustos 2025 21:18
Sağım yap ve duşta masaj yap öyle öyle boşaldıkça rahatlıyor birde lansinoh un ısıtılıp soğutulan göğüs pedi vardı işe yarıyor olabilir
İ

İlayda ..

2 Ağustos 2025 21:18
Ben sıcak su torbası yapıp üzerinde uyuya kalmıştım uyandığımda rahatlamıştı , tavsiye ederim. Biraz uzun kalmalı kanallar açılsın.
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

2 Ağustos 2025 21:28
Sıcak duşta iyice masaj yapın ve çıkar çıkmaz üzerine buz aküsü koyun. 10dk bekletin ardından bebeğinizi mastit olan memeyle emzirin ama bu emzirme bebeğinizi koltuk altına alarak olacak. Bir yastık koyun koltuk altınıza, bebek memeyi ters pozisyonda emecek yani. Ben ilk bebeğimde bu yöntemin çok faydasını gördüm. Defalarca kurtardı beni
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

2 Ağustos 2025 21:30
Tabi canınız çok acıyacak bebeğiniz emerken. Ağlıyordum ben resmen ama bu döngüyü birkaç defa tekrarlayın göreceksiniz meme tamamen boşalmış olacak. Yalnız şunu hatırlatmak isterim ki ateşiniz yüksekse mutlaka antibiyotik de kullanmanız gerekiyor. Bir daha bu aşamaya gelmeden sertlik hissettiğiniz anda söylediğim uygulamayı yaparsanız enfeksiyon olmayacaktır. Geçmiş olsun
Esra Ş. T.

Esra Ş. T.

Ebe

2 Ağustos 2025 21:41
Ateşiniz yükseldiyse mutlaka bir hekime danışın lütfen antibiyotik kullanmak gerekir bu durumda. Onun dışında süt kanal tıkanıklığı yaşadığınızda (bebek emse bile memede sert bölgeler kalır) önce sıcak kompres sonra masaj ama masaj nazik olacak meme hassas bir organ bunu göz önünde bulundurarak koltuk altından meme başına doğru sonra emzirme (tıkanıklık neredeyse bebeğin çenesi o tarafa denk gelicek şekilde pozisyonda) sonrasında sağım ve son olarakta soğuk kompres uygulayın sertlikler açılana kadar bu döngüyü tekrar edin.
Ayrıca mastite meme başı çatlaklarıda sebep olabilir böyle bir durumunuz varsa ona yönelik uygulama yapmak gerekir
E

Esra Y.

2 Ağustos 2025 21:46
Acil doktoruna görünmemize rağmen herhangi birşey yazmadı sadece parol kullan diyip eve gönderdiler , antibiyotik yazamayız dendi sağlıkocapına görünün dediler . Yani gerçekten haftasonu böyle birşey yaşıyorken iki gün bunu çekmemizi istemeleri saçmalığına anlam veremiyoruz
S

Sinem D. A. ..

2 Ağustos 2025 22:42
Mastite müdahale edilmezse ciddi sonuçları olabilir mümkünse başka bir doktora mutlaka görünün ve antibiyotik yazdırın. Bunun dışında kendi yaptıklarım lahana yaprağını buzlukta bekletip donduktan sonra göğsüme koydum söktürücü özelliği varmış bende sosyal medyadan öğrenmiştim ılık duş, sağım ve ters emzirme yaptım özellikle bebeği ters emzirmek hepsinden çok işe yarıyor
M

Medine Y. A. ..

3 Ağustos 2025 12:39
Mastit için ılık duş alın duşta masaj yapın duştan sonra elinizde veya makineyle sağım yapınız. Üstüne buz da koyabilirsiniz. Emzirdiginiz için zaten size ilaç vs verilmeyecektir. Belirli periyotlarla sağım yaptıkca bir iki güne inşallah geçer.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir