Mastit
262 görüntüleme
E
Ece ..
13 Nisan 2026 22:25
5 aylık bebeğim [3.kez](3.kez) mastit oldum ama bu kez çok şiddetli oldu ki 2 gün hastanede yattım antibiyotik kullanıyorum, şuan şiddetli göğüs ucu ağrılarım var emzirirken ağlıyorum, lashinoh ve pomad kullanıyorum geçsin diye ama bana mısın demiyor. Siz yaşadınız mı neler yaptınız?
H
Hicran E. ..
13 Nisan 2026 22:27
Lahana sarın haşlanmış ılık bi şekilde . Büyük yaprağı komple sarın memenize . Baya iyi geliyor kanalları açıyo göğüs yumuşuyor
E
Esra A. ..
13 Nisan 2026 22:55
Sıcak suyla masaj yapmalısın banyoda kesinlikle..İlk bebeğimde bende yaşamıştım bunları hemde iki üç kez ..geçti gibi oluyordu bazen geri tekrarlıyordu …Sıcak suyu göğsüne tut fiskiyeyi ve sabunla lifle güzelce bunu beş on dkka yap yani ..Duştan çıktıktan sonra lashinoh kremini sür ve bebeğin emsin ..Emdikçe o tıkalı süt kanalı açılıcak bunu unutma ..Evet biraz zor gerçekten ama inan ki geçiyor …Ben lahana da sarmıştım ama bende fayda etmemişti …Banyoda sıcak suyla masaj net bunun tedavisidir …Banyo yapamıyorsan bile lavaboda sıcak suyla yıka göğsünü ve masaj yapmaya devam et ..Ben banyoya giricek vakit bulamazsam eğer o şekilde de yapardım ve kremini muhakkak sür kullan ..Görüceksin faydası olucaktır ..Rabbim kolaylıkla atlatmanı nasip etsin..Emzirmeyi kesmek mastitin artmasına sebep olucaktır bu yüzden emzirmeye devam et…Krem +Zeytinyağı şu süreçte kullan daima …Geçmiş olsun
K
K. A.
13 Nisan 2026 22:57
Lahana yaprağını dondurup , göğsünüze koyun zaten yaprak haşlanmış gibi oluyor göğüs sıcaklığı ile. Rahatlayacaksınız hatta stoklayın elinizin altında olsun
D
Deniz O.
13 Nisan 2026 23:01
Evet keskinlikle önce stres yapma gelip geçici bir şey olduğunj bil. benim 2 3 günde bir tıkanıklık ve ağrı oluyordu ta ki 6. Aya kadar duşa gir sıcak su altında rahatla masaj yap ama aşırı sert şekilde yapma yada sıcak suya havlu koyup göğsüne sar biraz bekle 4 5 defa tekrarla aşırı yakmayacak şekilde olmalı ve ardından bebeğini emzirmeye çalış stres yapma kesinlike ilk gelmeyebilir süt vazgeçme emzirmeye devam emzirdikçe kendiliğinden yavaş yavaş açılacak🌸
E
Ece ..
14 Nisan 2026 00:16
Lahanayı da denedim kremleri de en son süt yerine meme ucundan değil kanallardan oluk oluk kan geldi, doktor normal mastit dedi ultrasonda çektirdim apse olmamış Allahtan ama bebeğim emdiğinde sanki dilinde jilet varmış gibi ağlayarak emziriyorum artık, 5 aydır mis gibi emzirdim şuan ızdırap halindeyim, çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için🌸
F
Felek Ç.
14 Nisan 2026 00:31
Ben doğum olduğundan beridir çok kez oldum en son 1 hafta önce oldum . Lahana koydum Duşa girip kalıp sabunla masaj yaptım sıcak suyla sonra Decatlondan 3 parmaklı gibi masaj aleti vardı krem sürüp onunla masaj yaptım titreşim yapıp sütü sertliği dağıtıyor elle sağım yapa yapa geçirdim 1 gün sürdü ama hiç aksatmadım ve bebeğim saolsun o gün emdi antibiyotikte kullandım
B
Betül K.
14 Nisan 2026 10:38
Bende oldum antibiyotik ve sıcak sudan sonra sağım veya ters emzirme üzerine soğuk lahana koydum rahatlama sağlıyordu geçmiş olsun çok zor
K
K.Y
17 Nisan 2026 13:26
Sizin kadar ağır geçmedi benim ama bende de oldu kol altım falan yumru yumru şişmişti
Duşta sıcak suyun altında kalıp sabun ile masaj yapardım rahatlatacak kadar bastırıp gezdirirdim
Ardından bebişe emzirmeden önce ütü ile dayanabilecek sıcaklıkta bir bez ile sarıp 3-5 dk sonra bebişe emzirirdim yada sağardım sonrasında da muhakkak soğuk kompres uygulardım bu şekilde açılırdı
Bunu bazen de hissederdim taşlaşırdı o zaman da ilerlemeden yapardım sıcak sonrası soğuk kompres çok iyi geliyordu.
Stres de önemli biraz sakin rahat kafa olmak gerek,
Birde meme uçları yaraydı zeytinyağı ve havalandırmak çok iyi geldi. Dilerim tez vakitte düzelir geçmiş olsun 💐
Duşta sıcak suyun altında kalıp sabun ile masaj yapardım rahatlatacak kadar bastırıp gezdirirdim
Ardından bebişe emzirmeden önce ütü ile dayanabilecek sıcaklıkta bir bez ile sarıp 3-5 dk sonra bebişe emzirirdim yada sağardım sonrasında da muhakkak soğuk kompres uygulardım bu şekilde açılırdı
Bunu bazen de hissederdim taşlaşırdı o zaman da ilerlemeden yapardım sıcak sonrası soğuk kompres çok iyi geliyordu.
Birde meme uçları yaraydı zeytinyağı ve havalandırmak çok iyi geldi. Dilerim tez vakitte düzelir geçmiş olsun 💐
E
Elif K.
17 Nisan 2026 14:07
Göğüs ucu yaralar evicap 400 e vitamini kullandım tabii emzirmeden öncesinde temizlemek gerekiyor mutlaka. Kanaya kanaya emziriyordum. Tahin yağı ve ayva çekirdeği jeli çok iyi geldi bir de
N.
17 Nisan 2026 15:13
4 aydır göğüs ucu yarasiyla uğraşıyorum bende son 2 haftadır garmastan pomad ve nipplcare e vitaminli iki kremi kullanıyorum. Geceleri özellikle garmastan pomad sürdüm iyi geldi sanki. Allah şifalar versin size
Ş
Şirvan Ç.
17 Nisan 2026 15:34
Ben de 3 defa yaşadım önce banyoda sıcak su altında sertlik kısımından göğüs ucuna doğru masaj yapıyorum banyodan sonra sağım makinası ile çekip boşaltıyorum 1-2 gün göğüs ucu ağrısı oluyor sonra geçiyor
F
Felek Ç.
19 Nisan 2026 22:21
Sizin kadar ağır geçmedi benim ama bende de oldu kol altım falan yumru yumru şişmişti
K
K.Y
19 Nisan 2026 22:35
Soğuk uygulamayı nasıl yapacağız acaba benim mastit sürekli tekrarlamaya başladı 3 aydır çekiyorum .
Sıcak kompres-emzirme veya sağım-soğuk kompres
Mantık şu sıcak ile süt kanallarını gevşetip sütü boşaltmak sonrasında ödemi engellemek için de soğuk kompres uygulamak
K
K.Y
19 Nisan 2026 22:42
Soğuk uygulamayı nasıl yapacağız acaba benim mastit sürekli tekrarlamaya başladı 3 aydır çekiyorum .
Ben kendimde bunu farkettim anne çayı içiyordum bunu sınırlandırınca da geçti
Birde eskiler söyler gözünün gördüğü canının çektiği birşey olursa az da olsa ye diye 😃 Artık her yolu denemiştim
E
Ecece
28 Nisan 2026 11:23
Sık sık oluyorsaniz lesitin takviyesi kullanın muutlaka
F
Felek Ç.
28 Nisan 2026 20:10
Şeye de dikkat ettiniz mi farkında olmadan sütüm artsın diye tükettiğiniz şeyler varsa eğer aşırı ve bilinçsiz tüketmek tetikliyor olabilir de
Birde eskiler söyler gözünün gördüğü canının çektiği birşey olursa az da olsa ye diye 😃 Artık her yolu denemiştim
K
K.Y
28 Nisan 2026 20:24
Valla bence hep büyükleri dinledim diye mi sürekli oldum gözün neyi görüyorsa ye sütün artsın bide lohusa yağı kullandım kaç kere sütüm yok sanıyormuşum size sorduktan sonra bir daha oldum şuan daha iyiyim
A
Ayşe
28 Nisan 2026 21:37
Apseli mastitten ameliyat oldum ve uzun bir süreçli bu süreçte emzirme danışmanıyla anlıştım fakat çok geç yaptığım için işe yaramadı. Öncelikle bebek emiyorsa mutlaka emzirme emiyorsa mutlaka sağım şart. Önce havluyu ılık suya ıslatıp on beş dkk bekliyorsun sonra sağım sonra buzluğa koymuş olduğun lahanayı memeye yerleştirip bekliyorsun bu böyle tekrarlaya tekrarlaya düzeliyor. Benim apseli mastit kronikleştiği için sütümü kesmek zorunda kaldılar ama bu bilgileri emzirme danışmanından öğrendim umarım işinize yarar.
E
Ece ..
30 Nisan 2026 01:23
4. Mastiti de pazartesi günü oldum. Yine şiddetli bir şekilde 40 derece ateş ile 3 gün geçirdim crp 163 e çıktı bugün itibari ile geçti çok şükür, doktorların ortak kararı meme dokusu yaptığı yönünde, Allahtan apse yok, sürekli emziriyorum, sıcak soğuk kompreste yaptım yok bana mısın demiyor göğsümden bu kez katı süt gelmeye başladı yoğurt kıvamında gibi, üstüne bir de bebeğimin dişi çıktı emerken ısırmaya da başladı hepten içim şişti artık 😂
Yükleniyor...