Mastit
77 görüntüleme
E
Ece ..
13 Nisan 2026 22:25
5 aylık bebeğim [3.kez](3.kez) mastit oldum ama bu kez çok şiddetli oldu ki 2 gün hastanede yattım antibiyotik kullanıyorum, şuan şiddetli göğüs ucu ağrılarım var emzirirken ağlıyorum, lashinoh ve pomad kullanıyorum geçsin diye ama bana mısın demiyor. Siz yaşadınız mı neler yaptınız?
H
Hicran E. ..
13 Nisan 2026 22:27
Lahana sarın haşlanmış ılık bi şekilde . Büyük yaprağı komple sarın memenize . Baya iyi geliyor kanalları açıyo göğüs yumuşuyor
E
Esra A. ..
13 Nisan 2026 22:55
Sıcak suyla masaj yapmalısın banyoda kesinlikle..İlk bebeğimde bende yaşamıştım bunları hemde iki üç kez ..geçti gibi oluyordu bazen geri tekrarlıyordu …Sıcak suyu göğsüne tut fiskiyeyi ve sabunla lifle güzelce bunu beş on dkka yap yani ..Duştan çıktıktan sonra lashinoh kremini sür ve bebeğin emsin ..Emdikçe o tıkalı süt kanalı açılıcak bunu unutma ..Evet biraz zor gerçekten ama inan ki geçiyor …Ben lahana da sarmıştım ama bende fayda etmemişti …Banyoda sıcak suyla masaj net bunun tedavisidir …Banyo yapamıyorsan bile lavaboda sıcak suyla yıka göğsünü ve masaj yapmaya devam et ..Ben banyoya giricek vakit bulamazsam eğer o şekilde de yapardım ve kremini muhakkak sür kullan ..Görüceksin faydası olucaktır ..Rabbim kolaylıkla atlatmanı nasip etsin..Emzirmeyi kesmek mastitin artmasına sebep olucaktır bu yüzden emzirmeye devam et…Krem +Zeytinyağı şu süreçte kullan daima …Geçmiş olsun
K
K. A.
13 Nisan 2026 22:57
Lahana yaprağını dondurup , göğsünüze koyun zaten yaprak haşlanmış gibi oluyor göğüs sıcaklığı ile. Rahatlayacaksınız hatta stoklayın elinizin altında olsun
D
Deniz O.
13 Nisan 2026 23:01
Evet keskinlikle önce stres yapma gelip geçici bir şey olduğunj bil. benim 2 3 günde bir tıkanıklık ve ağrı oluyordu ta ki 6. Aya kadar duşa gir sıcak su altında rahatla masaj yap ama aşırı sert şekilde yapma yada sıcak suya havlu koyup göğsüne sar biraz bekle 4 5 defa tekrarla aşırı yakmayacak şekilde olmalı ve ardından bebeğini emzirmeye çalış stres yapma kesinlike ilk gelmeyebilir süt vazgeçme emzirmeye devam emzirdikçe kendiliğinden yavaş yavaş açılacak🌸
E
Ece ..
14 Nisan 2026 00:16
Lahanayı da denedim kremleri de en son süt yerine meme ucundan değil kanallardan oluk oluk kan geldi, doktor normal mastit dedi ultrasonda çektirdim apse olmamış Allahtan ama bebeğim emdiğinde sanki dilinde jilet varmış gibi ağlayarak emziriyorum artık, 5 aydır mis gibi emzirdim şuan ızdırap halindeyim, çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için🌸
F
Felek Ç.
14 Nisan 2026 00:31
Ben doğum olduğundan beridir çok kez oldum en son 1 hafta önce oldum . Lahana koydum Duşa girip kalıp sabunla masaj yaptım sıcak suyla sonra Decatlondan 3 parmaklı gibi masaj aleti vardı krem sürüp onunla masaj yaptım titreşim yapıp sütü sertliği dağıtıyor elle sağım yapa yapa geçirdim 1 gün sürdü ama hiç aksatmadım ve bebeğim saolsun o gün emdi antibiyotikte kullandım
B
Betül K.
14 Nisan 2026 10:38
Bende oldum antibiyotik ve sıcak sudan sonra sağım veya ters emzirme üzerine soğuk lahana koydum rahatlama sağlıyordu geçmiş olsun çok zor