Mastit

171 görüntüleme
E

Eda G.

28 Kasım 2025 04:20
Sol kgöğsümde sertlik ağrı ve yanma var
ucunda da çatlama meydana geldi asla emziremiyorum acıdan ne yapmalıyım
Zehra Ş. .

Zehra Ş. ..

28 Kasım 2025 04:26
Süt sağma pompası ile boşaltmayi deneyin
ılık bir duş yada ılık bir havlu göğsümüzü sıcak tutun.sizi çok iyi anlıyorum başıma geldi ve benimkisi kontrolden cikti bu bilgilerinde geç öğrendim bende ağrıyor diye emziremiyordum ama sonunda dışarı iltihap attı antibiyotik kullandım.gogsunuze sertlik olan bölgeye masajla yumuşatmaya çalışın en iyi boşaltan bebeğin emmesi sıkın dişinizi çok ağrıyor biliyorum ama pompayla daha az rahatlatır
D

Dilara İ.

28 Kasım 2025 04:42
Beyaz lahana yapraklarını dolaptan çıkarıp gogsunuze sutyenınızın arasına koyun 1 gece uyuyun göğsünüzdeki yanma ağrının geçtiğini göreceksiniz
B

Buket ..

28 Kasım 2025 04:43
Bebeğin çenesi sert yere gelecek şekilde emzirin emzirirken masaj yapın çözümü acılı olsa da emzirmek
M

Merve B.

28 Kasım 2025 04:44
Silikon meme uçları satılıyor eğer yara çok fazla canınızı yakıyorsa emzirmeyi onunla deneyin geçene kadar, benim de başıma geldi mastit mutlaka sütün boşaltılması gerekiyor düzenli olarak elinizle masaj yaparak bezlerin dağılması gerekiyor ayrıca sıcak tutmalısınız sıcak su torbası ilekoltuk altınızdan göğsüne doğru sıcaklık ver eğer geçmezse muhakkak emzirme danışmanına danışın geçe bırakmayın sonucu daha ağır olabilir
Cihan K. .

Cihan K. ..

28 Kasım 2025 04:47
Ben her emzirme öncesi sıcak kompres, her emzirme sonrasıda sadece sertliğn üzerine soğuk kompres uyguladım. Bence en çok işe yarayan yöntem de bebeği farklı pozisyonlarda emzirmek. Emerken çenesi tam sertliğe gelecek şekilde konumlandırın.emerken aynı zamanda masaj yapmaya çalışın bebekle beraber sertliğin üzerine. Acıyor biliyorum ama geçecek merak etmeyin 🧡
E

Eda G.

28 Kasım 2025 05:58
Çok çok teşekkür ederim hepinize söylediklerinizi denicem inşallah işe yarar 🌸
Yasemin K.

Yasemin K.

28 Kasım 2025 06:09
Meme ucu için sarı kantaron yağı, jet hızıyla geçiriyor ağrı ve yanmayı, zade vital markası güvenilir, onu alın eczaneden
G

Gökçin N.

28 Kasım 2025 06:10
Çok iyi anlayabiliyorum, ilk ayım kabus gibiydi benim de,5.aydan bildiriyorum hepsi geçiyor,düzene giriyor ve hatta unutuluyor çektiğimiz acılar. Bir arkadaş söylemiş silikon meme ucu kullanın bir süre yaralar geçene kadar. Mutlaka memeyi boşaltmalısınız. Ya sağım yapacaksınız ya bebeği bol bol memeye götüreceksiniz. Emzirme bitince garmastan pomad sürmüştüm ben ağrıya ve tahrişe birebir. Hala bile bebiş atak dönemlerinde memeyi çok hırpaladığında kullanıyorum. Bebeğe zararı yok, silinmeden bile meme veriliyor. Geçecek güzel anne merak etme,emzirmek bana kalırsa anneliğin en zor kısmı. Biraz sabırla atlatacaksınızbu aşamayı da.
E

Eda G.

28 Kasım 2025 06:44
Bebeğimin 23 günü tam emziremiyorum mu acaba diye düşündüm çünkü tam kavrayamadığında yaralama oluyomuş memede
Zehra Ş. .

Zehra Ş. ..

28 Kasım 2025 07:52
Evet yanlıs emzirme göğüs ucunu yaraya sebep olabilir.internette doğru emzirme videoları var onları mutlaka izle görerek daha iyi anlayacaksın ondan yazmıyorum canım.Cok geçmiş olsun 👋
G

Gdkmc

28 Kasım 2025 08:03
Merhaba tahin yağı sürüp streçleyin bence kesin çözüm
İ

İlayda T.

28 Kasım 2025 15:17
Gelen yanıtlara katılıyorum ancak enfeksiyon oluşmuşsa ve ateşiniz oluyorsa antibiyotik kullanmanız gerekiyor. Ateşiniz varsa genel cerrahiye muayene olup antibiyotik kullanmanızı öneriyorum. Bazı durumlarda cerrahi olarak boşaltma da yapılması gerekebiliyor. Ateşiniz varsa ve tüm bu uygulamalara rağmen 2-3 günde geçmiyorsa gitmeyi ihmal etmeyin 🌸
E

Eda G.

28 Kasım 2025 15:22
Şuan ateş vs yok sadece sağdığımda çok çok az süt geliyor ve şişkinlik maalesef hala inmedi
İ

İlayda T.

28 Kasım 2025 15:30
Kullandığınız pompanın çeşidi de önemli pompalar bebek kadar güçlü çekemiyor ve boşaltmıyor. Hastane tipi pompa kiralamanızı öneririm ve sık emzirme. Sağım ve emzirme öncesi sıcak uygulama yapıp sağım ve emzirme sonrasında soğuk uygulama ve günde iki tableti geçmeyecek şekilde Parol tablet işe yarayacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir