Mastit

219 görüntüleme
K

Kübra G.

5 Ekim 2025 08:23
Göğüsümde sertlik ve ağrı var sanırım mastit oldum ne yapmalıyım doktora gitmeden geçer mi ilk kez oldum
M

Mine G.

5 Ekim 2025 09:03
Tıkanıklık oluşmuş olabilir. Mastit olunca iligili alanda iltihap oluştuğundan ateş yapıyor. Ağrıyan memeniz ile bolca emzirin. Bebeğin çenesi sertlik ve ağrı bulunan kısıma baksın. Örneğin dış tarafta var ise ağrı futbol top tutuş pozisyonu ile emzirin. Kısaca farklı pozisyonlarda emzirince rahatlıyor 1-2 günde düzeliyo
M

Mine G.

7 Ekim 2025 09:29
Merhaba Kübra Hanım, bu konuda düzelme yaşadınız mı? Yoksa sorununuz devam ediyor mu?
K

Kübra G.

7 Ekim 2025 10:59
@Mine Güney sadece tıkanıklıkmış sanırım ılık su altında masaj ve bol emzirme ile geçti teşekkür ederim 🌸🙏🏻
N

Nadire B.

29 Ocak 2026 08:58
Merhaba, benim de bebeğim 40 günlük süt kanallarım tıkandı sağ göğsümde bir çok noktada sertlik var. Ordan süt az geldiği için de bebeğim emmek istemiyor sağıyorum ana o da fayda etmiyor. Dr antiniotik verdi onu kullanıyorum. Soğuk kompres uyguluyorum. Elimle hamur yoğurur gibi yapıyorum ama geçmiyor. Yardımcı olun lütfen çok ağrım var
H

Hulya K.

29 Ocak 2026 09:16
Sıcak iyi gelir sık sağım yapın ınsallah açılır
K

Kübra G.

29 Ocak 2026 12:23

Nadire Besleyen

Merhaba, benim de bebeğim 40 günlük süt kanallarım tıkandı sağ göğsümde bir çok noktada sertlik var. Ordan süt az geldiği için de bebeğim emmek istemiyor sağıyorum ana o da fayda etmiyor. Dr antiniotik verdi onu kullanıyorum. Soğuk kompres uyguluyorum. Elimle hamur yoğurur gibi yapıyorum ama geçmiyor. Yardımcı olun lütfen çok ağrım var

Duşta ılık su altında acısa da ağrısa da elle sağım yapın o kanal açılana kadar neresi tıkanık olduğunu anlarsınız sertlikten kanala masaj yapın bir de sıcak su torbası koyun bir süre çok geçmiş olsun.
N

Nadire B.

29 Ocak 2026 12:43
Kübra hanım geçmiş olsun. Ben doktoruma sorarak antibiyotik başladım sadece tıkanıklığım vardı kızarıklık kusma halsizlik gibi bir belirtim yoktu. Lahanayı kaynar suya batırıp çıkarın damarlı kısımlarını bıçakla kesin ve hemen memenizi koyun. Bana çok iyi geldi. Bu işlemi yaptıktan sonra biraz göğsüm yumuşadığı için bebeğim de o memeyi eme bildi. Umarım sizin de hemen geçer.
K

Kübra G.

29 Ocak 2026 20:48

Nadire Besleyen

Kübra hanım geçmiş olsun. Ben doktoruma sorarak antibiyotik başladım sadece tıkanıklığım vardı kızarıklık kusma halsizlik gibi bir belirtim yoktu. Lahanayı kaynar suya batırıp çıkarın damarlı kısımlarını bıçakla kesin ve hemen memenizi koyun. Bana çok iyi geldi. Bu işlemi yaptıktan sonra biraz göğsüm yumuşadığı için bebeğim de o memeyi eme bildi. Umarım sizin de hemen geçer.

Benim 4 ay önce olmuştu sağolun yine de.
E

Ece m.

31 Ocak 2026 22:54
2 kere mastit oldum. Hastaneden lecithin diye bir supplement önerdiler kullandım. Sütü inceltiyor. Süt yağlı olunca ve o yağlı kısım birikince kanallar tıkanıyor. Lecithin iyi geliyor
A

Ayşe

1 Şubat 2026 09:44
Mastitden ameliyat oldum ve doktorlar sütümü kesmek zorunda kaldılar o yüzden çok önemli bir konu. Hafif sertleşmeye başladığı an ya emzirme yada sağım yapmanız gerekir. Emzirme veya sağımdan önce ılık su ile ıslatılmış havluyu memede 10 dkk bekletin daha sonra memede sertliği bulup masaj yapın sonrasında sağım veya emzirme yapın bunu yaptıktan sonra soğuk lahana yaprağını memenize koyun ısınana kadar bekletin. Lahana yaprağı memedeki selüliti ve ödemi alıcaktır. Ben bunları ameliyat olduktan sonra emzirme danışmanından öğrendim evet işe yaradı ama mastitim kronik ve ciddi apseli olduğu için sütümü kestirler.
K

Kader B.

3 Şubat 2026 16:08

Ayşe

Mastitden ameliyat oldum ve doktorlar sütümü kesmek zorunda kaldılar o yüzden çok önemli bir konu. Hafif sertleşmeye başladığı an ya emzirme yada sağım yapmanız gerekir. Emzirme veya sağımdan önce ılık su ile ıslatılmış havluyu memede 10 dkk bekletin daha sonra memede sertliği bulup masaj yapın sonrasında sağım veya emzirme yapın bunu yaptıktan sonra soğuk lahana yaprağını memenize koyun ısınana kadar bekletin. Lahana yaprağı memedeki selüliti ve ödemi alıcaktır. Ben bunları ameliyat olduktan sonra emzirme danışmanından öğrendim evet işe yaradı ama mastitim kronik ve ciddi apseli olduğu için sütümü kestirler.

Ayşe hanım lahana yaprağını haşlayıp mı göğüse koyuyoruz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir