Mantar Pişik

251 görüntüleme
A

Ayşenur K. H. K.

8 Haziran 2026 21:14
image
image
şuan adana ilindeyim bebeğim dokuz bucuk aylık poposu bu şekilde doktor mantarın biraz ilerisi olmuş dedi. Dermo trosyd , fito ve bepanten dermo krem verdi aynısı olan var mı neler yapabilirim
Ş

Şeyda A.

8 Haziran 2026 21:20
Bizde 2 ay önce aynı durumu yaşadık ama bu kadar kızarık değildi hep beyaz baloncuk oluşmuştu doktorun verdiği kremi alıp kullanmadık her çişinde bezini değiştirdim bebek pamuğuyla sildim ıslak mendil kullanmadım ve sürekli havalandırdım geçti neden olduğunu çözmek gerek. Bizim bez ve kremden dolayı pişik olmuştu
G

Gülcan Ş.

8 Haziran 2026 21:21
Bende aynısı vardı her alt degısımınde popoyu yıkayıp 10 15 dakika açık bırakıyordum 15 dakıkanın sonunda trosyd kullanıyordum 10 dakika durunca fito yu sürüp kapatıyordum tekrar alt degısımınde açık bırakıyordum 15 dakika sonra bana fuccicort vermıstı onu sürüyordum sonra 10 dakika da öyle açık kalıyordu bezini takmadan pişik kremini sürüyordum ben trosyd günde bir kez di ama iki gün sabah akşam kullandım öyle ama sürekli de altını yıkayıp kurutma makinesiyle kuruttum açık bırakıp hava aldırmak çok önemli iki günde geçti bizimki de aşşırı kötüydü bikini bolgesinin üstüne kadar yayılmıştı gece bile yıkayıp kurutuyordum fito yada pişik kremini sürüyordum Allah yardımcınız olsun
S

Sevgi K.

8 Haziran 2026 21:41
Trosdy mantar kremi ve hametan mavi olanı karıştırıp kalıp gibi sür ben sabah ve gece yatmadan önce sürdüm çok iyi geliyor
.

.....

8 Haziran 2026 22:03
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun benim kızımin da buna benzer bir pişiği vardı kesinlikle altın ıslak mendille silmeyin pamuğu ılık suyla ıslatıp güzelce silin sildikten sonra kurulayın kurulma beziniz olsun mutlaka 5-6 tane kuruladıktan sonra her alt değiştirmede gece olmasa da gündüz en azından bir 5 dakika açık bırakın altını aniden çiş etmesinden korkuyorsanız mutlaka altına alt değiştirme örtüsü alın onu serin ben öyle yapıyordum artını biraz havalandırdıktan sonra size yazılan tüm kremler bize de yazılmıştı onları kullanmıştım ama fayda etmemişti ben de Bepanthol aldım onu kullandım çok şükür şu an toparladık siz de böyle yapabilirsiniz Bepanthol alın bir tane bir de onunla deneyin Ama mutlaka altını ıslak pamukla silip ardından kurulama bezi ile mutlaka kurulayın ıslaklık kalmasın 5 dakika havalandırdıktan sonra kremini sürüp bezinizi kapatın naçizane tavsiyem ben böyle yapmıştım
A

Ayşenur K. H. K.

8 Haziran 2026 22:14
.....
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun benim kızımin da buna benzer bir pişiği vardı kesinlikle altın ıslak mendille silmeyin pamuğu ılık suyla ıslatıp güzelce silin sildikten sonra kurulayın kurulma beziniz olsun mutlaka 5-6 tane kuruladıktan sonra her alt değiştirmede gece olmasa da gündüz en azından bir 5 dakika açık bırakın altını aniden çiş etmesinden korkuyorsanız mutlaka altına alt değiştirme örtüsü alın onu serin ben öyle yapıyordum artını biraz havalandırdıktan sonra size yazılan tüm kremler bize de yazılmıştı onları kullanmıştım ama fayda etmemişti ben de Bepanthol aldım onu kullandım çok şükür şu an toparladık siz de böyle yapabilirsiniz Bepanthol alın bir tane bir de onunla deneyin Ama mutlaka altını ıslak pamukla silip ardından kurulama bezi ile mutlaka kurulayın ıslaklık kalmasın 5 dakika havalandırdıktan sonra kremini sürüp bezinizi kapatın naçizane tavsiyem ben böyle yapmıştım
Merhabalar cevabınız ve tavsiyeleriniz icin cok teşekkür ederim. Bepantolun hangi kremini kullandınız acaba bize derma kremini vermiş doktor
.

.....

8 Haziran 2026 22:16
Ayşenur Koçak Hasan Köse
Merhabalar cevabınız ve tavsiyeleriniz icin cok teşekkür ederim. Bepantolun hangi kremini kullandınız acaba bize derma kremini vermiş doktor
Bepanthon baby pişik önleyici merhem canım inşallah bebisiniz düzelir
İ

İ.E.

9 Haziran 2026 01:13
Bize de doktorumuz fito, dermo trosyd, hamazinc ya da hametan (ikisinde de etken madde hamamelis var yatistirici ozellikte ama hamazinc ayrica cinko iceriyor onarici ve koruyucu olarak, hamazinc yaziyorum) diyerek bu 3 kremi onermisti.

Demo trosyd gunde 1 2 kez maksimum ve cok az kullan demisti. Size doktorunuz nasil onerdiyse o sıklıkta kullanin trosyd kremi. Ama pisik baslangici gordugumde kullaniyorum hemen sonduruyor bence harika bir krem. Dis cikarma surecinde cok yasadik pisik problemi.

Bu arada hametanin mavi olani merhem daha yogun kivamli o yuzden pisiklerde daha cok tercih ediliyor.

Herkes gibi sık alt degistirme ve ara ara kisa sureli de olsa havalandirma yaptik. Kesinlikle pamuk ve suyla temizlik yapin derim, islak mendil kullaniyorsaniz birakin. Hatta cok tahris varsa suda sabunsuz yikayin direkt. Bolgenin kuru kalmasi lazim ben altini sildikten sonra muslin bezle tampon yaparak nemini aliyordum. Bir de karbonatli suda biraz oturtuyordum annemden tavsiye alarak yaptim, kizarikligini aldigini gordum iyi geldi bize. Ama bir doktora yine de danisin bunun icin bence, bizdeki bu kadar ileri seviye pisik degildi cunku. Biz bu sekilde toparladik. Doktorunuzun verdigi ilaclara ragmen gecmezse bir de cildiyeye gorunmekte fayda olabilir.
İ

İ.E.

9 Haziran 2026 01:22
İ.E.
Bize de doktorumuz fito, dermo trosyd, hamazinc ya da hametan (ikisinde de etken madde hamamelis var yatistirici ozellikte ama hamazinc ayrica cinko iceriyor onarici ve koruyucu olarak, hamazinc yaziyorum) diyerek bu 3 kremi onermisti.

Demo trosyd gunde 1 2 kez maksimum ve cok az kullan demisti. Size doktorunuz nasil onerdiyse o sıklıkta kullanin trosyd kremi. Ama pisik baslangici gordugumde kullaniyorum hemen sonduruyor bence harika bir krem. Dis cikarma surecinde cok yasadik pisik problemi.

Bu arada hametanin mavi olani merhem daha yogun kivamli o yuzden pisiklerde daha cok tercih ediliyor.

Herkes gibi sık alt degistirme ve ara ara kisa sureli de olsa havalandirma yaptik. Kesinlikle pamuk ve suyla temizlik yapin derim, islak mendil kullaniyorsaniz birakin. Hatta cok tahris varsa suda sabunsuz yikayin direkt. Bolgenin kuru kalmasi lazim ben altini sildikten sonra muslin bezle tampon yaparak nemini aliyordum. Bir de karbonatli suda biraz oturtuyordum annemden tavsiye alarak yaptim, kizarikligini aldigini gordum iyi geldi bize. Ama bir doktora yine de danisin bunun icin bence, bizdeki bu kadar ileri seviye pisik degildi cunku. Biz bu sekilde toparladik. Doktorunuzun verdigi ilaclara ragmen gecmezse bir de cildiyeye gorunmekte fayda olabilir.
Bebeginiz kac aylik ayrica sormak istedim. Ek gida aliyor mu? Bazen ek gidaya gecis doneminde ya da narenciye, domates, cilek gibi daha asidik gidalar bazi bebeklerde pisigi tetikleyebiliyor. Sonrasinda tahris olan bolgede mantar da gelisebiliyor. Yediklerine de biraz dikkat etmek gerekebilir ileride diye aklima gelmisken paylasmak istedim.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir