Mantar
92 görüntüleme
A
Ayşe S. C. ..
7 Haziran 2026 11:56
26 aylık kızım bayramda şiddetli ishal ve beraberinde ciddi pişik oldu. Antibiyotik ve çinko ile ishali kestik. Hamezinc ve ıncıa pişik kremlerini kullandım. Pişiği de geçti ama vajina ve popo arasında kızarıklılar kaldı. 1 haftadır kremlere rağmen geçmiyor. Alt değişimde ağlama vs yok huylanıyor sadece. Mantardan şüphelendik. Fotoğrafını eczacıya gösterip travazol başladık. Önerisi olan var mı acaba
A
Aslıhan G.
7 Haziran 2026 12:26
Bizde de mantar olmuştu Travazol kullandık fakat 2-3 gün kızarıklığı almıştı sonra tekrar nüksetti . Antibiyotikli bir krem olduğu için 5 günden fazla kullanılmamalı cilt bariyerini inceltiyor . Bize doktorumuz özel reçete yazdı pişik kremi eczanede hazırlatıyoruz . Bu süreçte ıslak mendil kullanmayın pamuk ve ılık su ile temizlik yapıp o bölgeyi kuru bir pamuk ile tampon yaparak kurulayın ve sık sık yıkayın
N
Nurgül Ç.
11 Haziran 2026 07:55
Benimde bebeğimde boynunda oluştu doktor dediğiniz kremi önerdi fakat kortizonlu olduğu için istemedim korktum şimdilik temizleyip pişik kremi sürüyorum
A
Ayşe S. C. ..
11 Haziran 2026 08:10
Ben durumumuzla ilgili güncelleme yapayım belki birilerini faydası olur. Travazol krem ilk gün çok işe yaramıyor gibiydi. Ama [2.gün](2.gün) sabahına belirgin sönmeler ve solmalar oldu. [3.gün](3.gün) tamamen bitti diyebilirim. Çocuklar için 3 4 günden fazla kullanımı önerilmiyor sanırım. Bu sürede de işimizi halletti
N
Nurgül Ç.
11 Haziran 2026 08:28
Bize travacort kremi ve fito karıştırıp sürün demişti fakat travacort çok güçlü kortizon trvazola göre kullanan varmı bu kremi 9 aylık bebeğim
A
Ayşe S. C. ..
11 Haziran 2026 09:02
Ben kullanmadım, bilgim yok. Travazolu da eczacı önerdi fotoğraflara bakıp,önceki durumları anlatınca. Ama dr bebeğinizin ayını ve durumunu bilip önerdiyse vardır bir bildiği bence. Travazolu aylarca kullanan bebekler varmış dr önerisiyle mesela
Yükleniyor...