Mamayı Kesmek
137 görüntüleme
U
Umut S.
4 Temmuz 2026 13:44
Oğlum 7 aylık şu an. sütüm hiç gelmediğiiçin doğduğundan beri mama veriyorum iki aylıkken mamayı reddetti kilosu her ay sınırda idrar örneği alındı enfeksiyon yok . Çeşit çeşit biberon mama denediğim halde içmedi . Şırınga kaşıkla verdim bir süre bir aydır ağzını açmıyor asla . Uykuda da çok kez denedim asla içmiyor. Son üç gündür bütün mama çöp oluyor aç kalsa bile içmiyor. Ek gıdayla devam etsem mamayı kessem olur mu . Çünkü aylardır acaba mama içecek mi telaşından artık sinirlerim yıprandı . Kendime de çocuğuma da eziyete dönüştü bu mama verme . Ek gıdayla devam etsem nolur ki mama içmezse sorun olur mu
K
Kader T.
4 Temmuz 2026 14:31
Anne sütü yerine geçen mama bebeğin ihtiyacı olan çoğu vitamin, mineral, proteini karşılar. 7 aylık bir bebek için temel besindir. Ek gıdanın tek başına bunların yerini tutmasi mümkün değil.
Benim önerim verdiğiniz ek gıdaya mamayı entegre etmeniz. Tabi bunu da doktorunuzla görüşerek yapmanızı tavsiye ederim.
Bebeğin mamayı almamasinin altında farklı nedenler olabilir, mide sorunları yutkunma problemleri vb. O yüzden ilk önce doktor kontrolü..
Benim önerim verdiğiniz ek gıdaya mamayı entegre etmeniz. Tabi bunu da doktorunuzla görüşerek yapmanızı tavsiye ederim.
Bebeğin mamayı almamasinin altında farklı nedenler olabilir, mide sorunları yutkunma problemleri vb. O yüzden ilk önce doktor kontrolü..

Fidannur Z.
4 Temmuz 2026 14:46
Peki bebeğinizin ek gıda ile arası nasıl gündüz ve gece kaç saatte bir beslenme yapıyorsunuz bebeğinize hiç mi almıyor diliyle itiyor mu ağlıyor mu uykuda nasıl mama ile arası?
U
Umut S.
4 Temmuz 2026 14:50
Peki bebeğinizin ek gıda ile arası nasıl gündüz ve gece kaç saatte bir beslenme yapıyorsunuz bebeğinize hiç mi almıyor diliyle itiyor mu ağlıyor mu uykuda nasıl mama ile arası?
U
Umut S.
4 Temmuz 2026 14:52
Anne sütü yerine geçen mama bebeğin ihtiyacı olan çoğu vitamin, mineral, proteini karşılar. 7 aylık bir bebek için temel besindir. Ek gıdanın tek başına bunların yerini tutmasi mümkün değil.
F
Feyza Y.
4 Temmuz 2026 15:16
Siz baştan beri yaşamışsınız durumu ama bizim de 8-9. Ay civarı benzer mama reddimiz oldu biberon başlığının numarasını değiştirince içmeye başladı. Bir de doktorumuz 8. Aya kadar ek gıdada iki öğün tavsiye etmişti yarım çay bardağı ,fazla verirsen mama içmek istemez demişti en fazla bir çay bardağına çıkabilirsin demişti. Zaten sorun yaşıyormuşsunuz ama bu tarz etkenler de eklenince daha zorlaşmış olabilir
E
Elif A.
4 Temmuz 2026 15:26
Eğer gücünüz ve enerjiniz varsa sağım öneririm benim bebeğimde asla mama içmek istemiyor ama anne sütünü içiyor isterseniz sağım tavsiyesine bulunabilirim size
U
Umut S.
4 Temmuz 2026 16:12
Eğer gücünüz ve enerjiniz varsa sağım öneririm benim bebeğimde asla mama içmek istemiyor ama anne sütünü içiyor isterseniz sağım tavsiyesine bulunabilirim size
Yükleniyor...