Mamayı Hangi Su ile Yapıyorsunuz

201 görüntüleme
F

Funda Y.

28 Nisan 2026 07:41
Merhaba, Osman bey in soru cevap yanıtında gördüğüm cam şişe su kullanın cevabından sonra biraz endişelendim. Ankara da yaşıyorum ve bebeğime damacana su dan su kaynatıp öyle mama yapıyorum. Kendimşzde yıllardır o sulardan kullanıyoruz. Cam şişeyi her zaman nerden bulacağız. Cam damacanalar var ondan mı almalıyız acaba? Sizler nasıl yapıyorsunuz çok mu kötü bi şey yapıyorum ben bebeğim 7.5 aylık oldu bile
E

Esra G.

28 Nisan 2026 08:33
Bende damacana su ile yapıyorum mamayı hatta direkt o sudan da içiriyorum çoğu kişi bu şekilde çevremdeki de zaten
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
28 Nisan 2026 09:02
Osman hoca mama yapımı için değil direk içirmek için demiş soruda o şekilde sormuş zaten mama yapımına gelince uzmanlar kaynamış sudan yapılmasını öneriyor 😊
F

Ftmnl

28 Nisan 2026 09:03
Damacanada su çok uzun süre beklediği için, suya geçen mikroplastik riski açısından söylüyor. Plastik şişelerde de satın almadan o suyun ne kadar ve nerede saklandığını bilmiyoruz. Güneşte sıcakta kaldıkça risk artıyor. Biz yeni alıyoruz ama o şişeye o su ne zaman dolduruldu? Cam şişede bu durumlar söz konusu değil.
F

Funda Y.

28 Nisan 2026 09:44
Esra Güngör
Bende damacana su ile yapıyorum mamayı hatta direkt o sudan da içiriyorum çoğu kişi bu şekilde çevremdeki de zaten
Yani bende öyle yapıyorum mecbur
F

Funda Y.

28 Nisan 2026 09:44
Hatice Erol
Osman hoca mama yapımı için değil direk içirmek için demiş soruda o şekilde sormuş zaten mama yapımına gelince uzmanlar kaynamış sudan yapılmasını öneriyor 😊
Kaynamış suyu da mı cam şişeden yapmalıyız acaba öyleyse nerden bulacağım sürekli siz alıyor musunuz içirmek için
F

Funda Y.

28 Nisan 2026 09:45
Ftmnl
Damacanada su çok uzun süre beklediği için, suya geçen mikroplastik riski açısından söylüyor. Plastik şişelerde de satın almadan o suyun ne kadar ve nerede saklandığını bilmiyoruz. Güneşte sıcakta kaldıkça risk artıyor. Biz yeni alıyoruz ama o şişeye o su ne zaman dolduruldu? Cam şişede bu durumlar söz konusu değil.
Evet çok doğru aslında fakat nereden bulacağım sürekli cam şişeden sizin bi öneriniz var mı
F

Ftmnl

28 Nisan 2026 10:42
Funda Yılmaz
Evet çok doğru aslında fakat nereden bulacağım sürekli cam şişeden sizin bi öneriniz var mı
Ben kendim cam damacana kullanıyorum yıllardır. Ama kaynadığı sürece sorun yok diye biliyorum aslında. Başka bir doktor anlatmıştı, musluk suyu dahil kaynatırsanız verebilirsiniz diye.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
28 Nisan 2026 13:29
Funda Yılmaz
Kaynamış suyu da mı cam şişeden yapmalıyız acaba öyleyse nerden bulacağım sürekli siz alıyor musunuz içirmek için
Ben mamayı arıtıcıdan alıp kaynatıyorum ve öyle veriyorum. Direk su içmeye henüz geçmedik 2 ay 10 günlük bebeğim ek gıda sürecindede cam şişeden vermeyi planlıyorum.
F

Funda Y.

28 Nisan 2026 13:35
anladım teşekkürler herkese
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir