Mamayı Azaltma ve Bırakma

135 görüntüleme
F

Figen K.

2 Nisan 2026 09:16
Bebeğim 37 günlük doğum kilosu 2860 gr doğduğunda sarılık sebebiyle 5 günlük yoğun bakım sürecimiz oldu o süreçte sütüm yetersiz olduğu için anne sütü+ mama desteği şeklinde ilerledik. İlk zamanlar her öğün anne sütü+30 ml mama şeklinde ilerledik ve 15. Günden sonra mamayı azaltmaya başladık. bebeğim 1 aylık kontrolünde 4000 gr olmuştu. Sütüm artmaya başladığı için mamayı bırakmak istiyoruz. Sağım yaptığımda toplamda 75-80 ml civarı süt çıkıyor. 3 gündür sadece anne sütü + gece ve sabah bir kere olmak üzere 45 ml mama veriyoruz.(günde max toplam 90-120 ml civarı) Bebeğim doyuyor mudur? Çişli bez sayısı günde 8-9 adet.
S

Sümeyra

2 Nisan 2026 09:45
Bebek huzursuz değilse çişli bez sayısı da yeterli bence doyuyordur
S

Seyhan K.

2 Nisan 2026 10:10
Aldığı kilo gayet güzel bence memedeyken huzurluysa süt içtikten sonra keyfi yerindeyse yetiyordur emin olun
G

Gökçe A.

2 Nisan 2026 10:25
Buraya nasıl soru sorabiliriZ bebeğim kaka yapamıyor çok huzursuz
F

Figen K.

2 Nisan 2026 10:36

Seyhan Kaplan

Aldığı kilo gayet güzel bence memedeyken huzurluysa süt içtikten sonra keyfi yerindeyse yetiyordur emin olun

Aldığı kilo mamayla birlikte anne sütü ile almış olduğu kilo ama dediğim gibi önceleri her öğün ek olarak 30 ml veriyorduk şuan neredeyse hiç vermiyoruz gibi sütüm de sağım yaptığımda 75 ml civarı çıkıyor o yüzden endişeleniyorum ya yetmiyorsa diye
S

Seyhan K.

2 Nisan 2026 14:45
Böyle düşünüp durursanız zaten istemsizce azalır

Bol su için ve emzirdikteb sonra da mümkünse sağım yapın
S

Sena

2 Nisan 2026 18:08
Emzirdikten 5-10 dakika sonra ağlamıyorsa bebekler doyuyor diye düşünüyorum. Ben de bebeğimi anne sütü+mama ile besliyorum. Emdikten bir süre sonra doymadığı için ağlıyor. Sağılmış sütümü ya da mama verince sakinleşiyor. Bebeğinizi gözlemleyin ona göre hareket edersiniz
F

Figen K.

2 Nisan 2026 21:48

Sena

Emzirdikten 5-10 dakika sonra ağlamıyorsa bebekler doyuyor diye düşünüyorum. Ben de bebeğimi anne sütü+mama ile besliyorum. Emdikten bir süre sonra doymadığı için ağlıyor. Sağılmış sütümü ya da mama verince sakinleşiyor. Bebeğinizi gözlemleyin ona göre hareket edersiniz

Merhaba sütümü sağdığımda max 75 ml gördüm bebeğim 37 günlük doktorum bir öğünde alması gereken miktarı şu şekilde hesaplayabileceğimi söyledi kilonun ilk 2 rakamıx2 şeklinde. Oğlum şuan 4000 gr yani 80 ml den fazla alması gerekiyor o yüzden doymuyordur gözüyle bakıyorum hep gelişimi geriler kilo alamaz diye korkuyorum. Sizin bebeğiniz kaç aylık ? Sütünüz ne kadar ve ne kadar mama takviyesi yapıyorsunuz belki fikir olur bana
S

Sena

2 Nisan 2026 22:15

Figen Kanoğulları

Merhaba sütümü sağdığımda max 75 ml gördüm bebeğim 37 günlük doktorum bir öğünde alması gereken miktarı şu şekilde hesaplayabileceğimi söyledi kilonun ilk 2 rakamıx2 şeklinde. Oğlum şuan 4000 gr yani 80 ml den fazla alması gerekiyor o yüzden doymuyordur gözüyle bakıyorum hep gelişimi geriler kilo alamaz diye korkuyorum. Sizin bebeğiniz kaç aylık ? Sütünüz ne kadar ve ne kadar mama takviyesi yapıyorsunuz belki fikir olur bana

Bebeğim 50 günlük,5.600 kg. Her öğün 90-100 ml içiyor.(emzirmeden sağdığım sütleri verip tam olarak kaç ml’de doyduğunu böyle anladım.) Sağım yaptığımda 80-90 arası geliyor ancak bebeğim memede uzun süre emmek istemiyor. O yüzden emzirdikten sonra 60 ml mama ya da sağılmış sütüm varsa onu veriyorum. İhtiyacı olduğu kadarını yiyor, fazla gelince zaten içmek istemiyor. Miktarı teorik olarak hesaplamaktansa bebeğin kendi kapasitesine göre beslemek daha iyi diye düşünüyorum. Fazla zorlandığında bu sefer kusuyor ve mide tamamen boşalıyor.
D

D ..

2 Nisan 2026 22:19

Figen Kanoğulları

Sağdığınız süt ile bebeğin emmesi bir değil miş emzirme danışmanı öyle demiş makina ile saparsan örneğin 30 ml elle sağarsan 60 ml bebek emerse 120 ml demişti ne kadar doğru bilemem
C

Cemre T.

2 Nisan 2026 23:33

Figen Kanoğulları

Emzirme danışmanı bana kilo başına 150 ml gibi söylemişti. 150x4=600 ml, günde 8 kere besleniyorsa 600/8=75 gibi oluyor.

Ama bu tahmini bir şey, her bebeğin kendine özel sanırım.
F

Figen K.

3 Nisan 2026 02:51

Elif 🌸

Sağdığınız süt ile bebeğin emmesi bir değil miş emzirme danışmanı öyle demiş makina ile saparsan örneğin 30 ml elle sağarsan 60 ml bebek emerse 120 ml demişti ne kadar doğru bilemem

Ben de duymuştum bunu ne kadar doğru bilmiyorum
A

Ayşe N. N.

11 Nisan 2026 23:33
4 aylık bebek kaç saat aralıklarla emer

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir