Mamayı Az Yemeye Başladı
75 görüntüleme
E
Elif D.
12 Aralık 2025 12:01
Oğlum 3 ay 1 haftalık , 4 gündür 200-250 ml az yiyor , ilk bebeğim tedirgin olmam gerekiyor mu

Gizem Ö. E.
12 Aralık 2025 12:09
Sadece mama ile mi besleniyor? tam ölçü ifade etmişsiniz şaşırdım. İr günde toplam tükettiğinden mi 200-250 azaldı? BBiz de aynı haftadayız dış dünya ile olan algısı iyice açıldı 4. Ay atsğı denilen dönemde. Bir gün iştahsız ertesi gün aşırı iştahlı olabilir. Beslenirken sakin sessiz bir yere geçin artıkherşey ilgilerini dağıtıyor bu da beslenmeyi etmeyebilir. Bizimki meme reddi yaptı iki gün sonra düzeldi. Yeni huylar çıkıyor artık bu aydan itibaren. Percentiline
Göre takip edilmeli doğum haftası boy, kilo, baş çevresi ve fiziksel değerlendirmesi önemli. Bir iki gün az beslenmesi bir şeyin göstergesi değil.
Göre takip edilmeli doğum haftası boy, kilo, baş çevresi ve fiziksel değerlendirmesi önemli. Bir iki gün az beslenmesi bir şeyin göstergesi değil.
E
Elif D.
12 Aralık 2025 12:12
Sadece mama ile besleniyor , 3. Ay kontrolümüze yeni gittik , gelişimi iyi ama 4 gündür değişti onu zorlamadan mama yediriyorum
Ş
Şeyma
12 Aralık 2025 12:45
Bizde aynı haftalarda aynı sorunu yaşadık sonra kendiliğinden artırıp öncekinden de fazla yemeye başlıyorlar canınızı sıkmayınn sık sık teklif edin siz yine de yediği kadar
E
Elif D.
12 Aralık 2025 12:46
Çok teşekkür ederim

Gizem Ö. E.
12 Aralık 2025 18:34
Aşırı acıktığında sinirleri bpzuluyor, tam acıkmadan teklif edin ve plates topu varsa üstünde azıcık zıplayın. Ben kıcağımda skuat veya salınma harekwti ile ilgisini dağıtıyorum. Biberon içmek zorunda kalıyorsa da en yavaş akışmolan emziği takıp işi zorlaştırın ki biberondan zor geliyor anlasın. Zaten o döngüyü siz kırınca daha da memeye yapışacak beniki öyle oldu. Doktorumuzla konuştuk bugün bebekle inatlaşcağın tek şey meme. Ve emmesi için sabırlımolman pes etmemem gerekiyor dedi. Usanmak yok. Bir de memede süt azalınca hemen çekemediği için sinirleniyorşar. Memeni sık sütle ıslat ki ağzına alınca hemen süt tadı gelsin. Emme refleksi uyarılsın. Kalabalık gürültüde emzirme ilgisi çahıkw dağılıyor simirleniyor. Dün babama bir haykırdı ki adamın ödü koptu. Onların konstantre pldukları zaman saygılımolmak lazım:)
E
Elif D.
12 Aralık 2025 18:53
Teşekkürler