Mamaya Başlamalı Mıyım

94 görüntüleme
A

Aslı

24 Ocak 2026 20:12
merhaba bebeğim 4 ay 21 günlük bu ay 500 gr almış(henüz 5i bitirmeden kontrole götürdük) ve çok aşırı kusan bir bebek. çiş sayısı biraz azaldığı için (4 5 çişi oluyor yine günlük) doktor mamaya başlayabileceğimi söyledi her emzirmeden sonra alabildiği kadar ver dedi ama benim içime sinmiyor. sizce başlamalı mıyım dolaptaki sağılmış sütlerimden takviye yapsam nasıl olur
S

Sümeyye ..

24 Ocak 2026 20:20
500 gram aslında kitabi olarak yeterli bir rakam kiloludum zaten 4 aydan sonra yavaşlıyor aslında gayet iyi almış kilo sütleriniz de varmış onlardan mı takviye edebilirsiniz.
Betül E.

Betül E.

24 Ocak 2026 20:30
Merhaba bende aynı süreçten geçtim. Oğlum yedi aylık oluyor ve 5-6. Aylarda hep sınırda kilo aldı. Doktor mama takviyesi önerdi. Ben günde 2 kez verdim. İçinize sinmemesi için hiç bir neden yok. Çünkü aynı zamanda emziriyorsunuz yani anne sütünü yine alıyor. Son günlerde emzirip üzerine mama veriyorum içtiği kadar. Çünkü yine sınırda çıkarsa kilosu bir sürü test yapacaklar tiroid vs. Bunu göze alamadım başladım. Tabi yine siz bilirsiniz
M

Mine B. ..

24 Ocak 2026 20:51
Sütünüz varsa bence kesinlikle süt takviyesi yapın ama asla biberonla vermeyin ben yaptım o hatayı su an meme reddi yaşıyoruz. 500 gr sınırda da olsa almış kilo benim kızım bu ay sadece 200 gr almis doktor mama önerdi ama dolapta süt olduğunu söyleyince 2 hafta deneyelim tekrar kilosuna bakalim sen sütünü ver eğer yine yetmemiş olursa mama kullanalım demisti. Ama her anne ve bebeğin yolculuğu kendine özel sizin içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir