Mama/süt/ekgıda

74 görüntüleme
E

Esra Ö.

1 Nisan 2026 22:07
Bebeğim 5 ay 27 günlük. Şuan anne sütü alıyor. Dk. 3380gr şuan 6700gr son 4. Ve 5. Ayda 200 er gr aldı. Boyu 69cm. Gün içinde huzurlu gelişimsel atak dönmeleri hariç. Atopik dermatiti var. Alerjende kana bakıldı fındığa az bi oranda alerjisi çıktı diğer değerler normal aralıkta. Dr. Kilo alamaması nedenli mama desteği verelim dedi. Fakat biberonla almıyor emme sadece anne memesi için yapabiliyor biberonu ememiyor çiğniyor arada emiyor bu yüzden mamanın çoğu akıyor. Eds yöntemi ile verelim dedik onu da memeyi emerken aynı anda veriyoruz onu da ağzının kenarından akıtıyor. Ek gıdada tadım yapıyoruz yedikleri yanaklarına değdiği için de dermatiti artıyor aynı zamanda salya da çok fazla var her şeyi yalıyor ağzına alıyor çok fena halde. Ne yapılabilir mama içiremiyorum sütüm yeterli gelmiyor ki kilo alamıyor. Osman hocam fikir verir misiniz?
R

Rabia

1 Nisan 2026 22:42
Benim bebeğim de mamayı çok kabul etmiyor maalesef o yüzden ben sık sık sağım yaparak sütümü arttırdım. Biberonda da öyle bir durum vardı ucunu değiştirince daha iyi kabul etti.
E

Esra Ö.

1 Nisan 2026 23:45
Ucunu değiştirdik derken ne yaptınız yani, Philips avent biberon kullanıyoruz, como tomoyu hiç sevmedi
S

Seyma S.

2 Nisan 2026 00:06
Lansiloh biberon ve dis ağrısı icin dis granullerinden denemenizi oneririm ve tabiki anne sutunu arttirmayi power pumping yontemine bi bakin
P

Pelin O.

2 Nisan 2026 02:45
Benimde bebeğim anne sütü ile besleniyordu 4.ayında az kilo almıştı doktor mama takviyesine başlattı philips avent biberon kullanıyorum başlık numarası 2’ydi bebeğim çiğniyordu biberonu daha sonra 3 numara denedim onda da tek tük emiyordu bu sefer 4 numaraya geçtim 1 aydır kullanıyoruz içebiliyor artık ama ilk başta çok geldiği için boğazında kalıyor dik tutup vermekte fayda var
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir