Mama Yerine İnek Sütü
217 görüntüleme
E
Ezgi B.
24 Temmuz 2026 22:09
İkizlerim 18 aylık oldu. Öğle ve akşam uykularından önce mama yiyorlar. Mamayı yerken uyumuyorlar ama uyku zamanı deyince mama demeye başlıyorlar. Bu durumu nasıl çözebilirim ? Mama yerine inek sütü versem ona alıştırsam olur mu veya mamayı nasıl bıraktırabilirim tamamen?

Göktenur B.
25 Temmuz 2026 00:32
Ben 1 yaşından sonra inek sütü vermiştim geçen günde Osman hocanın soru kısmında gördüm 18. Aydan sonra verebilirsiniz demişti ben oğluma ilk verdiğimde hafif suyla seyreltmistim yada bebek bisküvisi eklemiştim ama benim oğlum 2. Yaşından itibaren gece beslenmesini bırakmıştı komple sadece gündüzleri isterse veriyordum sütü ilk başta alışkın olmadıkları için pek keyifli icmiyorlar sonrasında alışıyorlar
E
Ezgi B.
25 Temmuz 2026 00:35
Ben 1 yaşından sonra inek sütü vermiştim geçen günde Osman hocanın soru kısmında gördüm 18. Aydan sonra verebilirsiniz demişti ben oğluma ilk verdiğimde hafif suyla seyreltmistim yada bebek bisküvisi eklemiştim ama benim oğlum 2. Yaşından itibaren gece beslenmesini bırakmıştı komple sadece gündüzleri isterse veriyordum sütü ilk başta alışkın olmadıkları için pek keyifli icmiyorlar sonrasında alışıyorlar

Göktenur B.
25 Temmuz 2026 00:39
Peki biberonla mı verdiniz sütü bardakla mı?
E
Ezgi B.
25 Temmuz 2026 00:41
Ben biberonla vermiştim çünkü memeyi kestikten sonra süt vermeye başladım oğlum 14 Aylık felandı ilk inek sütü verdiğimde ama siz belki uyku öncesi bardakla içirmeyi deneyebilirsiz

Göktenur B.
25 Temmuz 2026 00:44
Dişlerine zarar verebilirmiş uyku öncesi biberonla vermek de ama bizimkilerin uyku rutini gibi de oldu bu ilişkiyi nasıl bozacağım onu da bilmiyorum
E
Ezgi B.
25 Temmuz 2026 08:04
Belkide sütü bardakla vererek deneyebilirsiniz. Yada pipetle eğlenceli gelebilir böyle bir rutin oluşturabilirsiniz benim oğlum aşırı biberon düşkünü değildi zaten 2 yaştan sonra komple bıraktı biberonu
Yükleniyor...