Mama Yemiyor
116 görüntüleme
Y
Yusuf Y.
9 Ağustos 2025 05:58
3.5 aylık bebeğim meme emmiyor 2 ay oldu bırakalı anne sütü almayı. Mama veriyoruz 1 haftadır mamayı da içmiyor istemiyor bu aldığım 4. Mama. Biberonda değiştirdim onda da sorun yok. 4 saatte 1 40 ml mama zor içiriyorum ne yapmam gerekiyor yardımcı olun lütfen
K
Kübra A. G. ..
9 Ağustos 2025 06:05
Benim oğlumda 5. Ayda doktorunun söylemesiyle anne sütü artı mamaya başladık benim oğlumda hiç içmiyordu biberonla ilgili olduğunu düşündüm değilmiş mama ile de ilgili değil kaşıkla vermeye başladım yine fazla içmedi biberona göre daha iyi içti ama 1 hafta sonra yavaş yavaş mama yı sevdi ve şuan içiyor size tavsiyem tek bir mama dan ilerleyin ve sabırlı olun her bebek farklı kilo alımı iyiyse ne kadar ihtiyacı varsa o kadar içecektir

Fadile B.
9 Ağustos 2025 06:05
Biberonun emzik kısmını dolaba koyun biraz soğuduktan sonra mama verirken emzik kısmını takın o işe yarıyor yani Biz de öyle işe yaradı belki Diş sancısı vardır belki sıcaklardan dolayı içmek istemiyordur Sürekli mama değiştirmeyin bağırsakları da alışmıyordur gaz sancısı yapar huysuzluk yapar uykusunda dalmayı zorlaştırır aklınızın uyduğu Bebeğinizin biraz da olsa sevdiği Mama markasında biraz sabit kalın
G
Gamze ..
9 Ağustos 2025 06:15
Yalnız değilsiniz… Bizde aynı durumdayız 3 aylık mama ve memeyle destekli gidiyoruz. Memeyi gayet iyi tutuyor ama yeterli süt yok mecbur mama vermek zorunda kalıyorum. Doğduğundan beri aynı mama markası ayına uygun olanla gidiyoruz ama nafile öğününde 30 ml zorla içiriyorum. Memede oyalayıp hemen biberonu veriyorum birkaç saniye çekip midesini bulandırıyor. Sorun mamada mı biberonda mı nerden kaynaklı anlamıyorum. Yeterince beslenemiyor diye idrarda sıkıntılar yaşamaya başladık. Bizde önerilerinizi bekleriz.
Y
Yusuf Y.
9 Ağustos 2025 06:19
Hepinize çok teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için 1 aydır böyleyiz sürekli mama saati geldiğinde ömrümden ömür gidiyor acaba içecek mi diye
A
Akkız
9 Ağustos 2025 07:34
Gamze hanım eğer memeyi tutuyorsa süt arttırma çalışmaları yapabilirsinizs eds yöntemi ile de memede iken mama verebilirsiniz
D
Dilek Y.
9 Ağustos 2025 10:52
Merhabalar geçen gün aynı dertten muzdarip olarak bende buraya yazmıştım. Şu an içmeye başladı ara ara yine aynı moda bürünüyor ama içilmeye başladı tek keşfettiğim şey farklı pozisyonda içirmek oldu. Yatağın üstünde oturur şekilde dizlerinizi karın kısmınıza doğru çekim araya oturtun başını dizinizle sabitleyin hafif hafif sallayın sakinleyince verin mamayı ben denedim ancak böyle bi şey keşfettim umarım içinize yarar. Olmazsa farklı bi pozisyon deneyin derim
Y
Yusuf Y.
9 Ağustos 2025 10:57
Çok teşekkür ederim deneyeceğim olmazsa başka bir pozisyon deneyim ❤️
G
Gamze ..
9 Ağustos 2025 14:34
Akkız hanım dünden beri uğraşıyorum ama sanki süt iyice azalıyor gibi. Memeden çekip hemen mama veriyorum kanmıyor hemen öğürüyor
D
Dilek Y.
12 Ağustos 2025 13:55
Merhabalar yine yeni keşfettiğim öneride bulunmak istiyorum kimin işine yarayacağı bilinmez 🙏🏻 emziriyormuş gibi biberonu meme hizasına getiriyorum iyiyce tam emme pozisyonundayken bi kaç uğraşta hemen emmeye bitirmeye başladı mamayı ve biberonu sabit tutuyorum kafayı çevirip çevirip dönüp dolaşıp meme kısmı gibi sabit olunca geri geliyor biberona. Kafa nereye biberon oraya olunca içmiyor onu anladım
Y
Yusuf Y.
12 Ağustos 2025 15:29
Merhabalar çok teşekkür ediyorum hemen deneyeceğim inşallah faydası olur hiç bişey fayda etmiyor yine mama drğiştirdim ama aynı sorun devam bide bu yöntemi deneyelim 🙏🏻