Mama Yapımı
107 görüntüleme
M
Merve S. ..
19 Haziran 2025 07:26
Merhabalar, bebeğim 6 aylık oldu ve sütüm azaldığı için mama desteğine başlamak durumunda kaldım. Mama tarifinde suyu 10 dk kaynatmam gerektiği yazıyor. Hazır su kullanıyorum 10 dakika kaynatıyor musunuz her seferinde? Bir günlük suyu sabahtan kaynatıp termosta bekletsem herhangi bir sorun olur mu? İnternette termosta bekleyen suda bakteri oluşur gibi bir şey yazıyordu. Ancak her seferinde suyu kaynat soğut derken çok uğraştırıyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
E
Ebru Y.
19 Haziran 2025 07:35
Kaynatıp ılınmasını bekleyip suda bekletiyorum hiç duymamıştım bakteri oluştuğunu. Başka türlüsü imkansız çünkü bebeklerin açken suyun kaynamasını ve soğumasını bekleyeceğini hiç sanmıyorum 🙂
B
Betül A.
19 Haziran 2025 07:36
Herhangi bi problem olmaz bence çünkü düşünsenize dışarı gezmeye çıkacaksınız mama vermeniz gerekiyor o an nasıl su kaynatıcaksınız mecbur hazır su bulunması lazım
E
Ebru Y.
19 Haziran 2025 07:39
Termosta bekletiyorum demek istedim yanlış yazmışım 😊
G
Gizem E.
19 Haziran 2025 07:41
Bebeğim 8 haftalık ve en başından beri mama destekli gidiyoruz sütüm çok az olduğu için. Bir bebek açken o su kaynasın soğusun beklemek imkansız. Ben hep termos destekli gidiyorum. Bir sorun olmadı. 2-3 günde bir termosu yıkarsan sorun olmuyor.
B
Burçin Z.
19 Haziran 2025 07:49
8 aydır mama kullanıyoruz hep su ısıtıcıda kaynattım termosa koydum bir gün onu kullandım üç tane termosum var evde biri büyük cookker markasının civilden almıştım doğru kullanıldığında 24 saat suyu sıcak tutuyor tabi sonlara doğru sıcak değilde tam mamalık oluyor ılıyor diğer ikisinede kaynatılmış soğumuş su koyuyorum mama içiceği zaman bebeğim ikisini karıştırıp ılık bir şekilde yapıp veriyorum bir şey olmadı öyle her mamada kaynatıp soğumasını beklemek zulüm çevremdeki çoğu insanda dediğim gibi yapıyor
M
Merve S. ..
19 Haziran 2025 17:45
Hepinize çok teşekkür ediyorum:)
Z
Zehra O.
20 Haziran 2025 09:40
Ben hayatın bebek suyunu kullanıyorum 2 aydır kaynatmaya gerek olmuyor mikrodalgada 10-15 saniye ılıtıp mamayı sonra katıyorum.