Mama Verince Sağmak Zorunda Kalıyorum

149 görüntüleme
E

Emel D. ..

11 Haziran 2025 19:21
2 ay 23 günlük bebeğim. Doğum kilosu 3130. 15 gün önce 5 kilo çıktı. Dr sınırda dedi mama önerdi günde 2 kez 60cc - 90cc kadar. Şu an 5.2 kg falandır. Mama verince özellikle akşamları göğüslerim taş gibi oluyor ağrıyor. 21:00-21.30 arası uyuyor gece 2-3 gibi emziriyorum uykusunda. Tabi 8. 30 gibi mama vermiş oluyorum ve 1 saat önce emziriyorum. Yani 7 - 7.30 gibi son emiyor. Gece 2-3 e kadar üzerinden 7 saat geçmiş olacak diye yatmadan sağım yapıyorum 10 ar dakika.
Sütüm varken yine de mama vermeli miyim bilmiyorum. Lütfen yardım 🙏
G

Gizem E.

11 Haziran 2025 21:12
Sütün besleyiciliği az olabilir ama miktar olarak sütünüz vardır bu yüzden olabilir göğüsler bir zaman sonra terbiye oluyor böyle şişmiyor bence sütünüz varken ve bolken içeriğini zenginleştirici şeyler tüketin mama vermeyi kesebilirsiniz böylelikle
E

Emel D. ..

11 Haziran 2025 23:49
Sütün yağlanması için bir sürü şey yiyorum. Badem, incir, kuru dut tahin vs. Hem artırsın hem yağlansın diye... Ama böyle mama verince sütüm azalır diye de korkuyorum.
G

Gizem E.

12 Haziran 2025 08:22
Mama vermeden önce emzirin üstüne mama verin emzirme den mama vermeyin
E

Emel D. ..

12 Haziran 2025 08:23
Bunu biri daha söylemişti. Deneyeceğim bu akşam. Çok teşekkür ederim
G

Gizem E.

12 Haziran 2025 08:26
19.30 emzirip 20.30 mama verip 21.00 uyutmayın 20.30 mamadan önce tekrar meme verin üstüne ne kadar alıyorsa mama verin hatta bence gece hiç mama vermeyin gaz yapar hazmı zor gece ful meme gündüz 2 öğün önce emzirip hemen mama teklif edin çocuk mama almak istemezse zaten doyuyor demektir. Ben prematüre annesiyim mama vermedim ama önce emzir sonra biberonla kendi sütünü ver dediler öyle besledim bi süre ağzı gğçlenene kadar yani önce meme verilir sonra biberon hem gün içinde mamayı hazmeder gece gazı olmaz tabi siz bilirsiniz ama kilo almıyor değil sınırda yani kilo alıcak diye anne sütünden anne koynundan uzak kalmasın bebiş
E

Emel D. ..

12 Haziran 2025 08:29
Gündüz mama vermeyi de denedim ama saati saatini tutmuyor diye akşama döndüm biraz da rutin olması adına. Dediğiniz gibi mama gece zorluyor ama uzun uyuyor yine de. Bugün memeden sonra mama deneyeyim. Duruma göre ilerleyeyim
G

Gizem E.

12 Haziran 2025 08:33
Beslenmenin rutini olmaz zaten yakın zamanda kendini ifade eder uzun uyur çünkü mide birden doluyor ağırlaşıyor sindiremiyor ve acıkmıyor siz meme verin bol bol yorucu gelmezse size benım oğlum 6 ay meme bağımlısı yasadı zor bi süreç emzirmek ama bebişler için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız 🙏🏻
E

Emel D. ..

12 Haziran 2025 08:36
Emzirmek asla zor gelmiyor aksine mamadan daha kolay bence 😌 şimdi emdi uyudu mis gibi. Bugün mama vermeyeyim bi bakalım bari ne olacak
G

Gizem E.

13 Haziran 2025 07:27
Nasıl geçti gününüz geceniz merak ettim😊
E

Emel D. ..

13 Haziran 2025 07:31
Akşam 8.30 meme verdim ama memeyle kavga etti resmen. Üstüne 60 cc mama hazırladım onu da içti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir