Mama ve Uyku
88 görüntüleme
T
Tuğçe k. ..
23 Aralık 2025 03:08
Bebeğim 2 aylık oldu . Anne sütü ile besleniyor ve geceleri en fazla 2.5 saat sonra uyuyor ama mama vrdiğim zaman 4.5 saat sonra uyanıyor benim sütüm yetersiz mi sizce

Sevilay K.
23 Aralık 2025 03:21
2 aylık bir bebekte anne sütüyle beslenen bebeklerin daha sık uyanması çok iyi bilinen ve araştırmalarla gösterilmiş bir durumdur. Anne sütü mideyi daha hızlı terk eder (yaklaşık 1,5–2 saat), bu nedenle emzirilen bebekler geceleri daha sık uyanabilir. Mama ise sindirimi daha uzun sürdüğü için bazı bebeklerde daha uzun uykuya neden olabilir.
Sütün yeterliliği; bebeğin kilo alımı, idrar sayısı (günde ≥5–6), genel hali ve gelişimiyle değerlendirilir. Bunlar normalse, daha kısa uyuması sütün yetersiz olduğu anlamına gelmez.
Sütün yeterliliği; bebeğin kilo alımı, idrar sayısı (günde ≥5–6), genel hali ve gelişimiyle değerlendirilir. Bunlar normalse, daha kısa uyuması sütün yetersiz olduğu anlamına gelmez.
T
Tuğçe k. ..
23 Aralık 2025 04:50
Teşekkür ederim
B
Büşra K. A.
23 Aralık 2025 21:00
Merhaba benim bebeğimin de uykuları çok düzensizdi hem gündüz hem gece emmek için sık sık uyanıyordu. Doktor kontrolünde alması gerekenin çok çok altında kilo aldığını fark ettik, doktor tavsiyesiyle mamaya başladık. Doktoru gör bak şimdi nasıl uyuyacak demişti. Gerçekten de bir süre sonra gece beslenmesi için uyanmamaya başladı… Yani benim sütüm gerçekten yetmiyormuş ama bunu bir doktor söylemeden kendi kendime mama verme kararı alamamıştım. Bence siz de doktorunuzla kilo kontrolü sonrası bir değerlendirme yapsanız daha sağlıklı olur, kendinizi üzmeyin ☺️