Mama ve Gaz Yenidogan da

79 görüntüleme
N

Nur

4 Ocak 2026 01:09
26 günlük oğlum var. Sütüm yetmediği için mama veriyorum. Mama anne sütüne göre daha çok mu gaz yapıyor
A

Aslınur H.

4 Ocak 2026 01:49
Mama sindirimiz anne sütüne göre daha zor olduğu içindaha çok gaz yapar. Anne sütü verdiğinizde dikkat edeceksiniz bebeğiniz daha sık acıkır ancak mama öyle değil sindirimi uzun sürer. Bu nedenle de daha çok gaz yapar bağırsak ve mide biraz zor tolere eder
M

Mushviga M.

4 Ocak 2026 01:57
Allah bağışlasın,benimkide 17 günlük.YEDİRDİKTEN SONRA MUTLAKA DİK TUTUN VE EN AZ 20 DAKİKA GAZINI ÇIKARIN.
M

Mushviga M.

4 Ocak 2026 01:58
Sütünüzü çoğaltmaya çalışın,süt artıran çaylar var,doktorunuza sorun,önersin.Ben kullanmıyorum ama su çok tüketiyorum diye çok şükür süy sorunumuz yok.
Afranur K.

Afranur K.

4 Ocak 2026 07:43
Mama sindirim açısından zor olduğu için bebeğinizi anne sütü verdiğinizdeki gibi kısa sürekli dik tutmak vs. İşe yaramıyor. Masajlarla, kucakta dik yutarak desteklemeniz gerekiyor. Bi de anne sütünün gemen ardından mama vermeyin demişlerdi bana, biz yoğun bakımda kaldık 21 gün kadar bu süreçte sürekli yanında yer almadığım için mecburen mama aldığımız bi dönem vardı. Bu dönemlerde ben bebeğimi emzirdimten sonra karnı doymasa bile hemşireler mamayı hemen vermiyorlardı. İki besin birbirinden farklı olduğu için araya sindirim süresi koymak zorundayız bağırsakları henüz çok gelişmemiş derlerdi.

Sütünüzün artıp artmamasını dert etmeyin, mama da öcü değil sonuçta sadece gazını tolere etmeyi öğrenmeniz yeterli olacaktır.
Mamanın avantajları bile var aslında, sinşdirimi uzun sürdüğü için bebeğiniz geceleri daha uzun süre uyur, vücut gelişimini ölçekli beslediğiniz için daha kolay takip edersiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir