Mama ve Biberon Önerisi
233 görüntüleme
N
Nazlıcan
Premium Üye
27 Temmuz 2026 20:23
Merhaba beneğim 6 aylık mama kullanmaya başlayacağım, bebeğim aşırı gazlı ve gaz problemimiz hala devam ediyor.. Gaz yapmayan mama ve biberon önerisinde bulunur musunuz?
B
Büşra Ş.
27 Temmuz 2026 21:27
Bebekten bebeğe değişir ama 6 aylıkta gaz problemi olmaması lazım acaba alerjik bir bebek mi. Mama olarak golden goat kullanıyorum. Biberon como tomo. Lansinoh da var ama Lansinoha göre como tomo daha az gaz yapıyor tespitim.
N
Nazlıcan
Premium Üye
27 Temmuz 2026 21:46
Bebekten bebeğe değişir ama 6 aylıkta gaz problemi olmaması lazım acaba alerjik bir bebek mi. Mama olarak golden goat kullanıyorum. Biberon como tomo. Lansinoh da var ama Lansinoha göre como tomo daha az gaz yapıyor tespitim.
Comotomo biberonun yorumlarında 2 numaralı başlıkta gaz yaptı şeklinde yorumlar gördüm öyle bir şey yaşadınız mı?
B
Büşra Ş.
27 Temmuz 2026 21:52
Alerji testi yapıldı bir şey çıkmadı, maalesef çıkmadı diyorum çünkü hala bu kadar gaz olması açıklanabilir değil. Doktorumuz bazı bebeklerde 1 yaşa kadar devam edebileceğini söyledi, en kısa zamanda geçsin diye dua ediyoruz 🥲
Comotomo biberonun yorumlarında 2 numaralı başlıkta gaz yaptı şeklinde yorumlar gördüm öyle bir şey yaşadınız mı?
G
Gül Y.
27 Temmuz 2026 22:00
Ben de golden goat kullanıyorum bebeğim 3 günlük olduğundan beri ilk 3 ay bile neredeyse hiç gaz sorunu yaşamadık biberon avent 2 numara emzikle kullanıyorum
N
Nazlıcan
Premium Üye
27 Temmuz 2026 22:08
Ben de golden goat kullanıyorum bebeğim 3 günlük olduğundan beri ilk 3 ay bile neredeyse hiç gaz sorunu yaşamadık biberon avent 2 numara emzikle kullanıyorum
N
Nazlıcan
Premium Üye
27 Temmuz 2026 22:09
inşallah en kısa sürede azalarak biter. Benim bebeğim 7 aylık ama hala 2 numaralı başlığa geçmedim hızlı akış olmasın diye çünkü emziriyorum da ona rağmen zaman zaman emmek istemiyor. o yüzden o konuda yorum yapamıyorum.
G
Gül Y.
27 Temmuz 2026 22:11
bebeğim 6 aylık olduğu için avent in 3-6 ay olan biberonunu almıştım 3 numara emzikle geliyor, gaz yaptı gibi geliyor mamayı içerken de fışşşş diye bir ses geliyor emziğin delik olan kısmından ve biberon içinde hava kabarcıkları oluyor sizde de öyle mi acaba ? Ben mi yanlış yapıyorum
N
Nazlıcan
Premium Üye
27 Temmuz 2026 22:15
Emzikteki delikle beyaz halkadaki noktayı üst üste getirmeye dikkat edin. O içeri verdiği kabarcıklar aslında gaz bebeğin emmesini engelleyip biberonun içine veriyor fışşş sesi için de biberonun ağzını açın buharı çıksın geri kapatın
G
Gül Y.
27 Temmuz 2026 22:16
Delikle noktayı üst üste getiriyorum, fışş sesinden dolayı acaba bir sorun mu var diye düşünmüştüm o zaman sanırım biberondan değil mamadan dolayı gaz yaşadık biz teşekkür ederim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye27 Temmuz 2026 22:23
Merhaba!
6 aylık bebeğinizi düşünerek gaz yapmayan mama ve biberon önerileri veriyim.
Mama Önerileri:
1. Bebek Mamaları:
- Aptamil: Sindirim sistemi hassas bebekler için formüle edilmiştir.
- Nutricia: Gaz yapmayan mamalar arasında yer alır.
- Nestle Lactogen: Sindirimi kolaylaştıran özelliklere sahiptir.
2. Prebiyotik İçerikli Mamalar: Prebiyotik içeren mamalar, bağırsaklardaki faydalı bakterilerin büyümesini destekler ve gaz sorunlarını azaltabilir.
Biberon Önerileri:
1. Dr. Brown's Biberon: Dr. Brown's biberonları, özel tasarım uç ve havalandırma sistemi sayesinde gazı azaltmaya yardımcı olur.
2. Medela Biberon: Medela biberonları da gaz oluşumunu minimize eden tasarımlara sahiptir.
Ek Öneriler:
- Bebeğinizi dik pozisyonda besleyin.
- Beslenme sırasında ve sonrasında bebeğinizin gazını çıkarmaya özen gösterin.
- Mama değiştirirken bebeğinizin tepkilerini izleyin ve uygun olanı bulun.
Umarım bu öneriler yardımcı olur!
6 aylık bebeğinizi düşünerek gaz yapmayan mama ve biberon önerileri veriyim.
Mama Önerileri:
1. Bebek Mamaları:
- Aptamil: Sindirim sistemi hassas bebekler için formüle edilmiştir.
- Nutricia: Gaz yapmayan mamalar arasında yer alır.
- Nestle Lactogen: Sindirimi kolaylaştıran özelliklere sahiptir.
2. Prebiyotik İçerikli Mamalar: Prebiyotik içeren mamalar, bağırsaklardaki faydalı bakterilerin büyümesini destekler ve gaz sorunlarını azaltabilir.
Biberon Önerileri:
1. Dr. Brown's Biberon: Dr. Brown's biberonları, özel tasarım uç ve havalandırma sistemi sayesinde gazı azaltmaya yardımcı olur.
2. Medela Biberon: Medela biberonları da gaz oluşumunu minimize eden tasarımlara sahiptir.
Ek Öneriler:
- Bebeğinizi dik pozisyonda besleyin.
- Beslenme sırasında ve sonrasında bebeğinizin gazını çıkarmaya özen gösterin.
- Mama değiştirirken bebeğinizin tepkilerini izleyin ve uygun olanı bulun.
Umarım bu öneriler yardımcı olur!
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...