Mama Sandalyesi mi Yoksa Mama Oturağı mı?

701 görüntüleme
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 03:57
Merhabalar. Bebeğim 4ay 10günlük. Doktorun önerisiyle destekli oturmalara başladık. Ek gıdaya da 6. ayda geçeceğiz ama yavaştan eksikleri tamamlamak istiyorum.

Mama sandalyesi olarak özelikle temizlik ve kolaylık açısından İkea'nın basit modelleri hoşuma gidiyor, onu almak istiyorum. Ancak bir sorum var. Mama sandalyesi almak mı daha mantıklı yoksa babyjem ya da babyplus'taki gibi mama oturağı mı? İkisini de denemiş annelerin yorumlarını özellikle merak ediyorum. Sizler ne kullanıyorsunuz bunları da yazarsanız sevinirim.

Bir de benim kızım şimdiden 7 kiloyu geçti ve baya da hareketli bir bebek. Ek gıdaya başlarken 8.5 kg falan olur diye tahmin ediyorum. İkea'nın sandalyesi sağlam mıdır? Güvenlik açısından da memnun musunuz? Ya da önerebileceğiniz başka sandalyeler var mı?
👩🏻‍🍼Serap B. .

Serap B. ..

Premium Üye
7 Ağustos 2026 04:29
2,5 yaş erkek bebesi annesi olarak bildiriyorum 😃 Ikea antilop candır max 3 yaşa kadar kullanımı var zaten sadece onda sakince oturuyor oturaklardan bizde kullandık ama ayaklarından destek alarak kendisini geri atabilir atıyordu oğlum. Zaten gittiğiniz çoğu restoranda Ikea çıkacak karşınıza. Çok hafif kullanımı temizliği kolay. Ben bazen duşunu bile onda aldırıyordum. Küvete sığmıyor oturaklarda sıkıntılı rahatça kullandık. Hâlâ kullanıyoruz tatillerde vs hep yanımızda. Ama bir önerim olur her ihtimale karşı chicco pocket modeli mama sandalyesi var onu her sandalyeye bağlayabiliyorsunuz bazı restoranlarda yâda misafirlikler için çok kullanışlı. İkisi fav önerimdir. Sağlıkla kalın. 🌸
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 04:42
👩🏻🍼Serap Bülbül
2,5 yaş erkek bebesi annesi olarak bildiriyorum 😃 Ikea antilop candır max 3 yaşa kadar kullanımı var zaten sadece onda sakince oturuyor oturaklardan bizde kullandık ama ayaklarından destek alarak kendisini geri atabilir atıyordu oğlum. Zaten gittiğiniz çoğu restoranda Ikea çıkacak karşınıza. Çok hafif kullanımı temizliği kolay. Ben bazen duşunu bile onda aldırıyordum. Küvete sığmıyor oturaklarda sıkıntılı rahatça kullandık. Hâlâ kullanıyoruz tatillerde vs hep yanımızda. Ama bir önerim olur her ihtimale karşı chicco pocket modeli mama sandalyesi var onu her sandalyeye bağlayabiliyorsunuz bazı restoranlarda yâda misafirlikler için çok kullanışlı. İkisi fav önerimdir. Sağlıkla kalın. 🌸
teşekkür ederim yorumunuz için 
C

Ceyda Ü.

7 Ağustos 2026 10:52
Merhaba ikisini de deneyimledim ve ikeanın basit modelleri daha iyi hem temizlik açısından hemde kolay çıkıyor takılıyor. Bende oturak olarak babyjem vardı 10 aydan sonra kullanamadım çünkü masasını açmayı öğrendi pek güvenli olmadı.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 10:56
Ceyda Ünlü
Merhaba ikisini de deneyimledim ve ikeanın basit modelleri daha iyi hem temizlik açısından hemde kolay çıkıyor takılıyor. Bende oturak olarak babyjem vardı 10 aydan sonra kullanamadım çünkü masasını açmayı öğrendi pek güvenli olmadı.
teşekkür ederim yorumunuz için. direk ikea oturtsam sıkıntı yaşamam sanırım diye düşünmeye başladım. diğer türlü ekstra maliyet bir de ve çok kullanılmıyor sanırım
C

Ceyda Ü.

7 Ağustos 2026 11:01
Duygu Bayık Biçer
teşekkür ederim yorumunuz için. direk ikea oturtsam sıkıntı yaşamam sanırım diye düşünmeye başladım. diğer türlü ekstra maliyet bir de ve çok kullanılmıyor sanırım
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum içerisinde oturak minderi ve sırt için destekleyici vardı öyle hatırlıyorum bir de ekstradan ayaklarını koyabilmesi için bir ayaklık alırsanız çok iyi olur o içerisinde gelmiyor. Aparatlar ayrıca ebebek'te satılıyor diye hatırlıyorum onu almanız önemli bacak kaslarında aşilin kısa kalmaması için öneriyorlar.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 11:04
Ceyda Ünlü
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum içerisinde oturak minderi ve sırt için destekleyici vardı öyle hatırlıyorum bir de ekstradan ayaklarını koyabilmesi için bir ayaklık alırsanız çok iyi olur o içerisinde gelmiyor. Aparatlar ayrıca ebebek'te satılıyor diye hatırlıyorum onu almanız önemli bacak kaslarında aşilin kısa kalmaması için öneriyorlar.
çok çok teşekkür ederim 殺
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir