Mama Sandalyesi

170 görüntüleme
Ö

Özlem A.

17 Haziran 2025 09:18
Hocam öncelikle uygulama resmen kafamdaki tüm sorulara yanıt bulabileceğim bir yer çok başarılı her anneye katkı sağlayabileceğini düşünüyorum bize katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler🙏
146 günlük bebek mama sandalyesinde oturabilir mi bir sakıncası var mı?
B

Burçin Z.

17 Haziran 2025 09:36
Biz 5 aylıkken doktor tavsiyesi ile ek gıdaya geçtik oturuyordu o zaman sanırım sizin bebeğinizde 5 aya yakın o aylarda destekli oturabiliyor diye biliyorum
Ö

Özlem A.

17 Haziran 2025 09:42
Teşekkür ederim sadece yemek yedirirken mı oturtuyordunuz yani kısa süreli oturmalar mı yapıyordunuz yoksa sınır yok muydu
B

Burçin Z.

17 Haziran 2025 09:43
Doktorumuz muayene sırasında oturmasına bakmıştı süresiz oturtabilirsin artık demişti ama koltuk ve yatakta oturtmak yok demişti ben süresiz oturtuyordum çok işimi görüyordu çünkü önüne oyuncak koyup işimi çok rahat bir şekilde yapabiliyordum
N

Nil Y.

18 Haziran 2025 21:17
1. Baş ve Boyun Kontrolü (en önemli kriter)
• Bebek başını dik tutabiliyor ve sabit tutabiliyorsa, mama sandalyesine oturmaya başlayabilir.
• Genellikle 4-6 ay civarında baş ve boyun kasları bu kontrolü sağlar.

2. Desteksiz Oturabilme Yetisi
• Bebek kendi başına oturabiliyorsa ya da çok az destekle dik durabiliyorsa, mama sandalyesi kullanımı uygundur.
• Bu genellikle 6. aydan sonra olur.

3. Omurga Gelişimi
• Bebek uzun süre dik pozisyonda kalabiliyorsa ve omurgası eğilmiyorsa, sandalye kullanımı daha güvenli olur.

4. Sandalyenin Güvenlik Donanımları
• 5 nokta kemer sistemi veya en azından bel ve bacakları sabitleyen emniyet kemeri bulunmalı.
• Sandalye stabil ve devrilmeye karşı dayanıklı olmalı.

5. Mama Sandalyesinin Duruş Desteği
• İlk kullanımlarda sırtı tam destekleyen, yumuşak minderli bir model tercih edilmelidir.
• Gerekirse baş/yan destek sağlayan ekstra yastıklar eklenebilir.

Ve ayaklarının boşta sallanmaması gerektiğini belirtiyor hocamız.

Mama sandalyesinde yanında bir yetişkin gözetiminde oturması gerektiğini unutmayalım 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir