Mama Saat Aralığı???
84 görüntüleme
İ
İlkin D.
26 Aralık 2025 09:02
Merhabalar kızım 3 ay 16 günlük. Meme+mama beslemesi yapıyorum. Mamadan önce ve mamadan genellikle 1 saat sonra meme veriyorum ama bu miktar az veya çok olabiliyor memede bilemiyorum ama genelde yüksek miktarlar olmuyor. Bazen hatta mamadan sonra meme hiç vermiyorum.Genellikle de hatta neredeyse hep 3-3.5 saat arayla 90 ml mama veriyorum.
Sorum şudur; Mamadan sonra özümsemesi,sindirimi hemen olmuyor. Ve doğal olarak gaz vs… 4 saate mi çıkarsam mama aralığını diye düşünüyorum o zaman günlük ml düşüyor. Gece uykuda mama hiç vermiyorum uykudan önce veriyorum. Sabahta güne dolu meme ile başladığım için 8-9 da ilk mamasını yiyor. Bu durumu yaşayan ve 4 saatte bir besleyen var mı bu aylarda????
Sorum şudur; Mamadan sonra özümsemesi,sindirimi hemen olmuyor. Ve doğal olarak gaz vs… 4 saate mi çıkarsam mama aralığını diye düşünüyorum o zaman günlük ml düşüyor. Gece uykuda mama hiç vermiyorum uykudan önce veriyorum. Sabahta güne dolu meme ile başladığım için 8-9 da ilk mamasını yiyor. Bu durumu yaşayan ve 4 saatte bir besleyen var mı bu aylarda????
M
Mihriban Y.
28 Aralık 2025 21:40
Bebeğim3,5 4 aylıkken akşam 8 de uyuyordu mamasını içip 1-2 gibi bir daha kalkıp veriyordum uyanmasını beklemeden bazen 5 de uyanıyordu mama içmeye ama genellikle gece içtiği sütle sabah güzel bir şekilde uyanıyordu. Gün içinde ise 4 saate bi veriyordum bazen içmiyordu ısrar etmiyordum red yaşamamak için ama 5 saati geçmiyordu gün içerisinde, ayriyeten ben ek gıdaya da başlamıştım ek gıda diye mama vermemezlik yapmıyorum ama zaten huysuzluğundan anlıyorum istediğini. bebeğimin gelişimi için mamadan ziyade uyku önemli bence ve gelişimide gayet iyi şu an 6 aylık kilo alımı ayına göre fazla bile diyebilirim.
İ
İlkin D.
29 Aralık 2025 03:50
Çok teşekkür ederim Mihriban Hanım