Mama Reddi
167 görüntüleme
G
Gizem
8 Haziran 2026 07:51
Merhabalar bebeğim 5 aylık sadece gece biberondan uyurken içiyor gündüzleri mamayı kaşıkla veriyordum artık ağzında tutuyor içmiyor sütüm yok kapacağımı bilmiyorum çok yoruldum var mı aynı durumda olan kaç aydır böyleyiz geçmeyecek ben ümidimi kestim ve çok yorgunum
G
Gülüş ..
8 Haziran 2026 08:04
Yalnız değilsin 2,5 aydan beri yaşıyoruz bu durumu artık yoruldum vallahi 4 ay 20 günlüğüz saatlerce aç kalsa ağlamaz gibi içse de ağız göz oynata oynata 60 cc içip bırakıyor uyku da vermeye çalışıyorum cidden çok zor epey oldu bizim neden istemiyor onu da bilmiyorum
G
Gizem
8 Haziran 2026 08:05
Of valla yoruldum tükendim artık ya dışarı çıksam aç aç gezcek kaşıkla döke saça olmuyor ek gıdaya geçirdim yeni şimdi ama doktor mama içmezse kilo almaz mama öncelik dedi çaresizim ya
N
Nurdan ..
Premium Üye
8 Haziran 2026 08:29
Pirinç unu ile mama hazırlasanız
G
Gizem
8 Haziran 2026 08:32
Onu duymadım hiç beş buçuk aylık bebeğe hazırlasam olur mu peki
O
Ozlem
8 Haziran 2026 08:36
Mamayı değiştirmeyi denediniz mi ? Benim kızımda öyleydi uykusunda besledim bir süre hep. Sesli ışıklı oyuncağınız varsa onu göstererek içirebilirsinizdenemediyseniz belki işe yarar
G
Gülşah S.
Premium Üye
8 Haziran 2026 08:37
Onu duymadım hiç beş buçuk aylık bebeğe hazırlasam olur mu peki
Muhtemelen tadı artık değişik gelmiş olabilir. Başka şey vardır ondan mamayı içmiyordur asıl nedeni bulmak önemli aslında
.
.....
8 Haziran 2026 08:38
Bir yaşına kadar bebekler mutlaka mamaya da anne sütü almaları gerekiyor sıvı kaybı olmasın vücutlarında eğer mama ya da anne sütü içmezlerse kabız olabilirler biz de 5 ayda mama reddine başladık hiçbir şekilde düzelmedi şu an 7 aylığı bebeğim her uykuya yattığında uykuya daldığı anda babasını hazırlayıp başını ağzına yastık koyup ağzına biberon veriyorum o da Emme refleksiyle mamasını içiyor bu ara onuda içemez oldu ama siz de bu yöntem deneyebilirsiniz
G
Gizem
8 Haziran 2026 08:52
Mamayı değiştirmeyi denediniz mi ? Benim kızımda öyleydi uykusunda besledim bir süre hep. Sesli ışıklı oyuncağınız varsa onu göstererek içirebilirsinizdenemediyseniz belki işe yarar
G
Gizem
8 Haziran 2026 08:52
Pirinç unu ile mama hazırlama evelden annemlerin yaptığı birşeymiş. Yokmuş o zamanlar. Pirinç ununun bebeğe hiç bir vitamini vs olmaz ama sadece midesini şişirir. Mama içerken bu şekilde olmuyor.
Muhtemelen tadı artık değişik gelmiş olabilir. Başka şey vardır ondan mamayı içmiyordur asıl nedeni bulmak önemli aslında
G
Gizem
8 Haziran 2026 08:53
Bir yaşına kadar bebekler mutlaka mamaya da anne sütü almaları gerekiyor sıvı kaybı olmasın vücutlarında eğer mama ya da anne sütü içmezlerse kabız olabilirler biz de 5 ayda mama reddine başladık hiçbir şekilde düzelmedi şu an 7 aylığı bebeğim her uykuya yattığında uykuya daldığı anda babasını hazırlayıp başını ağzına yastık koyup ağzına biberon veriyorum o da Emme refleksiyle mamasını içiyor bu ara onuda içemez oldu ama siz de bu yöntem deneyebilirsiniz
G
Gülşah S.
Premium Üye
8 Haziran 2026 08:57
Bulamadım sanırım ben
O
Ozlem
8 Haziran 2026 09:47
Denedim hepsini mamayı da değiştirdim şekerli olanları denedim tadını sevsin diye çaresizlikten ama mamayla alakalı değil sorun bizce bence iştahsız bebek mesela gece 3 de içti en son sabah 8 de asla içmiyo aç olması lazım değil mi
G
Gizem
8 Haziran 2026 10:39
Doğduğundan beri mi bu şekilde iştahsız sizin deyiminizle? Yoksa birşey oldu hasta vs ondan sonra mı içmemeye başladı mamayı
G
Gizem
8 Haziran 2026 10:39
Bana görede aç olması lazım ama kızımda öyleydi içmezdi emmezdi uyku saatini beklerdim. O kadar saat içmeyip ağlamazdı mesela. Keyfide yerinde olurdu.
G
Gülşah S.
Premium Üye
8 Haziran 2026 10:45
Hayır 2 aylıkken meme reddi oldu sonra mama vermeye çalıştık asla istemedi böyle oldu
G
Gizem
8 Haziran 2026 11:00
Anladım Gizem hanım. Kilo alımı vs nasıl peki
.
.....
8 Haziran 2026 11:00
Bende öyle yapıyorum şimdi
Yükleniyor...