Mama Önerisi Süt Artırma İdrarda Azalma ve Demir Takviyesi
138 görüntüleme
S
Semanur G. K.
9 Temmuz 2025 09:21
5.5 aylık oğlum iki aydır doktor önerisiyle mama başladık 6 ay dolduktan sonra 2 numaraya geçmeli miyiz başka bi doktor önerisi geçilmemesi yönünde, ayrıca bu aralar iştahsız hazırladığım hiçbir mamayı tam bitirmiyor ama zorlamıyorum ek gıdaya tadımlarla başladık. Bezleri hep çişli ama miktar biraz az geliyor bana daha önce daha dolu dolu alıyordum. Bir de mama kullanırken ekstra demir takviyesine gerek var mı?
Süt artırmak içinde bir sürü şey denedim ama olmadı power pumping, çaylar, gece sağımları ama 40 cc den fazla süt sağamıyorum başka ne yapabilirim tekli pompa ile ideal bir power pumping nasıl yapılır
Süt artırmak içinde bir sürü şey denedim ama olmadı power pumping, çaylar, gece sağımları ama 40 cc den fazla süt sağamıyorum başka ne yapabilirim tekli pompa ile ideal bir power pumping nasıl yapılır

Berna Ç.
9 Temmuz 2025 10:34
Benimde sütüm yoktu dengeli beslenme me rağmen gelmiyordu hatta tek göğüsümde süt de kesilmişti sağlık ocağına gittim tahlil yaptırdım kan ilaçları verdi ondan sonra düzenli sağımlar la arttı sütüm isterseniz siz de tahlil yaptırın kendinize devlet hastanelerinin laktasyon polikinlikleri var orda da süt için anneye ilgileniyorlar
S
Semanur G. K.
9 Temmuz 2025 11:04
Teşekkür ederim, nasıl sağım yaptınız peki düzeniniz nasıldı bende bi hafta denedim ama aşırı yorucuydu 1.5 saat pompa 1.5 saat dinleme vardı daha tolere edilebilir bi sağım önerisi arıyorum

Berna Ç.
9 Temmuz 2025 13:03
Evet çok yorucu birebir düzenli yapamadım bebeğimi emdirdikten sonra sağım yaptım genelde böyle yapınca acıkacağı zmana kadar süt birikiyordu biberona çok alıştırmadım çünki biberon kullanınca da sadece sağımda yeterli süt alamıyodum tabi bir anda olmuyo yavaş yavaş artıyo benimde bebeğim şu an 4aylık biz mama kulanamadığımız için vakit buldukça kendimi iyi hissetikçe sağdım
H
Halime Y.
9 Temmuz 2025 13:16
Power pumping i cok sık uygulamanız da doğru değil. Esasında emzirdikten sonra fırsat buldukça bes on dk uyarı sağımları yaparsanız beyninize bebeğin hala emdiğini ve süt üretmesi gerektiği sinyalini yollamış olursunuz böylesi cok daha faydalı. Sağımla 40 cc çıkıyor ise emin olun bebeğin emmesi çok daha kuvvetli ve daha fazla süt alıyordur :) Tadım sürecinde olan bebeklerin esas öğünü süttür ikisini dengeli ilerletmelisiniz. Bebeğiniz tadımlarla doyuyor olabilir. Çişli bez miktarındaki azalma da havaların ısınmasından kaynaklı vücuttaki sıvının bir kısmını ter yoluyla attığından olabilir. Eğer koyu renk veya kırmızı değilse cok endişe etmeyin.
S
Semanur G. K.
9 Temmuz 2025 16:25
Teşekkür ederim
U
Ukbanur E.
10 Temmuz 2025 20:19
Bol sıvı almaya çalışın kafanızı dağıtmaya düşünmemeye çalışın sağım yaparken ne kadar süt geldiğine bakmayın sık sağım yapmayın sıcak uygulama ,masaj yapabilirsiniz ve en önemlisi dinlenmeye çalışın pes etmeyin 🥰
G
Gülbahar T.
10 Temmuz 2025 20:30
Benim bebeğimde 5 aylık kilo alımı yavaşlamış mama verin dedi ama hiçbir şekilde içmiyor ağzını yumuyor içmiyor ağlıyor aptamil almıştık öneriniz var mı:/
U
Ukbanur E.
11 Temmuz 2025 09:00
Gülbahar hanım mamayı biberon yüzünden reddediyor olabilir mi ? Başka yollarla vermeyi deneyin