Mama Ölçüsü

204 görüntüleme
Ö

Özge Ş.

Premium Üye
12 Ağustos 2026 11:55
Arkadaşlar, benim bebekler 37+5 te doğdular bugün 1 ay 9 gün oldular. Eğer 40 haftada doğsalardı bugün 3 haftalık olacaklardı. Biz mama ml ayarlarken onları 3 haftalık olarak mı düşüneceğiz yoksa 1 ay 9 günlük mü? Mama ölçüsünü ayarlayamadığımız için mi bebeğimiz kusuyor anlamadım. İkiz bebeklerim. Biri çok kusarken diğeri kusmuyor
Duygu B. B.

Duygu B. B.

12 Ağustos 2026 12:16
Merhaba. Ne kadar mama veriyorsunuz? Toplamda verdiğiniz ml önemli yani günde kaç ml alıyorlar? Bir de ilk 3 4 ayda fizyolojik reflü olur bebeklerin neredeyse tamamında. Belki mamayı bölerek vermeniz gerekiyordur. 3 saatte bir 60 ml yerine 1.5 saatte bir 30 ml vermek gibi. Geceleri değil ama gündüzleri böyle yapabilirsiniz. Bir de bebekler fabrika gibi olmuyor mesela çok işedi, çok gaz çıkardı, çok ağladı, kaka yaptı o zaman yeni beslesek bilr biraz takviye vermek lazım. Yenidoğan dönemi için mama = enerji demek. Vücuttan çıkan enerji kadar yerine yenisi konması lazım.
Ö

Özge Ş.

Premium Üye
12 Ağustos 2026 12:27
2 saatte acıkıyorlar çok dakikler. 5.20 geçe yediyse 7.20 geçe istiyor gece kalkmalarımız 2 saatte 1.

90 ml yiyorlar artık 60 ile doymuyorlar ve 60 versek ingaa diye ağlıyor ikiside. Biri kusmuyor gaz sorunu yok hiç yer yatar. Diğeri 90 ml in 20 ml ni kusuyor. Ve artı gazlı. Mamayı kesmek istiyoruz ama mümkün görünmüyor
Duygu B. B.

Duygu B. B.

12 Ağustos 2026 12:33
Özge Şahal
2 saatte acıkıyorlar çok dakikler. 5.20 geçe yediyse 7.20 geçe istiyor gece kalkmalarımız 2 saatte 1.

90 ml yiyorlar artık 60 ile doymuyorlar ve 60 versek ingaa diye ağlıyor ikiside. Biri kusmuyor gaz sorunu yok hiç yer yatar. Diğeri 90 ml in 20 ml ni kusuyor. Ve artı gazlı. Mamayı kesmek istiyoruz ama mümkün görünmüyor
ıngaa diye ağlamalarının sebebi açlık dışında başka şeyler de olabilir. 2-3 saat normal bir aralık. Ben emzirip üzerine 60 ml veriyordum o dönemlerde. Şimdi bazen 60 bazen 90. Her öğünde 90-90 gitmek yerine bazen 60-70 bazen 80-90. Ve çok miktarda veriyorsanız onu 2ye bölün. 90 mesela birazını içsin o arada gaz çıkarın, 10 15 hatta 20 dk sonra kalanını verin. Mamanın tamamen sindirilmrsi çünkü 3 4 saati buluyor. Gaz sorunu olabilir, her beslenme öncesi açken karın masajı ve bisiklet hareketi (kalçaya dikkat ederek) yapın, beslenme sonrası da gazını çıkarın. Birinin belki toleransı daha düşük olabilir mamaya karşı. Mümkün mertebe beslendikten sonra 20 dk falan dik tutmaya çalışın, karın böylesine bastırmayın. Klasik önerilere dikkat etmenize rağmen sorun oluyorsa belki doktor tavsiyesi almak iyi gelebilir. Altından alerji de çıkabilir çünkü. O yüzden her şeye dikkat edin ve bir süre gözlemleyin
Ö

Özge Ş.

Premium Üye
13 Ağustos 2026 08:22
Duygu Bayık Biçer
ıngaa diye ağlamalarının sebebi açlık dışında başka şeyler de olabilir. 2-3 saat normal bir aralık. Ben emzirip üzerine 60 ml veriyordum o dönemlerde. Şimdi bazen 60 bazen 90. Her öğünde 90-90 gitmek yerine bazen 60-70 bazen 80-90. Ve çok miktarda veriyorsanız onu 2ye bölün. 90 mesela birazını içsin o arada gaz çıkarın, 10 15 hatta 20 dk sonra kalanını verin. Mamanın tamamen sindirilmrsi çünkü 3 4 saati buluyor. Gaz sorunu olabilir, her beslenme öncesi açken karın masajı ve bisiklet hareketi (kalçaya dikkat ederek) yapın, beslenme sonrası da gazını çıkarın. Birinin belki toleransı daha düşük olabilir mamaya karşı. Mümkün mertebe beslendikten sonra 20 dk falan dik tutmaya çalışın, karın böylesine bastırmayın. Klasik önerilere dikkat etmenize rağmen sorun oluyorsa belki doktor tavsiyesi almak iyi gelebilir. Altından alerji de çıkabilir çünkü. O yüzden her şeye dikkat edin ve bir süre gözlemleyin
Değerli tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim uygulayacağım
Duygu B. B.

Duygu B. B.

13 Ağustos 2026 08:46
Özge Şahal
Değerli tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim uygulayacağım
ikiz bebek sahibi olmak çok güzel ama bir o kadar da zor. kuzenimin de bebekleri ikizdi. benim kızım da 4.5 aylık oldu ve hatırladığım kadarıyla en zor geçen kısımlar sanırım ilk 2-3 aydı. çünkü her şey o dönemde görev gibi geliyor uyandır, besle, uyut, yıka, bez değiştir vs. ama sonra biraz büyüyüp de yavaş yavaş bebekler size tepki vermeye başladıkça zorluklar daha da katlanır hale geliyor ve çok zevkli olmaya başlıyor :) o yüzden canınızı sıkmayın olur mu? hepsi geçecek ve bolca güzel anı biriktirmeye çalışın :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir