Mama Miktarı
67 görüntüleme
G
Gamze A. ..
4 Ağustos 2025 08:27
Bebeğim 5ay 20 günlük normalde 3 saatte bir 120cc gece bi iki kere 90 ya da 100cc veriyordum özellikle bir kaç gündür iştahsızlık, mama reddi var biberon ağzına değdiği an çığlık kıyamet 5 saatte bile 90cc içiyor gece uykusunda vermeye çalıştığımda ise ağlıyor bazende 60cc içiyor acaba artık fazla mı geliyor ben mi abartıyorum normalde günlük ne kadar mama içmesi gerekiyor
B
Beyza B.
4 Ağustos 2025 08:29
5. Aydan sonra bebeğim 210 cc içmeye başladı. Bi diş ağrısı vs varsa ondan reddediyor olabilir yeterli gelip gelmediğini anlamanız için çişli bez sayınızı kontrol etmenizi öneririm
G
Gamze A. ..
4 Ağustos 2025 08:45
Kaç saatte bir veriyodunuz
B
Büşra T.
4 Ağustos 2025 08:54
Gece uykusunda siz mi uyandırıp veriyorsunuz kendi mi uyanıyor

Ayşenur E. ..
4 Ağustos 2025 08:56
Dişleri çıkacak annesi merak etme geçecek ellerini sürekli kulağına da götürüyorsa bilki diş sancısı. Salya artışı olmuştur mutlaka. Geceleri daha çok huzursuz olurlar ve çığlık atar gibi uyanabiliyorlar. Diş çıkarma dönemlerinde bebeklerimizin iştahları kesiliyor çünkü ağrıları oluyorlar böylelikle biberon reddi başlıyor. İstemiyorsa o an vermeyin 10 dakika sonra tekrar deneyin yine istemezse 30 dakika sonra elbet içecektir az da olsa içmesi iyidir. Diş çıkarma döneminde sıcak ya da ılık şeyler bebeklerin damaklarını rahatsız ediyor. Emziriyorsanız da bu dönemde memeye daha çok düşkün oluyorlar meme bebekleri rahatlatıyor. Kriz anında damaklarına parmaklarınızla masaj yapın mutlaka eller temiz olmalı. Sulu diş kaşıyıcı alıp buzdolabında bekletip soğuduktan sonra bebeğinize verin. Ya da sulu diş kaşıyıcısı yok ise normal bir bez ya da ağız mendili sulu olmayacak şekilde ıslaltıo buzdolabında da soğutabilirsiniz. Başka bir yöntem ise dr ile görüşüp sizin için en uygun olanı söyler zaten.
S
Sümeyye Y.
4 Ağustos 2025 08:56
210 cc fazla bence her bebek farklıdır bizde 90-100 veriyoruz