Mama Markası
153 görüntüleme

Melek M.
5 Kasım 2025 20:55
Prematüre bebeğim var. Uzundönem yoğun bakımda yattığı için mamayla besleniyor.normalde aptamil kullanıyoruz ama bugün birisi golden goat çok iyi falan dedi. Kullanan var mı? Ne farkı var

Azer ..
5 Kasım 2025 21:06
Merhaba,benım bebegım 4 ay 23 günlük tek meme emziriyorum diğerini de sağarak veriyorum.Doymadığını anladığım anlar günde sadece bır kere veriyorum.Ben eczacıma danışarak aldım.Golden goat tat olarak anne sütüne en yakın formülde bır mama olarak biliniyor.Keçi sütlü bir mama ve şeker oranı çok az.Aptamıl ise tam bir şeker bombası,eczacım en son önereceğim mama aptamil dedı yüksek seker sebebiyle.Yani kısacası çok kısıtlı kullanıyorum ama azda olsa bir düşüncemi paylaşmak istedim.

Melek M.
5 Kasım 2025 21:07
Teşekkürler🌸
G
Güler Ç. D.
5 Kasım 2025 21:14
Bizde ilk doğduğu zamanlar golden goat kullandık kabızlık yaptığı için hipp markaya devam ettik

İlsu O. K.
5 Kasım 2025 21:21
Melek Hanım tekrar merhaba; bebeğinize kavuşmanıza çok sevindim. Sağlıkla güzellikle büyüsün zaman çok hızlı geçiyor düzeltilmiş 6 aylık oldu oğlum ☺ Laktoz alerjisi gibi bir durumu vardı sanırım en son bebeğinizin öyle hatırlıyorum eğer devam ediyorsa ki etmiyorsada eczacıdan ziyade çocuk doktorunuzla görüşüp marka değişimi yapmanızı tavsiye ederim. Premlerde bağırsak sistemi zamanımda doğanlara göre biraz daha hassas ilerleyebiliyor. Biz yoğun bakımda doktorumuz aptamil anne sütü zenginleştirici ve mamasını kullanıyoruz dediği için hiç değiştirmedik. Zaten bağırsak sorunumuz vardı riske giremedik. Fakat bir üst numaraya geçerken bile yaklaşık 4-5 günlük bir bağırsak sorunu oldu genelde değişimler ve bir üst numaraya geçişlerde kaka da değişimler olabiliyor. Hala aynı markayı kullanıyoruz açıkcası biz memnunuz eğer sizinde sorununuz yoksa hiç değiştirmeyin derim 🙏🏻

Melek M.
5 Kasım 2025 21:24
İlsu hanım merhaba. Tekrar bir tahlil verdik alerjisi yokmuş aptamil önerdi. Ben de mama değişimi yapmaktan korkuyorum açıkçası ama her kafadan bir ses çıkıyor ister istemez kafam karışıyor. Şahsen değiştirmek istemedim istemiyorum da. Dediğiniz gibi çok hassas bir bağırsağı var evre 1 NEK olmuştu zaten
İ
İ.E.
5 Kasım 2025 21:36
Golden goat keci sutunden elde ediliyor. Inek sutune karsi duyarli olan bebekler genelde bu mamayla sindirimi daha kolay yapiyor. Tadini her bebek sevmeyebiliyor sadece. Aptamilde seker var yorumuna benim de bir yorumum var. Aptamilin icinde kesinlikle ilave seker yoktur. Zaten formul bilesenlerine bakarsaniz bunu net bir sekilde gorebilirsiniz. Mama iceriginde karbonhidratlar kisminda gordugunuz seker laktozdur yani anne sutunde oldugu gibi sut sekeridir. Bu asli olmayan bilgiyi pek cok kez duydum ve ozellikle derinlemesine arastirdim. O yuzden gonul rahatligiyla bunu soyleyebiliyorum. Ama bebeginiz premature ise mama degistirmeden once doktorunuza danismanizi oneririm. Normalde zaten mama degisimi kabizlik gibi risk tasiyorken sizin bebeginizde baska etkiler yaratabilir.
B
Burcu S. ..
6 Kasım 2025 05:33
Ben de bebeğim 2 aylıkken Golden goats kullanmıştım bebeğim de kabızlık yaptı ondan sonra ipe geçtik hipp de çok hafif bir mama

İlsu O. K.
12 Kasım 2025 00:44
Melek hanım tekrar merhaba; çok sevindim iyi olmasına 🙏🏻🧿 bizimde 1 evre nekti ciddi karın şişmeleri olurdu. Sindirim sistemi için probiyorik desteği aldı hastanede ve sonrasında geçen ay artık bırakalım dedi doktorumuz. Tadımlarada geçince biraz ortalık karıştı bağırsaklarda. Dilerim sizde sağlıkla o evrelere gelirsiniz.🥲açıkcası prematüre olduğu için size tek tavsiyem sağlık ve beslenme konularında sadece çocuk doktorunuzu dinleyin. Malesef herkesin bir fikri var. Prematüreler için ilk 1-2 yıl çok önemli gelişimsel olarak. Beslenme zorlukları ve büyüme zorlukları olabiliyor. Olmayadabilir tabi. Bebek büyütmek zaten zahmetli bu bebeklerde büyütmek daha da endişeli ve zahmetli bir süreç. Bu yüzden bebeğinizin kilo alımı beklendiği gibi ise ve herhangi bir sorun yaşamıyorsanız değiştirmeyin derim. Değişim yaparsanızda ishal, kusma, döküntü, kabızlık durumlarını takip edin 🙏🏻

Melek M.
12 Kasım 2025 09:22
Şahsen değiştirmeyi düşünmüyordum emin olmak için yazmıştım.herkes de benimle hemfikir olduğu için değiştirmeyeceğim. Dediğiniz gibi doktor takibiyle ilerlemek daha mantıklı