Mama Kullanma Konusu

220 görüntüleme
T

Tuygun T. Ö.

18 Haziran 2025 20:38
Doğum kilosu 3100 , erkek , 3 ay 15 günlük kilosu 5700 anne sütü alıyor sağıp biberon ile alıyor. 3. Haftadan sonra meme reddi oldu ve hala devam ediyor dönem dönem artıp azalıyor . Mama ile desteklemeli miyim ?
G

Gaye

19 Haziran 2025 09:40
Eğer persantiline göre gelişimi iyiyse mamaya başlamayın bence mamaya başlayınca sütünüz azalacak ve bebeğiniz için en yararlı besin anne sütü gece uyurken kendi memenizden emzirmeyi deneyin benim oğlumda meme reddi yapıyor dönem dönem şuan 3ay4 günlük bende mama vermek gibi bir hata yaptım ve sütüm çok azaldı kendime stres yaptığım için sütün daha da azaldı sonra hem emzirdim hemde sabahları power pomp yaptım çok faydasını gördüm mama başlamadan önce deneyin derim
T

Tuygun T. Ö.

19 Haziran 2025 19:06
Bende çok stres yapıyorum , emmediği için sanki hep aç gibi hissediyorum.. göremler çok zayıf diyor öyle olunca daha da etkilenıyorum sırf kilo alsın diye mama vermek istiyorum resmen
M

Melike K.

19 Haziran 2025 19:29
İlk çocuğumda sizin gibi stresliydim. İkincide de yaşadım ama tecrübelendim. Ayakta hoplaya zıplaya yürüyerek emziriyorum o zaman mecbur tutuyor. Diğer anneler gibi oturarak emzirdiğimi bilmem. Badem,ceviz,tahin, yulaf ezmesi bol tüketin dua edeceksiniz. Bir de ne zaman isterse emzirin. Bol suyu ve mümkün olduğunca uyumayı ihmal etmeyin
T

Tuygun T. Ö.

19 Haziran 2025 19:30
Bende 3 aydır emme nedir memede uyuma nedir bilmiyorum, diyorum tek gelsede memeye memede uyusa razıyım :(
M

Melike K.

19 Haziran 2025 19:30
Kuru dut, pekmez, tahin, ceviz karıştırın birer yemek kaşığı. Mutlaka günde bir kez tüketin. Sütü çok güzel yağlandırıyor.
M

Melike K.

19 Haziran 2025 19:33
Günde iki kez yulaf ezmesi, süt, kuru üzüm tükettim. Ayrıca et sevmeyen bir insanken mecburen et tükettim. Her gün.Sabahları iki yumurta ihmal etmedim. Çok şükür kilosu yerinde. Bunları mutlaka yapın. İlk çocuğumda mama verdim diye çok zorbalandım. Hassa bir konudur benim için anne sütü. O yüzden yaptıklarımı yapın derim
M

Melike K.

19 Haziran 2025 19:35
Sütünüz yağlanırsa çocuk kilo alır. Ama sık sık hoplayarak memede tutun. Emmek arz talep meselesi aynı zamanda. O emecek ki süt üretilsin. Allah hepimize kolaylık ve bol süt versin, bebeklerimiz de güzelce içsinler.
M

Melike K.

19 Haziran 2025 19:40
Bir de biberon ile değil de eds denilen emzirme destek sistemi yapın. Beslenme kataterleri var internette bulursunuz. Sağdığınız sütü 20 mL ilk enjektörlere çekin. Ucunu beslenme kataterine takın. Diğer ucunu da flaster ile memenize yapıştırın. Uç kısmı minik şekilde bebeğin ağzının içine gelecek. Kenardan olsun mümkünse.Hem emecek hem de sütünüzü içecek. Süt geldiğini düşünerek daha çok emecek.
M

Melike K.

19 Haziran 2025 19:40
İki tane emzirme danışmanı ile çalıştım. İkisinden de öğrendiğim bilgiler bunlar
T

Tuygun T. Ö.

19 Haziran 2025 19:42
Ayyyy Allah razı olsun , çok teşekkür ederim. Deneyeceğim
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

23 Haziran 2025 13:05
Merhaba, kilo alımı güzel ekstra beslemeye gerek yok ve bu durumlarda doktorunuzun önerisi ile devam etmelisiniz.
A

Aslınur Y.

23 Haziran 2025 18:36
Ay kilo konusuna takılmayın lütfen, bebek sağlıklı kilo alımı iyi, kendi mutlu olduğu sürece her bebek boğum boğum olacak değil ya. Benim bebeğimde öyle boyu bi tık uzun olduğu için daha da zayıf duruyor çok takıyodum ama bebeğim mutlu sağlıklı kof kilo olacağına böyle olsun daha iyi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir