Mama Kullanımı

173 görüntüleme
G

Gülferi

21 Mayıs 2026 13:50
Doktor mama kullanımı önerdi ama mamayı ne ile vermeliyim biberonla versem meme reddi olur mu veya kaşık mama kullanımı naaıl oluyor
Z

Zerrin A.

21 Mayıs 2026 14:00
Mama takviyesi Nasıl olmalı
G

Gülferi

21 Mayıs 2026 14:02
30 veya 60 cc günde 3-4 defa dedi doktor. Daha 16 günlüğüz kilo alımı olmadığı için başla dedi. Ama sütüm de var. Hipp marka mama aldım nasıl acaba. Kaşık biberonla mı vereyim yoksa phlips marka biberonla versem meme reddi yaşar mıyım
Ayşe K.

Ayşe K.

21 Mayıs 2026 14:03
Meme reddi yaşamak istemiyorsanız şırıngayla verin ya da emzirme destek sistemiyle verin. Kaç aylık bebeğiniz
Ayşe K.

Ayşe K.

21 Mayıs 2026 14:08
Pardon 16 günlükmüş bebeğiniz. Daha minicik. Lütfen biberon kullanmayın emzirmeye devam etmek istiyorsanız. Direk meme reddi yaşarsınız. Ben yaşadım sütüm kesildi tamamen. Biberon kullandım bilmeden. Emzirme destek sistemleri(eds) var onu kullanın. Mama dolu biberona bi ucunu diğer ucunu da göğüs ucuna yapıştırıyosunuz bebeğiniz sizi emerken hemde eds den mama alıp karnı doyuyor . Bi yandan sizi emdiği için de sütünüz de artar. Bol sütleriniz olsun
İ

İrem Ü.

21 Mayıs 2026 14:08
Sarılık döneminde kilo alımı için kaşık biberonla verdim 1 ayı doldurana kadar biberona başlamadım
G

Gülferi

21 Mayıs 2026 14:15
Tamam önerileriniz içinnteşekkür ederim 🌸
Z

Zerrin A.

21 Mayıs 2026 14:27
Bebeğim iki aylık ve göğüslerim susmuyor hiç. Sıkınca süt geliyor ama yetmiyor gibi. Mama takviyesi yapmaya başladım. Ama nasıl ilerlemem gerektiğini bilmiyorum. Stresten bişey yiyip içemiyorum artık. Bana bı akıl verin tecrübeli anneler.
Tay

Tay

21 Mayıs 2026 15:12
Bende de emzirme destekli eds kullanın anne sütü daha iyi ben mama ile büyüyorum ama keşke sütüm olsaydı yapmazdım diş dönemleri çok rahat geçiriyor anne sütü alan çocuk
Z

Zeynep N. İ.

21 Mayıs 2026 16:02
Gülferi hanım sütünüz varken emzirin lütfen, 16 günlük bebeğin zaten bir hastaneden çıkarken birde ilk haftasında kontrolü oluyor eğer sarılık ya da farklı bir durum yoksa. Kilo alımı ilk haftasında doğum kilosuna döndü, biraz olsun üstüne çıktıysa sütünüzle devam edin derim. Tabiki doktordan iyi bilemem ama, bahsettiğiniz mama miktarı 60 ml zaten onu birkere verdiğinizde doyar o çocuk, nerde kaldı sütünüz? Mastit bile olabilirsiniz emmezse. Korkutucu bir şey değil ancak illa verecekseniz mamayı en minimum düzeyde, yani 30 ml, günde en az şekilde takviye gibi düşünerek,kaşık biberonla verin, daha sık emzirin. Red yaşamazsınız fakat göğsünüzü güzel kavraması zor olabilir.
Z

Zeynep N. İ.

21 Mayıs 2026 16:06
Zerrin hanım sizde emzirin, fazlaysa sütünüzü sağın. İlerleyen dönemde bebeğin bazen hiç istemediği durumlar olabilir, atın buzluğunuza stok dursun. O zamanlarda ilaç niyetine bile kullanılır anne sütü. Neden varken mamaya başladınız? Hiçbiri sütünüzün bir damla yerini tutmaz. Stres yapmayın sütünüz ona çok güzel yetiyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir