Mama İstemiyor

164 görüntüleme
.

.....

21 Mayıs 2026 10:36
6 buçuk aylık bebeğim yaklaşık bir aydır mama yemek istemiyor onun isteğine bıraksam 6 saat 7 saat hiç içmiyor bez sayısı normal keyfi yerinde ek gıdasıni yiyor sürekli kaşık istiyor ağzına mamayı anca uykuda verebiliyorum oda 90 120 anca napicagimi bilemedim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Mayıs 2026 10:55
Bebeğin 6,5 aylık ve yaklaşık bir aydır mama yemekte isteksiz olduğu anlaşılıyor. Bez sayısı normal ve keyfi yerinde, ancak ek gıdasını kaşıkla istiyor ve ağzına mamayı ancak uykuda verebiliyorsun.

Bazı öneriler:

1. Doktorla görüş: Bebeğinin kilosunu ve boyunu kontrol ettir.
2. Mama markasını değiştirme: Farklı mama markaları denemek isteyebilirsin
3. Biberon değiştirme: Bazen biberon değişikliği işe yarayabilir.
4. Sık sık ve az miktarda besleme: 3-4 saatte bir değil, daha sık ve az miktarda mama vererek bebeğini beslemeyi dene.
5. Ek gıdayı dene: Ek gıdaya ağırlık vererek mama ihtiyacını azaltabilirsin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Yemiyor Yardım Edin
2. 9 Ay Mama Az İçiyor Ek Gıda İstiyor
3. Beslenme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Y

Yağmur A.

22 Mayıs 2026 11:24
Merhabalar benim bebeğim de öyleydi malesef 3 aylıkken mama reddine başladı sadece uyurken besleyebiliyordum. 1 yaşına kadar da süreç böyle devam etti. Şimdi 14 aylık oldu kendi başına keyifle Biberondan mamasını yiyor. Bence bu bebeklerde dönemsel olarak olabiliyor. Diş çıkaracağı zamanlar da da biberondan içmek istemiyor. Dişle de alakalı olabilir. Çok kafanıza takmayın. İçiniz rahat etmezse doktor görüşü almakta fayda var. İyi günler 😊🌸
.

.....

23 Mayıs 2026 22:28
Yağmur Akgöz
Merhabalar benim bebeğim de öyleydi malesef 3 aylıkken mama reddine başladı sadece uyurken besleyebiliyordum. 1 yaşına kadar da süreç böyle devam etti. Şimdi 14 aylık oldu kendi başına keyifle Biberondan mamasını yiyor. Bence bu bebeklerde dönemsel olarak olabiliyor. Diş çıkaracağı zamanlar da da biberondan içmek istemiyor. Dişle de alakalı olabilir. Çok kafanıza takmayın. İçiniz rahat etmezse doktor görüşü almakta fayda var. İyi günler 😊🌸
Bende uykuda veriyorum genelde üzülüyorum az içiyor susuz vitamin siz kalacak diye 
F

F U.

23 Mayıs 2026 22:52
Merhaba,

Bizde de benzer durum var. 5. Aydan beri iştahsız içiyordu. Yaklaşık 2 aydır da uykuda içiriyoruz bazen içiyor bazen içmiyor. Farklı marka mamaları denemeye başladım belki seveceği bir tat bulurum.
.

.....

24 Mayıs 2026 05:02
.....
Bende uykuda veriyorum genelde üzülüyorum az içiyor susuz vitamin siz kalacak diye 
Bizimde 5. Ayda başladı inşallah geçer
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir