Mama ile Beslenen Bebeklerde Demir Takviyesi
580 görüntüleme
E
Elife
22 Şubat 2026 17:09
@Osman Gönülal merhabalar hocam içeriğinde Demir bulunan ve sadece mama ile beslenen bebeklerde demir takviyesi gerekmeyebilir görüşünüz hala geçerli mi
H
Havin
22 Şubat 2026 23:26
Benim arkadaşım bebesi alerji imiş tabi once bilmiyorlar normal mama kullanıyorlar 7. Ayda alerji mamasina geçmişler 12. Ayda yapılan tahlilde demir düşük cikmis şuan 16 aylik demiri düşük ilaç kullanıyorlar

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
26 Şubat 2026 20:50
Evet geçerli. 600-700 ml üstü alıyorsun sorun yok diyoruz. Gene de verilen miktarlar çok az olduğu için kullansanız da sorun olmaz ve fazlası kaka ile dışarı atılır.
S
Seda D.
3 Mart 2026 00:10
Hocam lütfen görün kızım 1 yaşında öksürük grip yok ama ateş var 38 bazen 39 oluyo bugün başladı dişten supehlenebilrmiyim evde ne yapmam gerek
M
Merve B.
25 Mart 2026 20:12
Hocam bebeğim 4.100 gram doğdu sadece anne sütü alıyor şu an yedi ay olmamıza üç günümüz kaldı mama denedim hiç bir şekilde almak istemedi. Güncel kilosu 7.8 boyu 70 cm baş çevresi 45 cm . Doktorumuz kilosu geri mama başla dedi şu an sadece ek gıda tadimlarini yaptırıyorum
T
Tülay Ö.
27 Mart 2026 08:22
Hocam bebeğim 4 aylik alerji restleri negatif ama belirtiler alerjik gürültülü kaka yesil mukuslu pütürlü kaka her dışkıda mukus var gaz damlası kullanmadan bir günü geciremiyor olduğu yerde boğuluyor emerken genzine kaciyor süt Tazzik olmadığı halde dışkıda yağ pozitif çıktı inler gibi ikiniyor 3 hafta diyet yaptım süt ürünü yemedim diyetin ilk zamanlari mukus arttı sonra azaldı ama tammamen geçmedi gatoronoloji doktoru diyeti biz testler negatif çıkmış dedi bizdugum isal gibi diski 4. Gün mukus [3.gun](3.gun) yoğun şekilde yağ parçacıkları pütürlü bu günde 5. Günü fiskirarark kustu reflü için ilaç kulanmamaiza ragemn ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz mama asla yemek istemiyor anne sütü sadece oda sürekli red oluyor 2.3 dakika emip birakiyor kilo alımı düzensiz ilk 2 ay aylık 1kilo aldı 3.ay 500 4.ay 400 gem aldı ben aşırı üstüne düşüp yedirmeye çalıştığım halde @osman gönülal
H
Hatice S.
27 Mart 2026 22:09
Bebeğim yaklaşık 3 buçuk aylık 3 hafta öncesi rsv atlattık kilo alımı ilk 10 gün durdu sonra birden bir hafta da 350 gr aldı geçen hafta 110 gr bu hafta ise sadece 100 gr aldı sadece anne sütü alıyor bez sayısı yeterli genel hali iyi fakat reflüsü vardı denemediğimiz ilaç kalmadı ama yine de kusuyor ultrason vs hespi yapıldı bir sıkıntı yok neden kilo almıyor mama başlamalı mıyız
D
Didem A.
6 Nisan 2026 12:10
Hocam bebeğim 3 ay 20 günlük bronşit zatürre hastanede yattık covit rsv negatif çıktı antibiyotik tedavisi ve hava tedavisi aldık 12 gün boyunca taburcu olduk hala antibiyotik ve hava kullanıyoruz klamer hatta ama ben artık yoruldum korkuyorum nede old niye geçmiyor hocam