Mama Gaz Yapar mı?

174 görüntüleme
F

Feyza N. A.

23 Mayıs 2026 14:31
Merhabalar 1,5 aylık oğluma aptamil pronutra kullanıyoruz. Anne sütüm çok az olduğu için mama ile desteklemek zorunda kaldık. Daha öncesinde bir sıkıntı yaşamadık ama birkaç gündür mamayı içerken bağırsaklarından ses geliyor ve bir anda mamayı bırakıp ağlamaya başlıyor. Gaz damlasını kullanıyoruz gaz masajı yapıyoruz fakat bir gündür gaz sıkıntısını çok çekiyoruz daha önce başına böyle bir şey gelen var mı?
A

Aybüke O.

23 Mayıs 2026 14:38
Benim de başıma geldi canım bence mamayı değiştir. Çok kabız oldu kızım biz değiştirdik
İ

İnanç B.

23 Mayıs 2026 14:42
Kolik bir bebeğimiz vardı aptamil mama gaz yapar demişti doktor hipp kullandık biz her bebek gibi onunda gazı oldu ama uzun süre mama kullanmadık yine de gazı vardı aşırı gaz sorunu olmadı şükür gaz damlaları da denedik en son nurse harveys damlası baya işe yaradı
E

Ezgi Ö.

23 Mayıs 2026 14:50
Merhabalar gaza en iyi gelen şey ılık bir duş, duştan sonra rahatça alttan kendi yapabiliyor. Karnına saat yönünde masaj yapın I love you masajı yapın ılık bir havlu hem karnına hem ayaklarına olabilir. Bizim bebeğimiz iki ayı geçtiği için bisiklet hareketi yaptırıyoruz. Arada bir devam ediyor ama bu şekilde uygulayınca sorun olmuyor. Beslenme sonrası dik tutmaya çalışın yarım saat elinizi kubbe şeklinde yapın pat pat sırtına vurup sıvazlayın. Gerekirse evin içinde gezin bebeği ne kadar dik tutarsanız o kadar da güzel gazını çıkarır özellikle beslenme molaları verin çünkü gaza sıkışınca içmiyor bebekler. Benim bebeğim de hip combiotic 1 numara kullanıyoruz.Benim sütüm de az mama ile destek sağlıyoruz. Bir de biberonla mamayı yaparken önce sıcak suyu koyun sonra mamayı ekleyin sağa sola çevirin çalkalamayın.Biberonun üst kısmındaki uçlar birbirine denk gelsin yoksa bu da bebeğe gaz yapabiliyor mamayı yaptıktan sonra kapağını açıp havasını alın. Bunları denerseniz kolaylıkla atlatabilirsiniz. Biberon olarak Philips avent kullanıyoruz.Sağlıkla büyüsün inşallah💐
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
23 Mayıs 2026 15:22
Merhaba, bebeğiniz 1,5 aylık bu dönemde gaz kaçınılmazdır mama kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız bizde hipp kullandık. Reflü ve gazı olunca diğer markaları denedik ancak ya kabız oldu ya daha çok kustu, o yüzden çok hipp combiotikte rahat etti.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir