Mama Değişikliği

122 görüntüleme
M

Mavi A. ..

12 Aralık 2025 10:50
Merhaba mama değişikliği yaptım doktor talebiyle. Aptamilconformıl 1den sma comfort2 ye geçiş yaptım ama bir haftadır kusuyor yedikten 15 dk sonra gazınıda çıkartıyorum ona rağmen devam ediyor. Bu sorunu yaşayan var mı. Ne yapmalıyım
M

Mavi A. ..

12 Aralık 2025 10:52
İdrarında azalma oldu.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

12 Aralık 2025 14:41
Merhaba; geçişi direk mi yaptınız ? Mama geçişlerinde kademeli gitmek gerekiyor. Biz numaralar arası geçişte bile iki öğün eski mama bir öğün yeni mama şeklinde gidip değiştiriyorduk doktorumuz söylemişti. 1 haftadır kusma ve idrar azalması varsa doktorunuzla görüşmeniz iyi olabilir. Geçişler malesef sıkıntı oluyor ishal kusma gaz gibi şikayetler olabiliyor. Ya da alerjik durumlar, reflü gibi 🌸🙏🏻
M

Mavi A. ..

12 Aralık 2025 14:52
Öncelikle teşekkür ederim. Düzeltilmiş 5 aylık Evet ilk hafta kademeli gittim dediğiniz gibi, kusma oluyordu ama normal diye düşündümbu hafta giderek arttı kendı doktorumuza söyledim iki numaradan devam etmem gerekiyor dedi çözüm sunmadı zamanla alışacak dedi. Artınca korktum açıkçası çişini çok az yapmaya başladı sabahtan bakıyorum iki kere işemiş normalde dolu bezler alıyordum. Ne yapsam bilemiyorum
İlsu O. K.

İlsu O. K.

12 Aralık 2025 15:04
Mama değiştirne sebebi neydi doktorunuzun? Biz doğumdan beri aynı marka kullanıyoruz hatta değiştirsek mi dedik doktorumuz hiç dokunmayalım zaten prematüre hassas bağırsaklar böyle gidelim demişti. Bizimde gaz problemimiz çok oldu ama probiyotik kullandık düzeltilmiş 5 aya kadar şuan takvim yaşı 9 düzeltilmiş 7 aylık. 2 sefer mama geçişinde numara değiştirirken bizdede ciddi kusmalar oldu fışkırır tarzda ilkinde idrar bakıldı ve toz bir ilaç kullandık 5 gün kadar geçmezse değerlendirecekti geçti muhtemelen reflü kaynaklı dedi. 5 günden sonra devam etmedik ilaca. Sonrakide yine mama geçişinde oldu ishal,kusma ile bu sefer 9 ay tahliliyle birlikte kaka da verdik hiç bir şey çıkmadı. Yine bu toz ilaçtan verildi 10 gün kadar kullandık geçti 🤷‍♀️ ilaçla geçmeseydi ultrason bakılacaktı. Yani mamaya devam edin demek okeyde bebeği rahatlatacak bir çözüm sunmamak ki 1 haftayı geçmiş sizin 😔 tadım yapıyor musunuz bilmiyorum eğer öyle ise ondan da olabilir belki..
M

Mavi A. ..

12 Aralık 2025 18:06
Bizde de kronolojik ay baz alındı geçiş için. Ben sordum özellikle ama geçmeniz gerekiyor dedi artık ondan geçtik bizde. Bana kalsa değiştirmek istemedim. Tadım kusmadan bir hafta öncesine kadar yapıyordum. Onu da kestim. Çözüm tek büyüyene kadar böyle olacak prematüre bebek normal dedi.
M

Mavi A. ..

12 Aralık 2025 18:08
Peki o tozdan sonra geçiş yaptınız mı tekrar mamaya. Yani tekrardan kusma yaşandı mı? İnanın moralim çok bozuldu. Artık kendımde arıyorum suçu
İlsu O. K.

İlsu O. K.

12 Aralık 2025 18:57
Sizin bir suçunuz yok bebişlerde büyürken olur böyle şeyler siz her anne gibi endişelisiniz ki haklısınız.. 🌸 biz aptamil kullanıyoruz marka konusunda doktorumuz hiç karışmadı sadece riske girmeyelim dedi aynı kaldı. Her bebeğin tıbbi durumu farklı ihtiyacı farklı doktorunuz öyle uygun görmüş demek ki 🙏🏻🌸 her iki kusmadada ilaç sonrası düzeldi. Bir kaç gün sonra 9-12 aya geçeceğiz belki yine olabilir tabi 🤷‍♀️ ama geçişler genelde 5-6 gün kadar zorluyor sonra düzeliyor bizde. Biraz gözlemleyin bebeğinizi eğer doktorunuz size yeterli bilgi veremiyorsa başka bir doktordan daha görüş alın. Üzmeyin kendinizi 🌸🙏🏻
M

Mavi A. ..

12 Aralık 2025 21:00
Teşekkür ederim ilsu hanım, 1 ve 2 numara içeriği farklıymış dedi. Alması gereken vitamin mineral olarak. Ben daha öncede aptamil prosyneo 2 denedım oda kusma yaptı bıraktım, aptamil conformıl 1den devam ettim. Kontrole gittiğimde doktorumuz tekrardan 2 numaraya geçiş yapmalısınız dedi son iki haftadır devam edıyordum. Ama bugün kestim tekrardan 1 numaraya geçtim kusması şükür durdu gibi. Evet pazartesi farklı bir doktordan daha bilgi alıcam.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

12 Aralık 2025 22:31
Ne demek annelik yorucu ve fazlasıyla endişeli bir süreç hepimizin benzer endişeleri ve sorunları oluyor 🙏🏻Mama içeriğindeki bir bileşene karşıda reaksiyon olabilir. Siz endişelenmeyin doktorunuzu dinleyin başka uzman görüşüde alın prematüre bebekler biraz zahmetli oluyor malesef birazda hassas oluyorlar açıkcası hekim tarafındanda biraz erken doğan bebeklerle ilgili tecrübeli olmak gerekiyor. Bu bebişlerin her şeyi olay çünkü ☺. Numara değiştikçe içeriğindeki protein miktarına kadar değişiyor. Yalnız katı gıda geçiş dönemindesiniz onuda mutlaka sorun bu dönemde deneme yapmamanız belki sonrası için besin reddi gibi sorun yaratmasın size. 🙏🏻🌸 sağlıkla güzellikle büyüsün

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir