Mama Bırakma Ne Zaman
269 görüntüleme
G
Gamze D.
12 Haziran 2026 01:24
bebeğim 11 aylık ve mamayı ne zaman bıraktırmam gerekiyor hala günde 3-4 kere içiyor devam sütü içiyor ne zaman bırakması doğru olur acaba ve bu süreç nasıl ilerleyecek
E
Ece ..
12 Haziran 2026 01:27
Merhaba, ilk 12 ay mama öneriliyor ancak devam sütü ile ilgili takip ettiğim doktorlar bunun bir pazarlama stratejisi olduğu ve gereksiz olduğunu savunuyor, dilerseniz sizde araştırıp ilk onu bırakabilirsiniz.
G
Gamze D.
12 Haziran 2026 01:31
Merhaba, ilk 12 ay mama öneriliyor ancak devam sütü ile ilgili takip ettiğim doktorlar bunun bir pazarlama stratejisi olduğu ve gereksiz olduğunu savunuyor, dilerseniz sizde araştırıp ilk onu bırakabilirsiniz.

Seda Ü.
12 Haziran 2026 01:37
bir tanıdığım da mamayı bebeği 14 aylıkken kesmişti doktor anne sütü almadığı için 2 yaşına kadar devam edebilirsiniz demiş şuan iki yaşında günde bir defa içiriyor hala bırakmadılar doktorunuzla yine görüşün her bebeğin süreci farklı
E
Ece ..
12 Haziran 2026 01:45
yani ne içirmem gerekiyor
G
Gamze D.
12 Haziran 2026 09:04
Yerinizde olsam bebeğin talebine göre hareket ederdim eğer ek gıdaya tamamen adapte olduysa 1 yaşından sonra mamayı bırakır eğer yeme konusunda eksiklikler yaşıyorsa beslenme düzeni oturana kadar devam ederdim. Marketlerde satılan devam sütleri içerdiği vitamin/protein in yanı sıra yüksek şeker içeriyor onun yerine alerjisi yoksa eğer ve doz aşımı yapmamak şartı ike normal inek sütü kullanabilirsiniz.
A
Aslıhan G.
12 Haziran 2026 09:44
Bence bebeği gözlemlemek hem bebek için hem sizin yıpranmamanız için en önemlisi . Biz 10. Ayda mamayı bıraktık tamamen bebeğimin isteğiydi mamayı kabul etmemeye başladı . Devam sütü kullanmadım tamamen ek gıda ile ilerledik su tüketimi de iyi olunca tabaklarda dolu dolu olunca doktoru da zorlamamı söylemişti . 1,5 aydır tamamen ek gıda ile gidiyoruz fakat dediğim gibi bu bebeğimin tercihiydi benim değil . Ek gıda başından beri yemeğe ilgisi vardı .
G
Gamze D.
12 Haziran 2026 10:13
Bence bebeği gözlemlemek hem bebek için hem sizin yıpranmamanız için en önemlisi . Biz 10. Ayda mamayı bıraktık tamamen bebeğimin isteğiydi mamayı kabul etmemeye başladı . Devam sütü kullanmadım tamamen ek gıda ile ilerledik su tüketimi de iyi olunca tabaklarda dolu dolu olunca doktoru da zorlamamı söylemişti . 1,5 aydır tamamen ek gıda ile gidiyoruz fakat dediğim gibi bu bebeğimin tercihiydi benim değil . Ek gıda başından beri yemeğe ilgisi vardı .
A
Aslıhan G.
12 Haziran 2026 10:20
kaç öğün şeklinde veriyorsunuz acaba mesela 4 saatte bir dolu dolu tabak mı yediriyorsınız nası yapıyosunız acaba
G
Gamze D.
12 Haziran 2026 10:32
Şöyle sabah 7:00-7:30 arası kalkıyor . 8:00-8:30 arası kahvaltı yaptırıyorum (1 yumurtadan omlet / fincan yumurta/menemen artık o an istediyse canım :) yanına labne ceviz kaşar peynir salatalık rendesi ben bir gün ceviz bir gün kabak çekirdeği veriyorum . Bazen kayısı veya şeftali doğruyorum bazen fıstık ezmeli muz veriyorum tabağı siz çeşitlendirebilirsiniz . Kahvaltı bittikten sonra 1 kahve fincanı kefir içiriyorum . Sonra zaten ilk uykusuna geçiyor 10 gibi . Kalktığında ara öğün yaptırıyorum bu benim yaptığım muzlu veya yaban Mersinli kek olabilir poğaça olabilir ya da meyve olabilir size kalmış tamamen . Öğlen 14:00 gibi öğle yemeği yediriyorum yarım kase çorba yanına kıymalı veya etli bir yemek yoğurt ile birlikte . 15:30 gibi ikinci uykuyu yapıyor uyandığında bir ara öğün daha veriyorum . 19:30 gibi de akşam yemeği yediriyorum . Mesela dün akşam 3 köfte yanında domatesli pilav (2 çorba kaşığı) 1 kahve yanı bardağı dolusu yoğurt yedi. Bence porsiyonlara takılmayın benim oğlum hep iştahlıydı ama bu kadar yemeğe aşırı kilolu bir bebek değil çünkü inanılmaz haraketlidir .
A
Aslıhan G.
12 Haziran 2026 10:48
yani 3 ana öğün veriyorsunuz bende şuan iki ara iki ana yaptırıyorum sabah mamasını kaldırayım bakalım isteyecek mi bende çok güzel öğünler hazırlıyorum ilk sabahı çıkarayım sonra azaltarak ilerleyim bakalım teşekkür ederim mesajınız için

Tay
12 Haziran 2026 11:34
Evet benim bebiş de 2 yaşına girecek bu ay ama tam ek gıda kavrayamadı aslında yiyor gibi ama anne yüreği işte ama zaten gece veriyorum tek bide sabah içerdi bazen diş sancıları olunca yemek yemek istemiyor ondan bırakamadım aslında ben
Yükleniyor...