Mama Bırakma !! Bakar Mısınız ??

97 görüntüleme
H

Hicran

12 Aralık 2025 20:48
Oğluma mama bıraktırıyorum. Biberona su koyuyoruz onu içerek uyuyor gece de su içiyor biberonla . Bu sorun teşkil eder mi acaba? 27 aylık erkek.
Özge U.

Özge U.

12 Aralık 2025 21:10
Merhabalar mamayı bırakmışsınız ama bu kez biberon bağlılığı oluşacak oğlunuzda bunun yerine bebeğinize anlatabilirsiniz. Ben emzik bıraktırma sürecinde emziğin ucunu kesmiştim. Ağzına aldığında iğrendi. “Ucu pis yıkayalım” dedi. Yıkadım tekrar eline verdim. Ağzına aldı yine aynıydı bende kızıma “ emziğimiz bozulmuş, bence artık senin emziğe ihtiyacın da yok, çünkü büyüdün. İstersen emziği başka birine verebiliriz dedim. Ay dedeye verelim dedi”. Emziği aydedeye verdik onun isteği ile 1-2 gün sordu. Her sorduğunda “emziği aydedeye verdik ya kızım, zaten bozulmuştu, aydede o emziği tamir edip başka bir bebeğe verecek sen artık büyüdün ve ihtiyacımız kalmadı” dedim. Kendisi de “ evet vermiştik” deyip kabullendi ve 3.günden sonra emziği hiç sormadı. Bununla ilgili bir travmada yaşamadı. Hep korkum emziği bırakınca parmak emmesi veya tırnaklarını yemesiydi ama sağlıklı bir şekilde bıraktık. Sizde bunu biberonda deneyebilirsiniz 🙏🏻
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

12 Aralık 2025 21:26
Hicran hanım bizim burada amacımız biberonu ve mamayı aynı anda bırakmamız siz içerisine su koyarak aslında hâlâ bağlı bir hale getiriyorsunuz biberona burada yapmanız gereken şey başka rutin oluşturup biberonu da mama‘yı da suyu da Bıraktırmanız gerekir kademe kademe sonlandırıyoruz yardım almak isterseniz de yardımcı olurum 05060389958 🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir